Ремонт на увиснал балкон

• 3 279
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, имам проблем с балкона - отлепени са панелите около плочата, а и самият балкон е увиснал. Отлагам от доста време вземането на мерки, но след поредния случай с пропаднал балкон, вече ми е неотложно. Моля да ми препоръчате читава фирма,  майстор, специалист, някой който може да ми оправи проблема. Живея на 8 етаж (София).

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 14:56 от mamchebg

# 1
  • София
Кой етаж.  newsm78

# 2
  • София
Ет.8

# 3
Здравейте, имам проблем с балкона - отлепени са панелите около плочата, а и самият балкон е увиснал. Отлагам от доста време вземането на мерки, но след поредния случай с пропаднал балкон, вече ми е неотложно. Моля да ми препоръчате читава фирма,  майстор, специалист, някой който може да ми оправи проблема. Живея на 8 етаж (София).

Преди всякакви реални действия по ремонта е необходимо да се изготви Конструктивно Становище. Прави се от правоспособен строителен инженер - конструктор. Именно той в това становище (след оглед на място) ще може да предложи варианти за надеждно справяне с проблема! Ако искате препоръка за такъв специалист, мога да ви предложа контактите с него на лични съобщения.
Във всеки случай не разчитайте на майстори без необходимата квалификация и и неносещи легална отговорност относно съветите, които биха ви дали.
Успех!

# 4
  • София
Здравейте, имам проблем с балкона - отлепени са панелите около плочата, а и самият балкон е увиснал. Отлагам от доста време вземането на мерки, но след поредния случай с пропаднал балкон, вече ми е неотложно. Моля да ми препоръчате читава фирма,  майстор, специалист, някой който може да ми оправи проблема. Живея на 8 етаж (София).

Преди всякакви реални действия по ремонта е необходимо да се изготви Конструктивно Становище. Прави се от правоспособен строителен инженер - конструктор. Именно той в това становище (след оглед на място) ще може да предложи варианти за надеждно справяне с проблема! Ако искате препоръка за такъв специалист, мога да ви предложа контактите с него на лични съобщения.
Във всеки случай не разчитайте на майстори без необходимата квалификация и и неносещи легална отговорност относно съветите, които биха ви дали.
Успех!

Здравейте, моля за телефон на специалист. Предварително благодаря!

# 5
  • София
Работата е доста сложна.Трябва ви разрешение от съседа под вас. Трябва доста дебели профили които да се заварат в ъв формата на триъгълник.това ще тежи от порядъка на50-70кг всяко парче и трябва да се вдигне с кран.Отделно трябва да се хване с шпилка през стената и от вътре с планка, с което трябва да е съгласен вашия съсед.В общи линии ви трябва фирма, която се занимава с метални конструкции.

# 6
Работата е доста сложна.Трябва ви разрешение от съседа под вас. Трябва доста дебели профили които да се заварат в ъв формата на триъгълник.това ще тежи от порядъка на50-70кг всяко парче и трябва да се вдигне с кран.Отделно трябва да се хване с шпилка през стената и от вътре с планка, с което трябва да е съгласен вашия съсед.В общи линии ви трябва фирма, която се занимава с метални конструкции.

Аз съм електро & автоматика инженер, а не строителен, та затова си траех, но през цялото време си мислех на базата на познанията ми по съпромат, материалознание и статика, че провиснал балкон не е ронеща се мазилка, та да се поправи от алпинисти. За да провисне един балкон трябва или арматурата да се е скъсала, или бетонът да се е изронил. Респективно логика ми говори, че за да се поправи или трябва да се подпре с много здрава метална конструкция (може да е подпираща, което май ще е неприемливо за съседа отдолу или висяща, със захващане в стените на самия апартамент. Звучи ми сложно и скъпо),  или да се разбие с канго цялата плоча докато остане само арматурата и да се излее нов бетон (евентуално с навлизане и в плочата на апартамента), или да се махне целият балкон и да се завари нова носеща бетонна плоча, пак с навлизане в апартамента. А може и просто да се махне балконът и толкоз.

П.П. Нека се изкажат строителни инженери, аз просто се упражнявам в лаишко теоретизиране, колкото да намекна, че едва ли е толкова прост ремонт. Когато поправяха компрометираните конструкции на мостовете точно така постъпваха - разбиване, ревизия/ремонт на арматурата и изливане на нов бетон. Или смяна на цели бетонни панели, ако е такава конструкцията. Та ако дойде някой майстор да те убеждава как алпинисти ще замажат нещо отдолу не се връзвай много лесно.

# 7
  • София
За да се разбие балкона трябва отдолу кофраж.Ако се мине на вариант да се отлее нова плоча трябва да се пусне арматура навътре в апартамента. Примерно ако балкона стърчи 1,метър арматурата,която ще влезе в апартамента трябва да е 1,5метра навътре, за да държи балкона.Поне като строяхме 2къщи с брат ми така беше заложил проектанта.

# 8
За да се разбие балкона трябва отдолу кофраж. Ами трябва, няма как без. Ако се мине на вариант да се отлее нова плоча трябва да се пусне арматура навътре в апартамента. Примерно ако балкона стърчи 1,метър арматурата,която ще влезе в апартамента трябва да е 1,5метра навътре, за да държи балкона.Поне като строяхме 2къщи с брат ми така беше заложил проектанта. И аз това писах - евентуално навлизане и вътре в плочата. Но може би може да се завари новата арматура за старата и да не навлиза много, ама сигурно си има правила за това.

Факт е само, че няма да е резни си хапни си, а ще е сложна и скъпа работа.

# 9

Успех!

Здравейте, моля за телефон на специалист. Предварително благодаря!

Изпрaтих го нa лично съобщение. Успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт