Отново трус или внушение?

• 115 164
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 695
Ще ви разкажа моя опит. По време на земетресението в Турция бях в Царево (вижте го на картата) - не можеше да се ходи по земята, по време на земетресението в Южния парк бях в Борово... Много ме е страх, ама наистина... По време на пернишкото земетресение паднах от леглото Sad Мъжът ми беше буден и стреснат сериозно, събудихме детето и излязохме, стояхме 2 часа навън и най-милото, което видях бяха хора с кучетата и котетата си... Да, зная, че човешкият живот е по-важен, но любовта няма раса - дали ще обичаш дете, куче или коте... няма майчински инстинкт - има инстикт да спасиш това, което обичаш - дете, куче, котка, канарче, няма значение... и за да не ме нападате - психолог съм и наистина вярвам, че любовта не е само ген, а е по-скоро емоция и усещане  Hug

# 1 696
   Точно такова никога не бих направила и не го направих, за да не стресна хора,които изобщо не са разбрали?На другия  се обадих да питам, кой какво е усетил или усетил ли е изобщо..

И аз не звънях на никой, родителите ми също не звъннаха, въпреки, че майка ми е голяма паника и се е събудила (в др. град са, но са го усетили). За което се радвам, щеше да ни паникьоса и нас.

Ще ви разкажа моя опит. По време на земетресението в Турция бях в Царево (вижте го на картата) - не можеше да се ходи по земята...

И аз бях на южното черноморие, писах напред в темата, даже бях на една паянтова тераса в гредоредена къща, със слушалки в ушите, едва се добрах до стаята, като играчки бяхме, така ни мяташе, не съм изпитвала подобно безсилие, но пак не ме беше страх. И не мога да си го обясня Rolling Eyes

# 1 697
  • Варна
... и за да не ме нападате - психолог съм и наистина вярвам, че любовта не е само ген, а е по-скоро емоция и усещане  Hug

И аз го вярвам без да съм психолог. Laughing

# 1 698
  • където ми харесва
Е не само въпрос на майчин инстинкт сега.. Въпреки твърдението, че уж целия сграден фонд в София е усетил труса по един и същ начин аз не съм съгласна. Имам колега които е разбрал за земетресението от радиото в колата (живее в Младост) Когато звъннах на сестра ми около 3,30 да ги попитам как са, тя реагира доста стреснато как изобщо ми е дошло на акъла да им звъня посред нощите с подобни въпроси? (живеят в Дианабат - точно до Студ. град) Усетили са уж нещо и са се събудили ама понеже е било супер леко веднага пак са заспали.. В същото време имам позната което вече две седмици пие успокоителни и друг колега които искрено ми призна, че в момента на труса е бил убеден, че блока ще падне. Нормално е да има коренно различни реакции в подобни ситуации и това не прави едните луди пък другите безотговорни.
Само вметка-по време на земетрсението на 22ри, бях в Дианабад (да, пише се ДианабаД), и изобщо не беше леко, щом успяха да паднат и да се счупят толкова неща, а полилея беше като вентилатор...

# 1 699
Който не го е усетил, ако може да уточни на кой етаж е и в какво строителство. Така ще имаме една мини статистика на субективното /пък и обективно/ усещане.

# 1 700
  • Варна
Който не го е усетил, ако може да уточни на кой етаж е и в какво строителство. Така ще имаме една мини статистика на субективното /пък и обективно/ усещане.

И района. Peace

# 1 701
   Точно такова никога не бих направила и не го направих, за да не стресна хора,които изобщо не са разбрали?На другия  се обадих да питам, кой какво е усетил или усетил ли е изобщо..

И аз не звънях на никой, родителите ми също не звъннаха, въпреки, че майка ми е голяма паника и се е събудила (в др. град са, но са го усетили). За което се радвам, щеше да ни паникьоса и нас.

И аз не им звънях, а направо отидохме у тях с детето, защото бяхме сами.  Mr. Green

# 1 702

Панел, ет. 6 от 8, западна София - Люлин 8. Аз и детето не го усетихме, но ние спим дълбоко, тя каза, че е чула щорите, но е помислила в съня си, че става много силно течение, завила се е през глава и е продължила да спи. Мъжът ми ме събуди, когато вече свършваше, той спи леко и го усети. Силно си е било, но нищо не падна у нас, въпреки, че имаше неща, които се крепят на косъм.
Основното, според мен, е дали спиш дълбоко и кога си заспал, т.е. от фазата на съня, по мои сметки съм била в най-дълбоката фаза.

# 1 703
  • София
За статистиката - Дианабад, до Студ. град, 12 ет, ЕПК - усетиха се всички трусове. Събудих се 5 мин. преди събитието. Люлееше доста, хареса ми, не ме беше страх. Нищо не падна от секциите, вратите не се отвориха. Не сме излизали навън. Кучето изобщо не реагира нито предварително, нито после.
Дъщерята - беше на гости на висок 1 ет, в Х. Димитър, не го е усетила. Но предната нощ беше спала 3 ч, цял ден беше на работа - фризьорка е. Много мъчно и стана, че го е проспала.
Роднини във  В. Търново - в тухлени апарт. на 2 ет усетено, на 5 ет. - също. Пак нищо не е съборено, няма отворени врати. Не са бягали навън.

# 1 704
  • София
На 3 ет.тухла, Плиска- стените се кривеха странно,но имам много буркани в кухненските шкафове без врати,почти накрая стоят/като интериор / и нищо не падна,но чувах стъргане,сякаш тухлите се бореха Laughing Аз спя леко,но мъж ми не и как се събуди заедно с мен,направо се учудих..

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 21:39 от мм

# 1 705
  • софия
Дружба 2-панелки-  нищо не се събори. А усещането беше , че блока ще се прегъне. Детето не се събуди.  Аз съм на 3.етаж. , но на 9-я също нищо не е паднало от шкафове и т.н.

# 1 706
  • София
11 eтаж в Люлин- аз и мъжа ми го усетихме доста, децата в съседната стая даже не се обърнаха в съня си, спаха си.
Статистиката дали ще отчете разликите в дълбочината на съня при хората? Laughing
Иначе нямахме нищо паднало, счупено или прочие. Направи ми впечатление даже, че спиралата за очи, две течни червила и други, сложени изправени на шкафа, въобще не са помръднали, а те са тънки и високи тубички.

# 1 707
А  понякога музиката ми събаря ключовете от масата. Нищо работа тва земетресение.

# 1 708
Дианабад, на трети етаж, строителствеото не знам какво е ( май тухли с панел, ако изобщо има такова ), събудих се и като отидох в стаята на детето го заварих буден и ме питаше какво става.Изпопадаха доста неща и си беше страшничко.

# 1 709
  • Sofia
Южен квартал, 3ет. събудихме се секунди преди труса, много силно беше, гардероба се тресеше много, а зная и за паднал гардероб в нашия квартал. Имаше доста паднали предмети от секцията и един счупен.

Общи условия

Активация на акаунт