Първата Година у дома- Адаптация!

• 13 410
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • v. turnovo
Здравей! Ще ти кажа при нас как беше.Взехме нашия син на почти 1г.и 2м,точно на възрастта , в която е в момента твоето детенце.Положението при нас денем беше същото,като почнем от вниманието и игрите,та стигнем до там,че като заспиваше в кошарата аз трябваше да стоя на пост при него.Мръдна ли само от стола или да се опитам да изляза , мигновено отваряше очи почваше да мрънка и плаче. По същото време проходи и сякаш когато стана стабилен в ходенето и самостоятелен ,започна да се заиграва повече време сам,дори не му пречеше да си играе сам в стаята.Към днешна дата сме на година и половина и вече с часове си играе сам,от време на време идва само да го гушна и целуна и пак почва сам да играе.Мисля ,че и при вас ще отмине този период.

# 46
Навлезли сте в бебешкия пубертет, оживява се, обаче трае година и половина, две, ако имаш късмет Simple Smile

# 47
Навлезли сте в бебешкия пубертет, оживява се, обаче трае година и половина, две, ако имаш късмет Simple Smile

Подкрепям Кудку - събери всичкото си търпение, доброжелателство и разбиране. И не се обвинявай!

# 48
  Здравейте и от Мен Hug-
    Като гледам доста време никой не се е включвал в темичката... Rolling Eyes- дано да не е поради липса на интерес, а заради забързаното ежедневие....и Аз самата затова не съм писала отдавна Blush
  Но сега имам Повод- Вчера 24.02 - се навърши Една Година от както сме Заедно със нашето Слънчево Зайче!!!Как неусетно  се изнизаха последните месеци...Та така....реших да направя кратък преглед на това как сме се справили през този най-важен и труден период!А вчера си направихме малък Семеен празник   - със  топла питка с 3 преплетени сърца txtloves  и домашна торта newsm38....а после отново си разказахме Приказката  на Дени..... Heart Eyes
    А ето и равносметката-
        - във Физически план: На 1.2 м когато си дойдохме в къщи  , беше 74см и 8.100кг.Ходеше самостоятелно, макар и плахо- като пате:),можеше да държи лъжичка и бисквитка , имаше 6 зъбчета, за една година престой в Институцията беше боледувала от вируси 6 пъти...смучеше палчето на заспиване...
        - в Емоционален- беше едно усмихнато и контактно бебешорче- много любопитно и будно:)Плачеше само ако остане сама в стаята и не ме вижда или чува..Simple Smileно не и когато падне или се удари... Rolling Eyes- през нощта не се будеше и обича да си поспива до късно...но приспиванетоооооо #Crazy- въртеше се като рибка на сухо и обикаляше леглото във всички посоки....и блъскането на главичката го имаше:(Когато не ставаше нещо на нейното- лягаше на пода и се почваше един спектакъл...... Shocked, Но най- тежкото за мен беше , че не можеше да се Гушка Weary- просто не знаеше КАК???С говоренето - имаше речник от около 8 думички..но знаеше как да ги употребява JoyИначе с хапването не сме имали проблеми Laughing
      За 1 Година  :-  станахме 11.600кг- не сме от Пухкавите Simple Smile по-скоро сме елегантни, но добре сложени..89см ...Тича като торпедо:)скача с две крачета,набира се на ръце, катери се като козичка, играе много умело с топка- с ръце и с крака,обожава люлки и пързалки , също и игри във Водаааааа- особенно в Морето!!!боледуването го намалихме на 4 пъти и половина:), но Температурите още ме изправят на нокти ooooh!Може да се храни сама и да ходи на гърне - памперса за сега носим само при спането ,преодоляхме и проблемите с приспиването и с Палецааа!!!Храни се добре и със мярка- дори когато е болничка,Зъбчетата вече са 16  и се наместиха правички - като спря да смуче пръстчето:),Спря да се тръшка за всяко нещо... сега прави сцени само понякога , когато е крива...но след разумно убеждаване- престава:)Бърбори по цяаааааал  деееееееен - като понякога ме изумява какви   изречения си сглобява- речника вече е дооооста богат - дори започна да различава и цветовете, а формите още преди 3 месеца... Редим детски пъзели вече  до 10 части , довършва текста на любимите си песнички и стихчета..има си любими филмчета - кратки анимации..Обожава Приказки - вече има няколко любими , които се опитва да си разказва сама по картинките- мнооого е сладка:)Много обича да танцува с Каките от Клиповете Joy- и се хипнотизира като чуе Народна и Оперна музика LaughingНО Най-Важното е , че вече се ГУШКАМЕеееееее и тогава съм Най-щастлива smile3521 аа да - естественно е Голяаама Художничка Joy.......Мога да описвам невероятната промяна още дъългоо, всички, които вече са минали през това знаят как дори и най-малкото постижение - е голямо щастие за Нас!!!За Мен - най- важното , е че за този период  успяхме да наваксаме негативите от Институцията и Детето ни вече не се различава в развитието си от връстниците си - както беше в началото...Аз , честно казано мислех, че ще ни отнеме повече време, Но истината е , че Обичта и постоянството в грижите правят Чудеса с Децата Ни!!!
      Пожелавам на Всички Все още Очакващи и прохождащи Мами - ТЪРПЕНИЕ  И Огромни дози ЛЮБОВ!!!Само това помага- и когато ни е много тежко.... Hug Hug Hug

