Отново трус или внушение?

• 115 317
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 2 025
Цитат
аз следя моите животни как реагират
Моите не реагираха. Изобщо. Или ако е имало реакция непосредствено преди труса, сме я проспали. Та ми се вижда особено ненадеждно да ги следя.

# 2 026
Когато бат Бойко ти казва, че е сключил споразумение с дядо Господ и няма страшно, наложи пълна цензура, но хората са вложили над 300 млн евро и ти изнасят така да се каже научни данни, видял си какво стана в Италия след силния трус, а тук очевидно след кратко затишие трусовете отново се активизират, всеки нормално мислещ индивид се пита дали пак ще се разминем с леки трусове или и тук ще има нов силен трус. Как мислиш се изразяват леките вертикални трусове посред нощ? В пукане на хоризонтални плоскости може би.

И ако природата красноречиво се променя, едва ли точно си лягам и спя като къпана.
Нищо не ми пречи да се поогледам.
Особено като знам как работи държавата и каква ни е гражданската защита.
Стоителството слава богу как да е устоя първия път, но след това?

Ама то балканската гърбина на всичко издържа и всичко подлага на съмнение, с изключение на бат Бойко. Защо няма редовна информация за афтършоковете, как мислите?

# 2 027
  • София
адел, това са суеверия! Има изкривяване на данните, няма как да докажеш, че има връзка, защото нямаш извадка на хора по всички признаци,че да ги сметнеш и сравниш. Не си причинявай допълнителни нерви, животът е достатъчно кофти и без тези истории с кукумявките и гугутките!  Peace

# 2 028

Защото нашите сеизмични станции не предават на чуждите. Чуждите станции си определят епицентъра според това как е отчетено земетресението при тях. При слабите магнитуди е нормално да има отклонения, когато се засичат от по-далечни станции.

Около коя страница пише за тея сини светлини, че явно съм пропуснала, пък ми стана любопитно?

Предлагам с червени букви да се напише някъде за триъгълника на живота, за затихващите трусове и за това, че БАН са с орязан бюджет и не обменят инфо с чужбина. Май на всяка 3та страница се появява подобен въпрос.

# 2 029
  • където ми харесва
адел, това са суеверия! Има изкривяване на данните, няма как да докажеш, че има връзка, защото нямаш извадка на хора по всички признаци,че да ги сметнеш и сравниш. Не си причинявай допълнителни нерви, животът е достатъчно кофти и без тези истории с кукумявките и гугутките!  Peace
Специално за тези суеверия, аз също много много гледам да не обръщам внимание...
Съмър смайл (малей, как изглежда на кирилица), аз на първия трус също не съм ги видяла, но между първия и втория, втория и третия ги видях душиците-двете се бяха сгърчили на кълбо, точно до вратата на едната стая (все едно под касата) и трепереха. Преди единя сутрешен трус (който стана малко след пускането на тази тема), бяха по същия начин-сгушени, и потреперващи. Реших, че може и да има нещо, само си обух маратонките, в бойна готовност да излитам навън, и в мига, в който седнах на стола, започна да люлее... Така, че мога да преценя спокойно по тях...

# 2 030
  • София
Така че, не знам...както казах, аз следя моите животни как реагират...
За животните съм съгласна, ама по-скоро като някакво краткосрочно известяване преди трус, ако примем, че имат по-изострени сетива от нашите, като зрение или обоняние. Например могат да имат по-чувствитлен вестибуларен апарат и да усетят люлеенето по-рано. Но и такова вторачване в животните пак не си е работа. Първо, ще ти даде някакви секунди преднина. Подобна дейност ще те обсеби и ще те остави без сън. Второ, колко хора споделиха, че техните изобщо не са реагирали. Явно "градските" животни са откъснати от природата като нас.

# 2 031
  • София
  Ако чакам на нашето куче, как само си спи и хърка... а когато го изведохме след първия трус на 22-ри, се интересуваше само от една женска немска овчарка.

