Отново трус или внушение?

• 115 140
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Княжево /почти в "центъра на събитието"/, 3 ет. тухла, нов блок.
Всички спяхме, с изключение на най-големия ми син.
С мъжа ми се събудихме. Спалнята се лашкаше много силно. Големият ми син после сподели, че са падали неща от секцията и ги е върнал на местата им на учудения ми въпрос "защо нищо не е паднало". Малкото дете се събуди също. Средният - не. Не го събудих, на малкия казах да продължава да спи, а на големия - да ляга, въпреки, че той беше най-паникьосан, защото допускам, че с мъжа ми сме изкарали спящи или в просъница началото. С това си обяснявам факта, че не се паникьосах. Продължихме да спим, както и между трусове впоследствие /не се гордея с това!/
На другия ден установихме, че на много места има изпадала мазилка.
Как можах да забравя да спомена шума.  ooooh! Той ме стресна най-много. Беше ужасен, все едно идва от...

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 23:01 от *Ирина*

# 1 711
  • София
Двуетажна, стара къща в Малашевци. На 1 ет се усети хоризонтално, но струва ми се по слабо от 2008, което беше 4 по Рихтер. Всички спящи наскачаха, комшиите също всички го усетиха-и в паянтови и в нови постройки.

# 1 712
  • София
Лозенец, 3-ти етаж, тухла. Събудих се от тътена и изпаднах в див ужас. Мъжът ми се събуди секунди след мен, децата също, като малкото с безумен писък. Стените издаваха звук, все едно някой скача върху огромен куп от вафлени кори, такъв един хрущящ звук. Странното е, че въпреки супер шока, реагирах адекватно, за мъжа ми - ясно, те повечето мъже в такива ситуации май са по-адекватни от нас.
За разлика от Човечето  Simple Smile, хич не съм от страхливите, нито от сълзливите, чувствителни и притеснителни натури. Перде съм и рядко нещо ме стряска или притеснява. Но това направо ме извади от равновесие. От 2-3 дни вече се поуспокоих, но до преди това не спях нощно време, за съжаление през голяма част от времето вечер мисля за земетресения, явно от чувството на несигурност още не съм се отървала. Явно всеки има собствени фобии, които ненадейно се появяват.
Телефоните ни звъняха постоянно поне до 6 часа. И за миг не ми мина през ума, че има спящи. Баба ми и дядо ми са в Пловдив и на тях се обадих, естествено и те не спяха. Странното е, че на тях им бяха паднали няколко чаши на пода.

# 1 713
някакъв нов трус ли обсъждате, Shocked или го ударихте на спомени

# 1 714
  • София
някакъв нов трус ли обсъждате, Shocked или го ударихте на спомени
Laughing Правим статистика на сградите - да видим кои са най-издържливи, та да се местим натам.
 10 c's, как е при теб?

# 1 715
5-6 трусчета днес, но не се усещат. Преди малко ги разгледах на сайта

Нали има тема за строителството - там малко ли се хвалиха ЕПКтата:)))

# 1 716
  • София
5-6 трусчета днес, но не се усещат.

Нали има тема за строителството - там малко ли се хвалиха ЕПКтата:)))
Е то там май повече се обърна на моя апартамент е по-по-най от твоя или поне на местата, които прочетох.

# 1 717
Аз искам нещо да попитам вещите, щом и от строителство разбирате:)
Преди много години около нас изляха много бетон, ама много. Когато строиха НДК, подлеза и тн.
Възможно ли е това да оказва стабилизиращо влияние в/у сградите наоколо, напр. цимента да поема някакви вибрации,или нещо друго

# 1 718
Едва ли, но ако има специалисти, ще ти отговорят по-точно  Peace

# 1 719
Едва ли, но ако има специалисти, ще ти отговорят по-точно  Peace

Доста хора казаха че е много възможно да оказва + ефект, но ми се щеше и тук да прочета нещо

# 1 720
Кв.Левски,къща,първи етаж-стара,градоред.Легнах си в 1ч.и предполагам ,че съм била в дълбоката фаза на съня....Децата ни събудиха крещейки земетресение Shocked Shocked Shocked.Усетих го в съня си,но не ме събуди,докато не дойдоха децата /явно секунди.../.Всичко ми се слива.Бучене не съм чула,но половинката твърди,че се е чувало силно Embarassed.Всичко усещах,земята.......Няма паднали неща,но има много напукани стени и тавани.Малки пукнатини,но достатъчни,за да направя обстойно разузнаване колко зле е строена къщата.............. Embarassed.Естествено след първото....всяко следващо го усетихме подобаващо и с изострени сетива.За мен да си кажа честно това беше първото и .........
мноооооооооооооого се шашардисах-още ме държи Rolling Eyes.

# 1 721
  • В тъмната гора.
.....дано някъде земетресението да не е било по-силно.....

# 1 722
Sega..

Хоризонтално, усети ли някой?

# 1 723
Айде пак-не издържам вече. Лампата леко се разлюля. Пак няма да се спи тая нощ.

# 1 724
  • France
Момичета, на южното черноморие преди 2 мин имаше лек земетръс... ще ви помоля за линк, от който да видя епицентъра.

Общи условия

Активация на акаунт