Сватби, булки с кецки и контракции - дружината за АВГУСТ сме с най-големите атракции

• 26 662
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ивка777, много е неприятно наистина така, и на мен ми се е случвало един-два пъти да отида с нагласа да го видя и чакаме този преглед един месец с нетърпение...а то Close Но важното е, че всичко друго ти е наред - шийката, водите, плацентата, тоновете, за кръвното не се притеснявай - забелязала съм, че като си на лекар и винаги го вдигаш, като си се наплашил отначало и сега нормално всеки път да трепериш Hug Не се ядосвай и да купите най-хубавата количка за малката бонбона Hug
Тайра, спокойно, почти всички показатели по време на бременност се променят, и моите са така - или по-ниски или по-високи. А за Хг - ще ти изпише нещо, но докато това стане, може да си направиш това от Шехина Peace
Шех, и аз утре съм на консултация  Simple Smile - ще видим какво ще ни правят, дали ще ни слушат...важното е всичко да е наред Flutter
Сега да ви зарибя и с още един сайт, който открих и там има страхотни зимни и летни комплекти за изписване и поръчах този за моя рабойник: http://dreshkizabebe.com/komplekti-za-izpiswane/bebeshki-komplek … svane-leten-mom4e   Heart Eyes Аз не исках да е син, а нещо кафевичко и си харесах много кафевите http://dreshkizabebe.com/komplekti-za-izpiswane, но нали чувалчето ми е синичко и кафяво нямаше да се върже. Нищо, че към комплекта има и пеленка, но аз съм си наумила да е в сладурския чувал, който ви показах миналата седмица Crazy Има и мн сладки гащерозончета - http://dreshkizabebe.com/bebe-gashterizon и бодита на добри цени, но бодита са по-малко като асортимент.

# 121
Само за дреболиите се чудя много. Какви шишета, колко ml, пликове за кърма или контейнери, каква помпа, за памперсите си мисля да взема около 10-тина за начало и после..ще му мисля?! По списъците има някакви шампоанчета, сапунчета- много се чудя за тях- та нали в началото бебчето се къпе само с водичка ?! За козметиката мляко или олио?! .. и т.н. ..
Като гледам колко питанки имам .. няма скоро да м му се види края  newsm78 newsm78 newsm78
Не ,че си ме питала ,ама да се изкажа по питанките ти... – шишета за началото 1 от 150 и 1от 260мл ще са ти ок , ако се наложи после може да си купиш още ; Аз съм ЗА пликовете за кърма, тъй като заемат по-малко място в камерата/фризера , стерилни са и много удобни; памперсите може и 1 мааалък пакет единичка , а после да минете на 2ка ; за козметиката – олиото е много „тежко” за лятото. По-добре е лосионче ,а като стане студено , ако искаш вземи олио.

Шехина , благодаря ти за отговора   Hug

daniela_di доколкото знам в Майчин дом неонтолозите са по-добри (в Токуда също) , отколкото в Шейново. Но това не е от личен опит, само споделям. Аз бих избрала в случая Майчин дом.

Ивка777  не се ядосвай! Ако имаше нещо притеснително ,док щеше да каже . Важното е ,че всичко е ок!

Това с грамовете на бебетата е много относително.Последно док като мери беба спомена, че е 820гр , но не било реално защото главата нали е малко по-голяма и давало допълнително отклонение...

# 122
  • Пловдив
И аз утре съм на консултация Grinning.Последния път като бях ме гледа на ехограф,но си платих,че досега 5 пъти ме беше гледал безплатно.Ако сега ми предложи ,най-вероятно ще предупредя,че нямам финансова възможност,но ако му отпусне сърцето малко аванта няма да откажа(нали бях на ФМ и се разбра,че бъбречето изобщо не е уголемено,ама ми е интересно дали  следящия ме по каса пак няма да му се привиди,че е почти двойно).

# 123
Хайде пак ви поизпуснах аз, все не се дореждам до писане тия дни, но поне изчетох...не че нещо запомних... Заглавието е наистина много яко! Блонди  Hug

Включване само оттук-оттам, каквото помня :
dbs, за легенчето - на мен ми го видяха на цветен рентген когато бях на 25г и получих яка бъбречна криза, та не знам хич дали ми е било по рождение или съм си го направила с моето непрестанно стискане  Rolling Eyes

Будуващите, моля да дадат рецепта, аз мога да откарам по 12 часа, че и без ставане до тоалетна даже понякога... После тъпкано ми се връща.. ooooh!

БиБи, аз също мисля че всичко ще е наред с мъжлето ти, я какво достойнство си има, няма да се дава!  Hug Peace

За земетресението от вас научавам..  Rolling Eyes Stuck Out Tongue

Marley, a какъв слинг си ползвала? За мен по-удобно нещо от това няма. Аз ползвах шал.