# 2 032
  • където ми харесва
Така че, не знам...както казах, аз следя моите животни как реагират...
За животните съм съгласна, ама по-скоро като някакво краткосрочно известяване преди трус, ако примем, че имат по-изострени сетива от нашите, като зрение или обоняние. Например могат да имат по-чувствитлен вестибуларен апарат и да усетят люлеенето по-рано. Но и такова вторачване в животните пак не си е работа. Първо, ще ти даде някакви секунди преднина. Подобна дейност ще те обсеби и ще те остави без сън. Второ, колко хора споделиха, че техните изобщо не са реагирали. Явно "градските" животни са откъснати от природата като нас.
Е да, краткосрочно известяване е. Не съм се вторачила в тях, те сами си показват, когато нещо ги притеснява, без да ми се налага да ги следя нон-стоп.
Бях без сън. Сега спя...горе-долу, ама спя. Както казах-дори не съм се събудила от труса, който пък е събудил повече от пишещите в тази тема. За което съм благодарна Whistling

# 2 033
  • София
 Не разбирам защо е тази тревожност.Трусовете затихват,като по учебник.И дезинформация няма.Не мисля,че е необходимо да се съобщават всички вторични трусове.Знае се,че ще ги има дълго време.Някой ако е много изплашен и възбуден все още-да търси причината при лекар.

# 2 034
  • София
тревожността може да отшуми бавно. Важното е да не се подклажда с четене и слушане на всякакви странни и страховиди истории.

# 2 035
Не разбирам защо е тази тревожност.Трусовете затихват,като по учебник.И дезинформация няма.Не мисля,че е необходимо да се съобщават всички вторични трусове.Знае се,че ще ги има дълго време.Някой ако е много изплашен и възбуден все още-да търси причината при лекар.

Сладуранке, имаш ли дечица?

# 2 036
  • София
 JoyПознай,от три пъти!

# 2 037
Знам, знам..

# 2 038
За светлините  да имаше  при най-голямото  (на 22)не мога да твърдя къв цвят са,но стана достатъчно светло че да загаснат фотосоларните лампи в градината(нали са с фотоклетки).Не само в нашия двор а и у съседските и всички бяхме на улицата на пижамено парти.От тогава обаче светлини не е имало.
За гугутките  и кукумявките ами тук има много и от дете ги слушам  да не кажа голяма дума но от давна прехвърлих 35  Blush.И да ''действа'' явно не е ''веднага''. Wink
За кучета и котки не мога да твърдя че са много достоверни или поне не всички( е поне нашите).
Силното буботене непосредствено преди всеки трус няма как да сбъркам.Този звук не се забравя просто.
Не е приятно,но както казва половинката няма полза да се притесняваме само плашим детето.Старая се до колкото е възможно да не ми  личи.
Когато съм била малка в София е имало също много силно земетресение,но благодарение на родителите не ми е останал дори спомен камо ли трайни последици.
Така че чанта в пълна готовност до вратата постоянно и гледам да не показвам уплаха .Господ да ни пази!

# 2 039
Ами аз се опитвам да се владея. Сутринта нищо не съм усетила, а в другата тема писах, на 22-ри усетих всички трусове, но само тях. Имам фобия от земетресения, от тогава не мога да спя(по принцип спя като мечка), събуждам се в 3-4 и край, повече не мога спя. Tired
Днес си купих хапчета за спане, но не знам дали ще ги пия....
Страх ме е...обаче нищо не мога да направя ooooh!
На 22-ри по време на големия трус се събудих с писък, ужасно беше, мъж ми ми се скара, че ще уплаша детето. Така люлееше, че едва стигнахме до детската, аз през цялото време се молех само детето де я живо. Е, тя спеше като младенец.
Сега уж не ме е страх, ама пак чета темата. Бученето не го чух, но постоянно се ослушвам. Tired

Общи условия

Активация на акаунт