Мини готварски печки – мнения

• 111 044
  • 175
  •   1
Отговори
# 165
За тази цена защо не вземеш фурна за вграждане?

# 166
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Доволна съм от мини печките на Елдом. Моята е с котлони.

# 167
  • София
Не бих взел комбиниран уред, това ми изглежда като Раховец от 21 век, а също лошо впечатление прави липсата на данни за котлоните...
Иначе съм в търсене на стоящ котлон с мощна плоча (чугун или керамика)
 Иначе в немския влязох и реших да пусна една търсачка. Аз гледам да има поне 3 ключа (4) с опция да работят и горен и долен едновременно! Вентилация и температура от поне 80 градуса (повечето са 100-250 С), 26-40L таймер. до 10-11кг
Доставка до БГ нямат. с превозвач ~ 30лв

SEVERIN Oven with Convection Function, 30 L Capacity, 1,600 W 193лв /редовна/ - само 30Л, но може да изпече 30см пица /има и 42л намален на 284лв с кам. плоча/

Не ми стана ясно дали има горно+долно загряване - мисля че не (долния ключ)
Air Fry technology
5 Functions: Hot air fryer, oven, grill, toaster, warming function

Rommelsbacher BG 950 Speedy Mini Oven Stove  18L-36%  BGN 156.27
30L = -35% BGN215.14
-7 heating types: top heat, bottom heat, top/bottom heat, as well as with recirculation air for even baking and frying results, separate defrosting level
-for baking moulds up to 25 cm in diameter, 4 stainless steel heating elements for a short heating time

-Mini oven 25 litres pizza oven 3 in 1 mini oven l 100-250 °C rem … sp;Steinborg +4.4   сега на 97лв
-Mini oven with Convection (45 Litres) – German Labelled Control  … r – 2000 W    215 лв

-HOMCOM Mini Oven with Convection Air 24 L 1600 W 90-230 °C Hot A …  Lighting, Silver  185лв
- Steinborg 25 Litre Mini Oven with Convection  60 Min. Timer - 1,600 Watt  111лв

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 11:41 от Starrydream

# 168
  • София
Елдома са си като раховец, но са си хубави, издръжливи печки. Аз забележки нямам.
Гледам 2016съм писала, че я имаме, още е жива и здрава, с чугунени котлони,фурна, нормална до 250градуса,с горен и долен, хубава голяма тава, не ми липсва вентилатор, чудесна си е.

# 169
Раховец са си чудесни печки, човек.

# 170
  • Sofia
Благодаря на тези, които са коментирали по въпроса ми по-горе!

Някой има ли конкретно този модел на Елдом и може ли да изкаже мнение от първа ръка? Има ли някакви недостатъци?
Това, всъщност, е единственият модел на марката с вентилатор. Не разбирам защо не предлагат повече видове печки с тази функция. Flushed

Дали котлоните отгоре ще се нагорещяват прекалено много, при работа на фурната? Както споменах, котлони не ми трябват, но не намирам мини-фурна, отговаряща на изискванията ми, без такива.

# 171
Ако моето мнение ти помогне-  имам тази https://eldominvest.com/bg/gotvarska-pechka-s-chuguneni-nagrevat … 203vfen/p117.html
Много съм доволна, фурната пече супер , силна е . Само няма вентилатор. Котлоните не ги ползвам, но леко се затоплят при работеща фурна, както и цялата фурна.

# 172
  • София
Свеккърите имат с вентилатор, доволни са

# 173
  • София
Гамалукс имат и модели без горни котлони -
напр. https://toplinata.com/product/furna-gamalux-7501-45/ 

# 174
  • Sofia
И Елдом имат фурна без котлони, но пък няма и вентилатор. Simple Smile

Благодаря на всички за мненията! Ще споделя по-натам на какво съм се спряла, в края на краищата.

# 175
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И Елдом имат фурна без котлони, но пък няма и вентилатор. Simple Smile

Благодаря на всички за мненията! Ще споделя по-натам на какво съм се спряла, в края на краищата.
Аз имам със стъкло керамични котлони, но без вентилатор. Отгоре е леко топличко, усеща се, че фурната работи, но в никакъв случай не мога да кажа, че е горещо. Аз отгоре съм си сложила стъклени протектори, че котлоните нещо не ги ползвам изобщо. Те са ми, като резервен вариант на терасата. 😀

Общи условия

Активация на акаунт