Айде дадоха ми спешна задачка.... ще дописвам по-късно!  Hug Hug Hug

# 124
  • София
Сега съседа мина да ми види изследванията.Каза,че това,че повечето неща не са ми в норма не е страшно,но имам анемия и трябва да се предприеме нещо.Не иска обаче нищо да ми изпише,ами да си говоря с гинеколожката да видим тя какво ще каже.Това значи да си чакам до 14ти щом няма друг начин.Ще ползвам рецептата на Шехина дотогава Simple Smile
Аз също ставам през нощта към 4-5 до тоалетна.Ако не ставам това значи на сутринта остри болки в корема докато не се завлека до тоалетната.Много е неприятно.Сега приятелят ми е първа смяна и излиза към 4 сутринта,та ходя като го изпращам,че наистина иначе има дни,когато просто не се будя...

# 125
В Часът на мама, говорят за слънце защитните кремове и малките бебенца

Какво казаха Софи че аз съм го изпуснала - да се слагат или не и какви? Hug

# 126
Здравейте Simple Smile

Днес бях на лекция за раждането. Ще ви нахвърлям набързо някои неща свързани с това, което сме коментирали:

- за околоплодните води - понякога се случва да се спука ципата в горния край и тогава е възможно леко изтичане, което е възможно да спре, поради факта, че бебето притиска изхода. Проверява се течността с реактив и се поглежда с ултразвук.Пукването на ципата е предпоставка за инфекция;

- когато бебето след 34 седмица все още е седалищно - предпоставка за това може да е ниската плацента. На въпроса как да помогнем на бебето да се обърне - отговорът беше да не се опитваме да го правим;

- относно препаратите с желязо - доктора обясни, че е необходимо да се приемат поне няколко месеца (което ще рече, че ако ги приемаме след 8м. ще трябва да продължим и след раждането, за да има ефект);

- относно магнезия - приема се от 3м. на бременността (преди това няма смисъл) и се пие поне 20 дена. Може да се предозира, като част от симптомите са затруднено дишане и изпускане по малка нужда. Желателно е да се следи;

- ниското кръвно - не е за подценяване. Съотношението между долната и горната граница е добре да бъде около 60%. Много ниската долна граница налага да се проверят щитовидната жлеза и панкреаса (за захар).

Общо взето човекът беше много позитивно настроен, разказа още за упойките, обясни, че ако някой има съмнения е добре да си направи тест за алергия към упойки в рамките на около 1 1/2 - 2м. преди раждането, както и други неща.  Имаше майчета на фраксипарин, които питаха налага ли се цезарово сечение поради тази причина, отговорът беше не и само поради тази причина.

Elsun, благодаря Simple Smile Завиждам ти за плътния хубав сън Wink

Напълно съгласна съм с Блонди за кенгурото. Не съм попадала на по -сполучливо. Нашето е същото и мисля живот и здраве да го ползваме пак.

Щях да забравя за плуването. Хубаво е до около 5-6м. след това внимателно по отношение чистотата на водата, за да не си навлечем инфекция и т.н.
Видях, че сте обсъждали и кортикостероидите. Доктора каза, че понякога бебетата като тегло са готови, но като зрялост не и се налага задържане на раждането и корекция с тях, за да може да се отворят алвеолите на дробчетата.

# 127
Лея, дано имаш късмет и ти отпуснат един ехографски преглед утре Peace
Успех и на всички други, които са на прегледи тези дни!
Би-би, опитай се да не се притесняваш. Наистина омотаната пъпна връв звучи страшничко, но и аз знам, че е опасно само при нормално раждане. И тестисчето ще се оправи, не го мисли отсега Hug
Ивка,  Hug. Теб поне те гледат на ехограф. Моят док си спазва условията от касата и ми се полагат май 3 за цялата бременност, та не се надявам на него, ако не си платя, ще чакам частния преглед Crossing Arms Crossing Arms
Даниела, дано всичко е наред при теб и при всички мами, които имат притеснения относно преждевременното раждане! В крайна сметка никой не е застрахован от това. Да се надяваме, че всички ще издържим достатъчно, че дечицата ни да се родят живи и напълно здрави! Peace

Аз тази сутрин станах в 4 часа, карахме един приятел до летището в София и съчетахме пътуването с прегледа ми при ендокринолога. Всичко е ок! Само дето съм като пребито куче, изморена съм и ми се спииии..... Станислав е по-добре днес, не кашля толкова много. Утре им е тържеството по случай 30-годишнината на градината им. Смятам да го водя детето, да си участва в празненството, че голяма подготовка беше. Дано е добре!

