ЕВРОВИЗИЯ 2012 - тема 11

• 22 621
  • 520
  •   1
Отговори
# 90
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, ами и аз останах с такова впечатление ... Пасва на обичайния стил на Софи Маринова, но ... това не е българска чалготека или кръчма.  Tired Може би някой просто е разчитал, че бъдейки себе си е формулата за успех на международна сцена от такъв мащаб в такъв формат. Сбъркал е що се отнася до специфичности, популярни единствено на балканските ширини.

Смайл, да се надяваме, че след няколко години провали, най-после са извадени поуките! За следващата "Евровизия" си пожелавам някой, който може да пее добре, който има силна и подходяща за конкурса и масовия европейски вкус песен, ясна стратегия и план, подходящо облекло, адекватни сценично поведение и хореография.

Не съм сигурна дали другите балканци са харесали визията й. В смисъл, че в другите страни от региона някак правят разлика между бар, чалготека и поп фестивал. В македонския форум за Евровизия напр. доста я осмиват за ботушите и имаше реплики, че другата година трябва да изпратят някоя прилична на чалга звезда, та от Пайнерленд да им дадем 12 т. Да, знам, че макетата ни хапят при всяка възможност, но е факт, че миналата година имаше само ласкави отзиви за Поли и се чудеха как не е на финала.

# 91
Isis, разбира се, че чух. Няколко дни се говори по телевизията за този скандал, дори самият Амир цъфна наживо по централните новини да разкаже какво му се е случило. Ми не бяха хубави работи.  Confused
И Тужи се беше заканил да използва конкурса като трибуна да критикува режима, нарушаването на човешките права, и т.н. Прочетох и някои предположения, че слабото представяне по точки на полуфинала и финала може да се дължи на конспирация на местно ниво заради произхода на Тужи, но не знам дали има нещо вярно.

Вселена, може би си права - като гледам таблицата с точките.  Thinking

# 92
Гласуването за нашата песен във втория полуфинал - от :
- Турция – 10 т
- Македония - 6 т
- Норвегия - 6 т
- Португалия – 6 т
- Великобритания - 5 т
- Франция – 3 т
- Босна и Херцеговина - 3 т
- Германия - 2 т
- Малта - 2 т
- Сърбия - 2 т

Loreen - две изпълнения на "Euphoria  на сцена на върха на кино Sergel в Стокхолм - за зрителите, дошли снощи да я поздравят с " Добре дошла у дома"!  

# 93
Isis, разбира се, че чух. Няколко дни се говори по телевизията за този скандал, дори самият Амир цъфна наживо по централните новини да разкаже какво му се е случило. Ми не бяха хубави работи.  Confused
И Тужи се беше заканил да използва конкурса като трибуна да критикува режима, нарушаването на човешките права, и т.н. Прочетох и някои предположения, че слабото представяне по точки на полуфинала и финала може да се дължи на конспирация на местно ниво заради произхода на Тужи, но не знам дали има нещо вярно.

Вселена, може би си права - като гледам таблицата с точките.  Thinking

Определено нещо хлопа и не е наред, ама не съм сигурен доколко е в Азербайджан, а не доста по-севернозападно от Баку...

# 94
Освен за песен, да направим и национален финал за облекло и хореография. Хитро  Simple Smile
А не може ли да виждаме на нашия финал цялосната концепция - облекло, песен, хореография и тогава да избираме?

# 95
  • Русе
  JeniB, едва ли ще може, по финансови причини.
  Много ми е странно, че сме получили точки от Франция, Босна и Херцеговина, Малта, а от Испания - не Confused

# 96
Гледам дискусията - гащите на Софи, прабългарските ботуши на Софи, прабългарската опашка на Софи, стилистката на Софи...?!?  Laughing Това със "стилистката" беше весело. Тя е завършила Стил в Димитровград.  hang

Истината е че разликата в културите е огромна.

Enjoy

# 97
# 98
Дамата по/горе също се среща с азерската опозиция. После получи въпрос на пресконференцията, и добре че не отговори на него, защото можеше и да я дисквалифицират. Политически въпроси не се обсъждат според правилата на конкурса.

