Сватби, булки с кецки и контракции - дружината за АВГУСТ сме с най-големите атракции

• 26 662
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Tайра, да!Даже две искат да си носиш Hug.

# 616
Лелеее, Бюти, а аз си мислих, че съм накупила много дрешки  Mr. Green
Днес изпрах на бебка дрешките, 2 перални, има и още малко, но чакам да се съберат за 1 пералня. Обаче аз имам всякакви размери, и като ги сортирам за новородено ще са малко сигурно.

Тайра, задължително е да си с нощница като влезеш да раждаш. И аз такова нещо никога не съм обличала, но... ще се наложи.
Говорихте за грозните китайски и турски разцветки, и аз си търся такава за 4-5 лв., защото никога повече няма да я облека след това, няма смисъл от по-скъпа.

# 617
Аз по принцип много харесвам нощничките, даже тези от едно време лекички и прозрачни, също и тези от сатен. Много са ми удобни за спане особено през лятото понеже държат хладничко, но уви за родилния не мога да се изтъпанча в прозрачна нощница  Laughing

Бюти ти доста неща си накупила наистина. Simple Smile Аз трябва да прегледам моите и да ги сортирам, че те повечето са ни дадени от бъдещата ми снаха Simple Smile

# 618
  • Добрич
За болницата аз си бях взела две нощници за кърмачки от този сайт http://arnicagroup.com/pizhami-i-noschnitsi-vienetta-secret/za-krmachki Доставиха ми ги с куриер, едната си я поръчах в комплект с халат, който никога не съм обличала. В стаята беше толкова горещо, че ми идваше и нощницата да съблека.  Laughing
Копченцата на тези много ми бяха удобни, памучни са, материята не е мръднала след толкова пране. Аз си ги носих и след раждането вкъщи. И без това ходих разцицена доста време след това, та с копченцата само се прикривах когато имаше натрапници вкъщи  Twisted Evil   Mr. Green

# 619
marley__  много добре изглеждат  Wink

# 620
  • By the sea
Леле,Бюти, какви купчинки имаш вече Shocked Аз вчера влизах в H&M, имаше толкова красиви дрешки, очите ми останаха просто! Харесах едни бодинца и няколко роклички, обаче хич не можах да се ориентирам в най-малките размери. На едните пишеше 0-1 месец, на другите 1-3 месеца , та от толкова чудене излязох с празни ръце newsm78 Ама днеска ако не се прибера с едни чорАпки поне, ха! Crossing Arms

# 621
  • Обетованата земя
За нощниците, моята от предното раждане няма една капка кръв, явно съм я опазила, мисля пак с нея да раждам  Laughing От пазара си я бях взела, мекичка и удобна е. Иначе в родилното бях с една такава, каквато Марли е показала, само че ярко зелена с щъркел отпред и носи бебе  Mr. Green Сигурно пак ще я ползвам, а отделно за вкъщи си купих още една за кърмачки, само че пижама, пак така изглежда, като линка на Марли, сива с розово котенце, с панталонки.
Бюти, ако тези дрешки са ти само 0-3 месеца, спокойно можеш още 1-2 бебета да отгледаш с тях  Laughing Аз имам една голяма кутия с дрешки 0-3 от баткото, и си чакат реда. А иначе за беба има и нови попълнения-по-женски и розови  Mr. Green
Скрит текст:
За педикюра-онзи ден мъжът ми ми беше личен маникюрист и на всеки пръст падаше голям смях  hahaha Не бях много доволна от резултата, ама се стара поне.  Flutter