# 49
  • v. turnovo
Сара,всичко ,което си написала е толкова хубаво!!! Heart EyesПожелавам ви все така прекрасни мигове с най-слънчевото момиче!  bouquet

# 50
Sara94   Hug, наистина доста отдавна не си се появявала. Радвам се, че нещата при вас вървят добре. Честита ви годинка заедно. Желая ви още много гушки и щастливи моменти със сладката Деничка  Heart Eyes .

# 51
Хееееей Сара, страхотно!  Grinning И колко много неща можете... Направо ви завиждам благородно.. и много ви се радвам!  Hug Редите пъзели - уау! Познавате форми и цветове... На нас тези занимания са ни все още скучни...  Sunglasses  Да нагушкаш малкото адашче от нас! Честита годишнина и сърдечни пожелания за много усмивки и хармония!  Hug

# 52

Благодаря за  хубавите пожеланияаа , Момичета Hug Hug Hug
            Наистина не бях се появявала да пиша...но чета редовно- просто задачките наистина не са малко и обикновено ми остава около час време за Мен преди лягане- сле 23ч.... Mr. Green, когато вече съм супер изморена  TiredСкоро ще се връщам и на работа... ooooh!и изобщо не знам как ще издържам на натоварването....че съм поотвикнала от работното темпо  Rolling EyesСега  съм пред дилемата : ясла за 3-4 месеца ... или направо Градина малко по-рано... newsm78, че то , докато свикнем и ще трябва да се местим- през Септември така или иначе си вървим с набора.Притеснява ме само, че все още не сме махнали памперса напълно...а в градините май ги искат вече да са без? ThinkingИмам и вариант да се справим до лятото в къщи.... а после съм в отпуска до септември...Ще се радвам и вие да споделятте от време на време тук - как се развиват нещата- аз от Гого имам и преки впечатления Heart Eyes- става все по- голям красавец и умник smile3521, а Аниши като я гледам на снимките - е  с уникално артистично излъчване- да не говорим ,как хубаво пее- има музикален слух - още от сега си личи  bouquetМного ще се радвам пак да се видим това Лято като си дойдете Hug

# 53
Скъпа разбирам те и ние с Борислав имаме същия проблем с адаптацията понеже го осиновихме преди 2 месеца на 6 годишна възраст ние наехме психолог и още работят и имаме огромен ефект  Hug така че почнете да го приобщавате по отрано.И най-важно хвърляйте цялата си любов върху него както правим и ние с нашето слънчице почти се е приобщил играите игри забавлявайте си и ще видиш че ще стане Пожелавам ви късмет миличка  Hug Simple Smile Heart Eyes

# 54
  • София
Милена, извинявай, че ще те питам тук, но ми е интересно, защо когато пишеш за детето си извън този подфорум, пишеш за него като за "осиновеното ми дете" - стана ми интересно защо го характеризираш по този начин и дали това няма нещо общо с привързаността?

# 55
Дзвер прсото в сайта така го пиша но иначе много го обичаме и го приемаме с много любов аз просто пиша тук за него иначе ми е син понеже го осиновихме на 6 години и още се адаптираме  Hug

# 56
Днес става точно 1г. от както сме заедно със нашия малък син!!! Simple Smile Година, изпълнена с любов, смях,притеснения, вълнения и пак смях и пак обич.....Няма да мога да предам с думи щастието което изпитваме........ Simple Smile И не това е целта ми. Просто исках да споделя с вас днешния ни празник!  Laughing

# 57
_ana_ , честита ви годинка   bouquet . Желая ви още много обич, смях и само радостни емоции да има във вашето семейство  Hug .

# 58
Благодаря!  Simple Smile

# 59
Ана, и от мене, макар с голямо закъснение, Честита ви годинка заедно!  Hug Да сте много здрави, игриви и щастливи!:) И нека радостите да са много повече от притесненията... Едно звънко НаЗдраве от нас!:)

Общи условия

Активация на акаунт