Иначе беше интересно да се запознаем с Азербайджан и семейство Алиеви. Аз само съжалявам, че Туркменистан не е в Европа, защото там президента пее в новогодишната програма и като нищо щеше да се пусне в конкурса. Да  не говорим, че са пет пъти по/богати от азерите и кой знае с какво можеше да изненадат Европа.  Grinning

Ето как президента Бердимухамедов припява с китарата (след 1:11), a посланниците му ръкопляскат.  Grinning Свежар е.

# 99
  • Ispania
  Много ми е странно, че сме получили точки от Франция, Босна и Херцеговина, Малта, а от Испания - не Confused
Аз мога да ти кажа защо от Испания няма то4ки. Просто защото от тук хората нямаха вьзможността да гласуват. Дадоха пьрвата 4аст на полуфинала, но втората просто я пропуснаха. Confused

# 100
  • Ispania
За мен беше голямо разо4арование у4астието на Софи Маринова тази година в Евровизион.За нея самата не мога да кажа нищо тьй като не ми е харесвала особено никога, но о4аквах нещо определно много по разли4но.
Облеклото и за мен беше под всякаква критика Confused, много жалко за което.Песента не ми хареса,може да е вьпрос на ли4но мнение, но подобна песен никога няма да спе4ели такьв конкурс.
Дано другата година бьлгарското представяне бьде малко на по-високо ниво.

Моят фаворит беше Сьрбия Laughing, но ето...и те(той в слу4ая) не спе4елиха.

# 101

Ами не, не трябва да ви бъде странно - Испания гласуваше в първия полуфинал, от което директно следва, че не може да гласува във втория и съответно TVE не го излъчваше.
И следователно от Испания не можеше да се гласува, още  по-малко гледайки БНТ и пускайки SMS-и на 13500 - номерът за България (и такива неща е имало). И всичко това при положение, че беше повтаряно, повтаряно, публикувано на 1000 места кои държави имат право да гласуват и кои телевизии излъчват шоуто в тези държави. Да не говорим и за изобилието на информация в интернет по тази тема.
После, разбира се имаше конспирации как пак съзрели заплахата у нас  newsm78

# 102
  • Ispania
Е явно тук(Испания) никой не е видял 1000 места кьдето е пишело тази информация, защото хората масово (из интернет най-ве4е) се питаха защо не предават вторият полуфинал.Сега ве4е има някакво логи4но обяснение. Испания не е можела да гласува.

# 103
Е явно тук(Испания) никой не е видял 1000 места кьдето е пишело тази информация, защото хората масово (из интернет най-ве4е) се питаха защо не предават вторият полуфинал.Сега ве4е има някакво логи4но обяснение. Испания не е можела да гласува.

Ами имаше група във фейсбук, където много преди полуфинала всеки божи ден се пишеше едно и също, уж да се вижда.
Имаше информация в сайта на БНТ.
Испанската телевизия също си има сайт, на който пише какво предаваха.
Евровизия си има сайт, където също пише.
Отделно има още десетки сайтове, посветени на конкурса и там също пишеше всичко това.
Съвсем отделно прес информацията с нужните данни за участващите държави във втория полуфинал беше пратена и на доста други български сайтове.
За капак и по време на самото шоу на няколко пъти се натърти (за тези, дето са гледали БНТ и са цъкали СМС-и) кой може да гласува и как да го стори.
Не е като да не е имало къде да се види, но трябва да се чете. Информацията е двустранен обмен на данни, не може да чакате някой да ви информира без да се положат някакви усилия, било то и минимални, защото имаме привилегията да живеем във век, където целият свят е на един клик разстояние...

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 15:58 от Eurovision Bulgaria

# 104
Моят фаворит беше Сьрбия Laughing, но ето...и те(той в слу4ая) не спе4елиха.
Желко (Сърбия) е доволен  тук в 1,28'   Казва, че това е последното му участие в Евровизия като певец (не е сигурен още, но може да участва като композитор).
Неговото 3-то място е почти първо като изключим колоритните бабушки.

Общи условия

Активация на акаунт