# 622
  • София
Здравейте от нас ,милички-най-после намирам време да ви се отчета сле третата ФМ
Бебо е здрав,отговаря си на седмицата,тежи 1700г,и му видях за първи път личицето...Ужасно ми прилича на мен си и съм много щастлива   newsm03
Още от сега обаче нашите казаха че е на мен, а свекърите,че е целия на татко си  Rolling Eyes ,което ме притесни щом още от сега се карат какво ще става после ?  Crossing Arms
Но най-важното е че е здравичък за сега...обаче какво се оказа,че на ехографа се видя срастване Naughty  вътре в матката,което е тънко като конец и много остро,можело е да отреже крайник на бебо по-рано дори   Cry Naughty ,имаме късмета че плацентата се е образувала точно там около него а не е бебко там  #Cussing out ,иначе щях да трепа наред виновниците,а именно не е трябвало в толкова ранна седмица да ми се прави кюретаж изобщо,миналия път след спонтанния аборт,и  много са били остъргали,затова е станало срастването   #2gunfire
И всичко това след като ги попитах 100 пъти задължително ли е да ми се прави,можех да не изживявам всичкия тоя ужас тогава ,който ме разтресе стабилно психически и физически...не стига че изневиделица си загубих бебето,ами ме и довършиха в болницата...

Най-тъпото е че никъде досега не са го видяли на ехографа ????
Но поне щяло да се разкъса и падне с раждането
представяте ли си ?Извинявам се за дългия пост,но трябваше да ви разкажа-може да е от полза на някой като информация.Извинявам се ако съм ви разстроила  Tired

Аз вече имам 3 нощници за болницата а и за вкъщи с копчета...халат с цип и другите неща предстоят
Онзи ден си изкарахме акъла,защото получих зверски болезнена контракция,която ме държа повече от 5 мин.и не можех да мръдна...но слава богу мина и не се е повтаряло baby_neutral Така че сега предимно лежа,да не стане някоя беля

между другото доктора от ФМ каза да не пия желязо постоянно ,а да правя почивки от по 10 дни за да се усвоява, да спра Папаверина,защото вреди  Naughty и към 36 седмица напълно да спра и магнезия ,който до тогава да намаля на 1 на ден  newsm78...и без никакви допълнителни витамини  Stop И не заради мен,теглото или бебето,ами по принцип така трябвало да се процедира !!! Rolling Eyes
Вие как мислите ?Всеки си казва разклично егати #Crazy

# 623
  • Добрич
Диди, и ти не играеш на дребно с дрешките.  Laughing На нас в момента ни сглобяват мебелите за детската стая.  Heart Eyes Довечера и аз ще вадя на Камен малките дрешчици. Simple Smile
Пепър, знам ги аз в ХМ малките дрешки 0-1м. ама най-добре се ориентирай към следващия размер.  Peace  Аз си спомням като пазарих за Камен, че бях взела много малко 0-3 размер и повечето бяха 3-6. Аз си знаех, че ми е едро бебето, но не прегполагах, че на 2 месеца ще е 7,100, а на 3 8,400.  Laughing
Киара, за магнезия е прав доктора ти, ако ще раждаш нормално. За Папаверина и желязото немога да дам компетентно мнение. Аз желязо ще пия плътно следващите 2 месеца, че ми беше мн паднал хемоглобина, а ме чака секцио. Предния път по същия начин го приемах - 7 и 8 месец.

# 624
  • София - град
ferriy Относно хълцането... Аз зная че бебето хълца когато е здраво. Това е един от признаците за здраво бебче. Нали знаеш че в устичката му влиза амниотична течност, аз с това го свързвам хълцането....че е заради нея. А може и друго да е. Но не се притеснявай. Ние снощи хълцахме около 2 часа. Главичката й беше на пъпа ми та си подскачахме на всяко мое вдишване и издишване  Heart Eyes После изведнъж спря.

Малееееееееее  Shocked Бюти, какво направи ти бе човек?!

Киара, за магнезия и аз зная че се спира. А за това срастване.....ужас много страшно звучи...

Само аз ли имам само количка за бебка? Мале май съм много назад с нещата...ама не ми се купуват още.
А като казах дрешки та се сетих, док каза че моята госпожица ще се роди поне 53см според него. Много била дългичка. Та Това си казахме с него да взимам дрешки направо за 0-3м, 0-6м.

