Отново трус или внушение?

• 115 179
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 680
може би наистина е до човек. Но наистина в работата това ми направи впечатление, майките в паника, а останалите - "кво заметресение викаш?"  Thinking

# 1 681
Е, явно аз не съм майка и нямам майчински инстинкт, след като вместо да събудя детето си с писъци и да се треса по форумите един месец след това, просто събрах багаж, обясних на детето що е то земетресение, какви са рисковете за нас и как следва да се действа адекватно и въобще, постарах се преживяването да е колкото се може по-малко травмиращо за него. Пусти майчински инстинкт, нямам го и това си е. Дано някой не информира Агенцията за закрила на детето.

тук не говорим ако не е бяло- значи е черно.  Просто споделих моите наблюдение и определено са опровергани  Wink  Не може да се пише в този форум с постоянното едно на ум дали някой няма да го приеме лично.

# 1 682
  • Mars Hotel
Моето дете не се събуди по време на земетресението. Аз също не я събудих, не събрах багаж, не излязох от вкъщи. Какво ми липсва - майчински инстинкт, инстинкт за самосъхранение или и двете?

# 1 683
  • София
Е, явно аз не съм майка и нямам майчински инстинкт, след като вместо да събудя детето си с писъци и да се треса по форумите един месец след това, просто събрах багаж, обясних на детето що е то земетресение, какви са рисковете за нас и как следва да се действа адекватно и въобще, постарах се преживяването да е колкото се може по-малко травмиращо за него. Пусти майчински инстинкт, нямам го и това си е. Дано някой не информира Агенцията за закрила на детето.
PeaceТрябва да ми проведеш един курс Laughing Аз съм от много шашнатите, макар и без писъци. Laughing
Зависи къде и в какво живееш. Аз съм в стара къща без колони, но докато се организираме, трусът мина #Crazy

# 1 684

Майчин инстинкт...това е!

Именно, майчински инскинт. Знаете ли..... направих едно мое проучване. newsm78
Всички майки са /някой вече не / са /или били / в стрес от 21ви. А тези без дечица или леко са се стреснали, или са го усетили и са продължили да спят, или най-много на следващия ден са се притеснили леко да заспат. Дали е случайност? Някой познава ли такива, които не са майки но са го преживели като нас?
Аз не съм майка и много се ошашках. Даже одеве пак като се къпах ми се стори, че пода се тресе. Сънувах земетресения, разрушения, будех се през нощите, не знам занапред как ще е. Нямам деца, но имам котка, която засега е моето дете и колкото и тъпо да звучи, бих си рискувала живота за да не го оставя безпомощно. Честно казано, ако имаш дете е по-добре. Стане ли трус, грабваш детето и навън или като тази майчица от статията го предпазваш с тялото си Cry. С котките е по-трудно, докато тресе трябва да го гониш, защото се е свряло някъде от страх, да го вадиш, да те дере, да ти съска...Иди му обяснявай, че му мислиш доброто...

# 1 685
Е не само въпрос на майчин инстинкт сега.. Въпреки твърдението, че уж целия сграден фонд в София е усетил труса по един и същ начин аз не съм съгласна. Имам колега които е разбрал за земетресението от радиото в колата (живее в Младост) Когато звъннах на сестра ми около 3,30 да ги попитам как са, тя реагира доста стреснато как изобщо ми е дошло на акъла да им звъня посред нощите с подобни въпроси? (живеят в Дианабат - точно до Студ. град) Усетили са уж нещо и са се събудили ама понеже е било супер леко веднага пак са заспали.. В същото време имам позната което вече две седмици пие успокоителни и друг колега които искрено ми призна, че в момента на труса е бил убеден, че блока ще падне. Нормално е да има коренно различни реакции в подобни ситуации и това не прави едните луди пък другите безотговорни.

# 1 686
Моето дете не се събуди по време на земетресението. Аз също не я събудих, не събрах багаж, не излязох от вкъщи. Какво ми липсва - майчински инстинкт, инстинкт за самосъхранение или и двете?
Нито едно от двете. Мисля, че е от липса на страх от земетресения, дължащ се най-вероятно на млада възраст /неизживяно досега наистина голямо земетресение, нещо с което доста хора над определена възраст не могат да се похвалят/.

# 1 687
  • Mars Hotel
Не мисля, че мнозинството от паникьосаните майчици в тази тема понмят Стражица или Вранча.
Въпросът ми беше ироничен. Знам, че си имам и двете.  Wink

# 1 688
Нито едно от двете. Мисля, че е от липса на страх от земетресения, дължащ се най-вероятно на млада възраст /неизживяно досега наистина голямо земетресение, нещо с което доста хора над определена възраст не могат да се похвалят/.
Или на адекватно, не-панирано отношение на възрастните наоколо, когато за пръв път се е сблъскала със земетресение (какъвто е моят случай, щото аз помня Вранча).

# 1 689
И тия от БТВ са много зле. Тръгна анонса на новините и долу надпис СМЪРТ В СОФИЯ Laughing Задърпаха и те дявола за опашката...

# 1 690
Именно, майчински инскинт. Знаете ли..... направих едно мое проучване. newsm78
Всички майки са /някой вече не / са /или били / в стрес от 21ви. А тези без дечица или леко са се стреснали, или са го усетили и са продължили да спят, или най-много на следващия ден са се притеснили леко да заспат. Дали е случайност? Някой познава ли такива, които не са майки но са го преживели като нас?

Честно казано сред моите познати никой не говори за това, т.е. не се впечатлиха особено, без значение имат ли деца или не.

Аз също не се събудих от него, и после спах до обяд, както и следващите нощи нормално.

Според мен е до човек, и то за конкретното нещо, защото по принцип съм ужасно страхлив човек, ама като казвам ужасно, наистина си представи много, много страхлив Laughing

# 1 691
И при нас ситуацията беше горе-долу същата -  децата го проспаха, и аз щях, ако мъжът ми не ме беше събудил. Сутринта им споменах, че е имало земетресение, с две думи припомних как се действа в такива ситуации (ако си буден), и въпросът приключи още тогава - и за мен, и за мъжа ми, и за децата.

# 1 692
  • София
Всеки по различен начин реагира и усеща,аз  се събудих- но не изпитах страх нито паника,даже след новината не легнах, а си боядисах косата,трудно заспивам по принцип като се събудя веднъж и използвах времето. Но,после взех да чета из нета и на другия ден изпаднах в страх и една тревожност,от която не мога да изляза. Свито ми е,имам симптоми на паник разтройство....Само мисля за сградата,не съм спокойна за нея. Тази несигурност е причина за стреса ми. Отделно  за дъщеря ми се тревожа....и така  Sick

# 1 693
Е аз пък не виждам някъде да пише, че майчинския инстинкт се изразява в това да си събудим децата с писъци и да се тресеме по форумите.
Писахме си за съвсем друго.За това какво сме си мислили да направим за да предпазим децата си, ако се случи нещо по-сериозно от станалото.
А това, че има хора, които се чудят за какво да се заядат е отделен въпрос.

# 1 694
  • София
Цитат
Когато звъннах на сестра ми около 3,30 да ги попитам как са, тя реагира доста стреснато как изобщо ми е дошло на акъла да им звъня посред нощите с подобни въпроси?

Точно такова никога не бих направила и не го направих, за да не стресна хора,които изобщо не са разбрали?На другия  се обадих да питам, кой какво е усетил или усетил ли е изобщо..

Общи условия

Активация на акаунт