Първата Година у дома- Адаптация!

• 13 415
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Ами ти защо чакаш да стане точен час, за да го нахраниш? Като почне да мрънка, дай му да яде, помовин час го държиш гладно и мрънкащо ли Simple Smile

# 16
Защото всеки ден трябва да започвам с половин час по-рано, и накрая ще вечераме някъде по обед. А той мрънка не защото е гладен ,а просто заради ритуала. Просто си е лаком - ако го оставя ще яде непрекъснато- повръща и пак продължава да яде.Миналия ден говорих с лелката от дома , която се е грижила за него-тя каза че и там е оревавал орталъка-трябва да яде пръв,няма търпение да изчака. Не знам кое е по-лошо - злоядо или лакомо дете.

# 17
Като почне да мрънка, давай плод или зеленчук, нарязан на парченца, няма да му убие апетита. Аз обикновено около час преди ядене го правя и си решавам проблема с мрънкането, щото малкият ми син е същия

# 18
Искам да споделя и един лично мой проблем-депресията в която изпаднах,т.е. детето се адаптира по-лесно от самата мен.Беше ми много тежко.Надявам се да отмине по-скоро.
На мене трудно в някои отношения взе да ми става едва, след като премина първоначалната еуфория, която продължи поне половин година...  Grinning Имах си една тема, за която ми се искаше да пиша някъде, но все още не знам, къде... Лаура, тебе какво по-точно те мъчи - физически или емоционални трудности? Simple Smile

# 19
Само емоционално.Животът ми изведнъж се преобърна на 180 градуса.Плачех почти непрекъснато. В разговори с мои приятелки,родили децата си ,почти всички го описват по същия начин и го наричат следродилна депресия. При мен е по  скоро нещо свързано с критическата .Горе долу същото , но хормоните са други.
Е сега вече отворих устите на тези ,които са срещу осиновяване след 40.

# 20
Следосиновителната депресия си е нещо съвсем нормално. Ще се напаснете, но първата година наистина не е лесна. Родителите си преминават през процес на адаптация също като децата, че даже при някои си е бая тежко. Не е точно като следродилната депресия, макар че аз след като родих нямах такъв проблем, но след осиновяването на големия бах в такъв шок първите месеци, че е трудно да се опише.

Имаше някъде тук тема по въпроса, мисля, че беше от преди 4-5 години.

# 21
Благодаря, Кудкудяка! За мен е много важно да знам че не съм единствена.Бях се изплашила ,че съм нещо извратена или имам отклонения в... и аз не знам в какво.Просто никой не ме беше предупредил за това и си мислех,че единственото което трябва да чувствам е безкрайна радост и еуфория .

# 22
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291634.0

Като пропуснеш половината тема, в която има чесане на езици и мерене на атрибути, като цяло мисля, че можеш да се поуспокоиш Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 13:51 от ku[d]ku[d]yaka

# 23
  • Пловдив
Благодаря, Кудкудяка! За мен е много важно да знам че не съм единствена.Бях се изплашила ,че съм нещо извратена или имам отклонения в... и аз не знам в какво.Просто никой не ме беше предупредил за това и си мислех,че единственото което трябва да чувствам е безкрайна радост и еуфория .
Лаура,не си единствена.С нашето момиченце сме заедно вече 7месеца.Аз съм също в някаква дупка,а и някой от близките като ми каже,че нямам причина да съм депресирана...още по-зле ми става.Благодаря на Кудку за линка-ще попрочета и аз!

# 24
  • Някъде в България
Eй, момичета, я се успокойте! Всички преминават през определен вид депресия, независимо дали са родили или не за първи път. Ми това си е шок откъдето и да се погледне. Аз бях отслабнала 10 кг, но спокойнооо - наваксах ги, не се стопих Joy Не съм ревала, но се чувствах виновна без да имам логично обяснение Thinking Ходех като ударен самолет от стая в стая и забравях за къде съм тръгнала. Всичко ще се оправи и после само ще си спомняте с насмешка Hug

Иии...по-хубаво е детето да яде всичко отколкото да не иска да погледне храна - по-лесно е, повярвайте Simple Smile

# 25
Този линк ми помогна повече от антидепресантите.Кудкудяка, благодаря!

# 26
Лаура, виждам че вече си се успокоила, но и аз искам да те уверя, че в това което чувстваш не си сама. През първите месеци до година аз също не можех да се отдам на майчините радостни трепети и вълнения, погълната изцяло от отговорността за отглеждането на детето, още повече съм сам родител. Много ми се искаше да не съм перманентно уморена, изнервена, тичаща по задачи и да се понеса по радостната емоция, но не би...Имах много трудни моменти, и още ги имам от време на време, защото винаги ще бъда сам родител на моето дете и винаги само аз ще нося отговорност за живота й. Понякога тази тежест ме смазва, но слава богу рядко. Ние сме заедно почти 4 години, първата беше много трудна. Сега също не е лесно, но поне вече си знаем "номерата".
Мога да ти пожелая търпение и търпение и търпение, но много добре знам че е лесно да се каже. Аз също съм 40+ и вече съм се поамотризирала, но какво да се прави. В крайна сметка важното е, че сме заедно с децата си, колкото и да е трудно понякога.  Hug

# 27
Сисли, пред теб аз съм една глезла.Браво за куража.Но пък имам една майка....

# 28
Лаура, не си глезла. Не бъди сурова със себе си. Напълно нормално и разбираемо е това, което чувстваш. Хубаво е, че имаш подкрепа и не си сама. Ужасно е, когато нямаш "второ мнение", когато нямаш коректив. Когато не знаеш това, което правиш дали е правилно или не и трябва да налучкваш.
Всичко ще си дойде на мястото, при някои става веднага, при други по-бавно, но хората са различни.
Кураж, знам че на моменти може да е отчайващо Hug

# 29
Уча се в движение. И благодарение на вашите съвети някак успявам  bouquet. Усещам как постепенно нещата ми се изясняват. Но ако го нямаше този форум, щеше да е много по-трудно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт