Отново трус или внушение?

• 115 338
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 2 010
Интересно.
И мазохистично, защото макар и на бекграунд, част от мозъка и целия ти живот (дарен ти за удоволствие и щастие, между другото), е зает с тревожно взиране.

Има ли наистина смисъл / полза от това според теб?  bouquet

# 2 011
  • София
"затихващи" не означава непременно, че от по-силни ще преминават в по-слаби... Т.е. възможно е след 2.2 да има 3.3 и т.н. Казаха, че затихващите могат да стигнат до 4, така че не се притеснявайте. Наистина хубаво е, че ги има.
Не вярвам нито на Мая, нито на Попова, нито на никой. Ако има нещо - то ще се случи. Какво ще направите на 18ти? Къде ще отидете? Нали после пак ще трябва да се върнете... Като има да става - да става. Не можем да се борим с природните сили. Важното е, да не ни погубва като народ, че и без това сме много окаяни. Да се молим и толкова.
На юзърката, която вижда сини светлини ще кажа, че гугутка се пише с Т, а не с Д. Не гугутката обаче предвещава смърт, според поверията, а кукумявката. Има разлика, защото най-малкото едната е нощна птица, но както и да е. Всеки е свободен да чува каквито си иска звуци и да ги интерпретира, както намери за добре. Няма какво да коментирам излиянията ти, защото не ми беше интересно, а и да ти кажа не ми стана ясно как от бул. България изведнъж се оказа в епицентъра, но това ти си знаеш.
На всички само едно ще пожелая - едно безгрижно лято с безброй детски усмивки Simple Smile

# 2 012
  • Варна
Интересно.
И мазохистично, защото макар и на бекграунд, част от мозъка и целия ти живот (дарен ти за удоволствие и щастие, между другото), е зает с тревожно взиране.

Има ли наистина смисъл / полза от това според теб?  bouquet

Не бих казала мазохистично, при мазохизма има удоволствие.  Laughing Признавам и аз  доста повече се взирам във  всякакви странни и не толкова странни явление и това е откакто имам деца.
Че живота "ти е дарен за удоволствие и щастие" не го разбирам съвсем. Има един лаф: "Щастлив като глупак". Не визирам теб или твоето мнение.  Peace

# 2 013
  • където ми харесва
"затихващи" не означава непременно, че от по-силни ще преминават в по-слаби... Т.е. възможно е след 2.2 да има 3.3 и т.н. Казаха, че затихващите могат да стигнат до 4, така че не се притеснявайте. Наистина хубаво е, че ги има.
Не вярвам нито на Мая, нито на Попова, нито на никой. Ако има нещо - то ще се случи. Какво ще направите на 18ти? Къде ще отидете? Нали после пак ще трябва да се върнете... Като има да става - да става. Не можем да се борим с природните сили. Важното е, да не ни погубва като народ, че и без това сме много окаяни. Да се молим и толкова.
На юзърката, която вижда сини светлини ще кажа, че гугутка се пише с Т, а не с Д. Не гугутката обаче предвещава смърт, според поверията, а кукумявката. Има разлика, защото най-малкото едната е нощна птица, но както и да е. Всеки е свободен да чува каквито си иска звуци и да ги интерпретира, както намери за добре. Няма какво да коментирам излиянията ти, защото не ми беше интересно, а и да ти кажа не ми стана ясно как от бул. България изведнъж се оказа в епицентъра, но това ти си знаеш.
На всички само едно ще пожелая - едно безгрижно лято с безброй детски усмивки Simple Smile

Няма да се заяждам, но ще кажа няколко неща Wink
Въпросната светлина са я видели много хора, да ги обявим за изтрещели всичките ли?
А тя не само гугутка е сбъркала, но това няма никакво значение. Дали е кукумявка, гугутка или нещо друго, факт е че свързва чуруликането (пеенето) й с лоши събития.
И да се озовеш от бул. България през деня, до епицентъра през нощта не е много трудно.
И тя не го е писала това, за да ви е интересно на вас, а защото беше помолена да сподели.

Понякога хората не се замислят, че природата доста често дава индикации ако ще се случва нещо, а тези, които го чуват/виждат, веднага биват обявявани за луди/психари/панировки и нам си още какво...

# 2 014
Имах предвид живота като дар. Смятам, че е глупаво да го попиляваме в мъчителни страхове, вместо да използваме пълноценно силите и талантите си...

А и планетата е жива, има си свои лични нормални процеси и не вярвам  да целИ да всява смут у нас, хората Wink

# 2 015
Въпросното новолуние го дават на 19-ти. Защо за 18-ти се говори?

# 2 016
  • София
Разбирам, че не се заяждаш, ама къде видя, да обявя дамата като луда, психарка или панировка?Както казах, всеки има право да чува и да интерпретира както иска звуците, но според старите българи птицата е друга и ако я е чула през нощта - най-вероятно става дума за кукумявка. А за правописа - е, важно е, да му се не види:)

# 2 017
Прави сте за критиките и мерси за подрепата, аз самата не искам да вярвам на такива неща и изказвам скептицизъм към себе си в достатъчна доза.

Далеч съм от мисълта обаче че всичко, което знам, е всичко, което има да се знае.
Както и не вярвам, че всичко, което се знае е така, както ни е казано.

Всеки вярва в каквото иска и се справя както сметне за добре.

# 2 018
Интересно.

Има ли наистина смисъл / полза от това според теб?  bouquet

Не знам...  Mr. Green   bouquet

Ако ме питаш дали се чувствам щастлив човек като цяло - да. Някакси хармонично се чувствам в по-голямата част от времето, но дали някой може и по-добре - не съм била в чужда кожа, сигурно да.

Имам обаче и състояния на тревожност и не мога да направя нищо по въпроса. Благодарение на тях обаче с времето много неприятности минават по-автоматизирано.

# 2 019
  • където ми харесва
Разбирам, че не се заяждаш, ама къде видя, да обявя дамата като луда, психарка или панировка?Както казах, всеки има право да чува и да интерпретира както иска звуците, но според старите българи птицата е друга и ако я е чула през нощта - най-вероятно става дума за кукумявка. А за правописа - е, важно е, да му се не види:)
Ти не, аз обобщих, защото не една или две персони ме нарекоха параноичка, понеже изпадам в състояние на тревожност, когато си легна, или за това, че ми прави впечатление как преди трусове, все едно земята утихва, почти нищо не се чува навън, за това и така добре се чува тътенът, по време на земетресение, та ако щеш и при вторични трусове, които не се усещат, пак се чува звук.
Или за това, че се ориентирам по животните...всеки очаква от кучетата да лаят преди трус, но моите се свиват на кълбо и им личи, че са уплашени... И прочие неща, които много хора отказват да приемат за нормални, въпреки, че са точно такива.

# 2 020
  • Fort Worth, TX
По въпроса за светлината наистана я има преди земетресения и то не само при Пернишкото.Имало я и преди голямото Тангшанско земетресение, което дъвчихме няколко страници напред.Гледах видео в Тубата по време на земетресение в Япония и там я имаше. животните  са един от показателите и , ако наистина човек започне да ги гледа и слуша може мн да научи от тях.Във филма, който коментирахме стадо водни кончета бягаше, а непосредтсвено преди труса рибите в аквариума скачаха като луди извън него.

# 2 021
  • Fort Worth, TX
Самият факт , че директора на зооградината разказа за реакцията на животните е неоспорим.

Столичният зоопрак предупреди за земетресението, разлюляло София около 3 часа през нощта. Животните буквално се превъзбудили преди първия трус. Птиците в зоологическата подивели, чакалите виели. Това обяви пред БЛИЦ директорът на столичната зоологическа градина Иван Иванов.
“Охраната ми каза, че птиците и чакалите са били много превъзбудени. Птиците летели нервно, а чакалите виели, обясни Иванов. – По сградата на зоологическата градина няма разрушения. В моя кабинет се напука една стена, защото съм в паянтова сграда.”

Шефът поясни още, че в 3,30 часа е направил обход и забелязал възбуда в поведението на животните. “Направи ми впечатление това, че в езерото всички птици се бяха скрили в храстите. Дори и пеликаните, а за тях това е нетипично. Обърнах специално внимание на терариумите, защото те са под наклон, но всичко е нормално. Проверих и конфискуваните животни, при тях също няма проблеми”, обясни още шефът на зоопарка.

Той допълни, че котката му била силно превъзбудена преди първия трус и се държала нервно и нетипично.   

# 2 022
Защо ли няма да повярвам, че някой прави обиколка на зоопарка в 3 часа през нощта и че самият шеф бил направил обход след половин час? Не знам къде спят пеликаните и не разбрах за специалния наклон на терариумите, сграда на зоопарка също не се явява в съзнанието ми.

# 2 023
  • София
Понякога хората не се замислят, че природата доста често дава индикации ако ще се случва нещо, а тези, които го чуват/виждат, веднага биват обявявани за луди/психари/панировки и нам си още какво...
Ако погледнем все пак по-сериозно на въпроса, доколкото е възможно естествено, колко човека, чули "гугудката", ще бъдат споходени впоследствие от злощастно събитие и изобщо има ли достатъчно изследвания, за да се извлече подобна зависимост?

И как да коментирме индикациите на природата, проявяващи се като пукащ ламинат? Thinking

# 2 024
  • където ми харесва
Пукащия ламинат-не знам, но звуците навън са достатъчно показателни, пък който както иска да ги разисква. И аз съм си мислила, че не може на 100 човека, които са чули кукумявка, кукувица, гугутка, или друго кресливо пернато, да им се случи едно и също нещастие (като смърт), но пък от друга страна, такова бедствие като земетресение, може да сполети и милиони души.
Така че, не знам...както казах, аз следя моите животни как реагират...

Общи условия

Активация на акаунт