# 128
bi-bi, момичетата вече са те успокоили, но и аз да се присъединя към тях -всичко ще е наред с твоя малък мъж. Пък и от снимката във Facebook е видно какви красоти си имате Wink Пу-пу да не са му уроки.
Даниела-ди, ще я докараме всички до поне 36 седмица, няма да се даваме по-рано  Praynig
Аз пък да ви кажа никога не си зная референтните стойности на кръвните изследвания. Моята док. си ги получава направо тя и аз като ида тя само казва -всичко е в норма. Та не зная дали имам риск от паднал хемоглобин и т.н. Рецептата на Шех обаче изглежда добре и мисля да си я направя. Само, че се сещам, че имаше нещо за меда и последните седмици от бременността и забрана за консумирането му. Една мама ми беше споменала, че не било препоръчително, но не помня защо  newsm78
И ако не затруднявам мамите, които вече са раждали планувано секцио - нека опишат накратко. Вярно по темата има много писано, но друго си е мнение на човек, който към момента е в състояние като мен/вас. Аз лично се очудих, че една мама, която има диабет и е с термин около 20 август е насрочена вече за около 1 август. Рано ми се видя, но знам ли  newsm78

# 129
Не е рано, добре е, диабетът (истинският) на майката е доста рискован за бебето, може да настъпи дори вътреутробна смърт, така че е добра идея след 37-ма седмица да се вади, то е завършено вече, след това само дебелее  Simple Smile

# 130
  • София
Само, че се сещам, че имаше нещо за меда и последните седмици от бременността и забрана за консумирането му. Една мама ми беше споменала, че не било препоръчително, но не помня защо  newsm78

Помага за увеличаване на разкритието, но последните седмици трябва само да се внимава с него. На времето на родилките, като са им започнели контракциите са ги карали да ядат мед за да получат по-бързо разкритие Peace

tayra, не се притеснявай, ниския Хг си е точно признак за анемия, но са различни видове. Аз лично взимам Малтофер фол, но най-добре да си изчакаш лекарката да ти ги види и да прецени какво да ти даде Hug
Дбс, много полезно инфо Hug

# 131
  • Пловдив
Еmi v много се радвам на хубавите новини и за ендокринолога и за детето Hug.Хубаво си решила да го заведеш,наистина си е голяма емоция и за децата и за родителите Heart Eyes
dbsтова с магнезия и предозирането му ме заинтригува,аз го пия почти отначалото,а сега дозите са ми 3Х2 и не съм правила почивки изобщо-нямам затруднено дишане,ама нали споделих,че все едно съм напишкана с това течение-да не се окаже истина,ей  Embarassed
Teffita ,при мен беше планувано секцио.Като влязох в 9 месец си направих първо консултация с анестезиолога.След това си ме следеше доктора,който си бях избрала за секциото,но тогава термина ми беше за 6 януари 2009г-нямаше много възможности за избор на дата,че то не беше Бъдни,Коледа,Нова Година...Можех да избирам между 2 възможни дати(едната 2 седмици преди термин,а другата 8 дена).Тъй като чакането ме ужасяваше реших всичко да приключи възможно най-рано,а и вече си бях с контракции и 1 см разкритие.Последно хапнах в 20 часа нещо леко на вечеря,а на сутринта с бодра крачка гладна и жадна ме приеха и ме сложиха на системи,ама не помня какви.Чакането е по-изнервящо,самото бебе го вадят много бързо,а шиенето продължава около 30-40 минути.След това си в реанимация известно време ,като почнеш да излизаш от упойка ти слагат обезболяващи.На другия ден те раздвижват(боли си,ама се търпи).И най-важното при секциото е,че колкото повече се раздвижваш,толкова по-бързо се възстановяаш.Аз затова Никита си я държах повечето време при мен-да ми е стимул да ставам.Изписаха ме на 3-я ден след кръвните изследвани,които ми бяха много хубави след коремна операция.

# 132
Шех, супер рецепта  Laughing,
Бранка при Тимева съм. Трябваше да отида през 29 г.с. за запис, обаче бях в софия и и се обадих и тя каза ела да пробваме  Peace
дбс, много интересно  Hug
Тефита и аз чакам някой да разкаже за секциото, че на мен не ми мърда с тез херпеси  #Cussing out

# 133
Тефита и аз бях със секцио, но нямах отношение към избора на дата, защото ме планираха от днес за утре 2 дена преди термин. Гладна, жадна, сутринта ми направиха клизма, чуха тоновете на бебето и в операционната. Обръщаш се на една страна и се свиваш колкото можеш на кълбо около корема си, за да ти поставят упойката в гръбнака. После ти слагат абокат, пускат банка (те си знаят с какво) и започчва да се разлива една топлина от кръста към стъпалата. Когато видиш, че ти местят крака без да усещаш си готова  Simple Smile Слагат ти едно параванче на нивото на гърдите и си вършат работата. Чуваш и виждаш, по някое време ти показват бебенцето и го дават на акушерката, а теб те изчистват и зашиват. В зависимост от загубата на течности и т.н. може да ти стане студено. Стоиш 24 часа в реанимация (поне аз толкова бях ) и както ти е казала Лея те раздвижват и ти дават (в нашия случай кисело мляко). Колкото по-бързо се раздвижиш толкова по-добре. Движението ти не позволява постоперативни сраствания.

# 134
Сими, нали са по лицето ти, не са вагинални хепреси? Само при вагинални се прави секцио, те са съвсем различни от тези покрай устата.

Общи условия

Активация на акаунт