Майка ми каза че и аз съм била дълга, но за това пък слабичка  Rolling Eyes

# 625
  • Враца
Благодаря ви момичета, успокоих се за хълцането, нека си хълца колкото иска  Crazy

Софи, аз също нямам почти нищо за бебето. Само едно шише и едно мляко за тяло. Дрешки не бързам да купувам, защото кумовете ни казаха, че имат доста дрехи от техния син, който се роди февруари. Той много бързо наедря и имали дрехи с етикетите, та чакам да видя какво ще ми дадат, тогава ще му мисля, пък и нали майка ми има магазин за детско бельо, та бодита, ританки, чорапки, комплект за изписване, пелени.... от там ще са и затова не бързам.  Wink
Отделен е въпроса, че като види човек как са се заредили Бюти и Диди и..... се чудиш дали пък не трябва и ти да започнеш с покупките.  Crazy

Киара, добре, че всичко е наред с бебето с това срастване.  Hug

# 626
Здравейте и от мен Simple Smile

Няма да се плашите от упойките, аз имам 2 спинални и няма нищо страшно или болезнено, не ти пробиват гръбнака, а иглата ти минава между прешлените, поне на мен така ми обясниха и 2-та пъти..това са бели кахъри, не си ги създавайте излишно.  Hug Hug Hug

И аз като Екзо, хем ми се ще да родя нормално, хем всички лекари и статии по въпроса съветват обратното. Ама кво да се прави, явно мамите с близнаци нямаме голям избор. И като казах мами с близани Five magnificent от доста време ми се губи.

Иначе да ви се похваля, ние вече си имаме легълце и матрачета. Легълцето е дървено, правено по поръчка и сега само татито ще го лакира, да го доосвежи и като го сложим в спалнята ще ви се похваля със снимки Simple Smile) Решила съм малчовците първите няколко месеца да спят в едно легло, пък после ще вземем още едно. Матрачетата ги взехме от Peny-то и много искам да благодаря на мамата дето беше писала, че ги има на намаление, не мога да се сетя коя беше,  Embarassed но многоооооооо и благодаря.

Новембър и Ивка, оправяйте се бързо момичета, то не остана, всичко ще е наред при вас сигурна съм.  Hug

И да ви се отчета, бях преди 3-4 дни на прегледм всичко е ок с бебоците, отговарят си на седмиците, тежаха по килограм, малко доки беше разсеян и беше забравил, че съм с близнаци, та първоначално погледна едното бебе, каза: "Всичко е наред" и взе да ме трие от гела и аз "Ми ако може все пак и другото да видим"  hahaha и май малко тъпо му стана на доки, ама..кво да се прави  Rolling Eyes На 14.06 пък сме на ФМ в Пловдив и нямам търпение да си видя бебоците на 4D, до сега всичко ни беше наред и в нормите, дано и сега продължаваме да сме така.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 15:09 от val_sm

# 627
  • София
Благодаря за отговорите.Щом се налага ше трябва да изтърпя няколко дена гадните нощници.Сега чакам татито да се събуди и ми обеща да отидем до Джъмбо да разгледаме и му заявих,че ще взема някое друго нещо на малкото човече.Чакам да ми доставят и комплектчето за нокти на бебка,което съм поръчала.Явно ще почна от козметики и после дрешки,че се оказа,че ще ни дадат още дрешки  Simple Smile Татито пък държи да има музикална въртяща се играчка за леглото на малката,но нали ще е с кошара и трудно ще намерим,че нали няма къде да се закрепи...Дано в Джъмбо намерим нещо подходящо.
Вчера едни роднини на татито ни казаха колко било сложно ако родителите не са женени.Ако татито признае детето и се пише на негово име аз съм нямала право да излизам от страната с малката без таткото и тем подобни.Сега седиме много и се чудиме какво да правим...Нали имам роднини в Германия и мислех да ги посетя чат пат с бебка,докато татито бачка,а и попринцип.А не искаме да се женим.Някой тук дали е наясно как наистина стоят нещата...

# 628
 tayra не съм много наясно, но май за излизане извън страната без таткото ти трябва само разрешително подписано от него, че знае и няма против.

# 629
  • Плевен
tayra не съм много наясно, но май за излизане извън страната без таткото ти трябва само разрешително подписано от него, че знае и няма против.
Само да допълня, че разрешителното трябва да е нотариално заверено, но за първи път чувам такава глупост, че е задължително да имате брак.

Общи условия

Активация на акаунт