Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 3

• 113 616
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • СЗ
Какво означава "истински"?
За 20лв, ако си мислиш, че ще имат защита....
Момичета няма ли група продукти, които да са -20%?

"Истински" слънчеви очила означават да предпазват реално очите от UV лъчите а не на хартия. Все пак са произведени в Германия а не в Китай. Китайски Полароид на улицата също струва 20-на лева. Затова и питам дали някой има информация за тези. Понякога в големите вериги магазини попадат свестни стоки на смешни цени. А тази марка Sun Dance не я бях срещал и вероятно е марка на ДМ.

# 46
  • Mediterraneo
Скоро си купувах очила, точно от ДМ. Дори за 15.50 ги взех, не за 20( че тогава и 15% намаление ползвах, съвсем евтини ми излязоха  Simple Smile). Аз съм доволна, стоят ми добре, мой тип очила си избрах и не на последно място вярвам, че все пак имат защита.

# 47
Аз имам очила оттам, миналото лято ги получих като подарък. Харесвам си ги, не ми товарят очите.
Вярвам, че немски магазин не би си позволил да продава опасни стоки.
Има и детски модели, купих му втори чифт очила оттам. Той е със сини очи, които остро реагират на слънчева светлина, неонова светлина и т.н. Когато ги носи при силно слънце или на плажа очите му не реагират. Не реагират и когато носи в пъти по-скъпите си маркови слънчеви очила. Едва ли това е критерий все пак, но аз съм доволна.

# 48
  • Mediterraneo
О, вярно, че и голямата ми вече второ лято ще кара с очила на тяхната марка.

# 49
  • София - Бургас
Ползвала съм слънцезащитните масла - доволна съм! включително и за детето, което беше 30 фактор, и на много изгодна цена, около 5 лв! Доволна съм и от качество и от  цена!

# 50
  • Sofia
Аз също миналата година си бях купила очила от ДМ и бях доволна .  Разчитах на това, че немците много контролират стоките си . Щом пише, че имат защита, би трябвало да е така.

# 51
  • София
Нали може да се провери на място защитата на очилата с дисплей на телефон или фотоапарат? Преди години Глобул пускаха с предплатените си карти очила Полароид с доста добра защита за около 17 лв., така че самата поляризация явно не е скъпа и по ниската цена не може да се съди за качеството на стъклата. Високата цена на марковите очила идва от дизайнера, материала на рамката, актуален модел на сезона... Края на месеца имам и рожденник, та до тогава ще хвърля поглед на очилата, да си харесам някое моделче и аз Simple Smile

# 52
  • Пловдив
Нали може да се провери на място защитата на очилата с дисплей на телефон или фотоапарат?
Как се случва точно?  Rolling Eyes

# 53
  • СЗ
С телефон или електронен часовник може да се пробва дали имат поляризация - при завъртане под ъгъл - цифрите на часовника изчезват. Тези в ДМ със сигурност нямат поляризация. Иначе UV защитата така не може да се пробва.

# 54
Ако "изгориш" на очила, значи имат УВ защита  Joy Joy Joy

# 55
  • Варна
Ходих вчера в dm-Кауфланд/Варна/,но не видях очила,а имах намерение да им хвърля едно око Rolling EyesВарененки виждали ли сте в другите магазини dm?

# 56
  • София
Да ви кажа няколко думи за слънчевите очила в ДМ.
От собствен опит, без да претендирам за някакви специални познания в областта на очното здраве. Joy
Слънчевите очила се делят най- общо казано на 5 категории.
За стандартите в категориите вижте това тук.
Всички слънчеви очила или поне 97% в ДМ и 100% в НМ, от където, впрочем, взех и моите  Joy (резервни по-скоро) са в категория 3.
Можете да прочетете за него в малките книжки закачени на всички очила в ДМ.
Самата категория, пак по стандарт, е отбелязана на вътрешната страна на дясната или лявата рамка и пише cat3.
Скрит текст:
Макар, че аз по тези книжки разбрах точно обратното- че категория 3 са със слаба защита и за повече за затворени пространства и облачно време, но Интернет сега-показа друго. newsm78

# 57
  • СЗ
kopche,
Тези класове не са ли за степента на пропускане на светлината? Т.е. кат. 3 са подходящи за силно слънце и са си пушка за море, плаж.
Идеята беше дали като пише на тях 100% UV protection - действително е така.
Т.е пропускане на светлината и  UV защита са съвсем различни неща.
Днес си тествах цайсите за компютър+фотосолар в една оптика. Показаха 34% пропускане а аз до днес ги ползвах и за слънчеви. Накарах продавачката да сложи на тестера 1 Полароид. Показа 1 %, т.е. над 99 % protection, което може да е в рамките на точноста на тестера.
Интересно щеше да бъде ако някой притежава такива да влезе в произволна оптика и да ги тества. Има и доста евтини детски 5-10 лв. Мисля че тези ще са по-истински отколкото от сергия на улицата пак със същата цена.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 16:37 от KTT

# 58
  • София
Мисля че тези ще са по-истински отколкото от сергия на улицата пак със същата цена.
Много ясно. Две мнения няма. Peace

# 59
Дами, препоръчайте околоочен крем, от който сте доволни. В момента съм с един на Алверде, но свършва...

След изпробване на почти всякакви (най-вече сред известните фирми-прозиводители на мед. козметика)... за моя голяма изненада, кремчето на balea за околоочен контур, против подпухване и кръгове под очите ('торбички'),  за всеки тип кожа, има наистина ефект.

Конкретно крем за околоочния контур против бръчки - не ползвам.. но отново препоръчвам споменатия по-горе.

Много полезна за мен информация, защото си търся точно такъв крем.  Hug

Аз също препоръчвам ароматизатора за съдомиялна на ДенкМит.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт