Отново трус или внушение?

• 118 135
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 120
И са кво? На 100 места пише 4.5
а от БАН казват 3.8?!
Със сигурност беше над 4, ще ме извиняват, аз си станах направо сеизмична апаратура Whistling и мога да преценя кога е около 3 и кога над 4 Twisted Evil
Но, съм изключително спокойна. Облякох се и съм на стартова позиция да изляза, но все пак съм спокойна Joy

Можеш да определиш, ама....друг път! Параметри на земетресение се определят най-точно от най-близко разположените станции. Такива в България има поне 20. Немският сайт съвсем скоро предстои да си коригира информацията.

# 121
Сеизмолозите обясниха как отчитат силата на трусовете. Дават окончателната сила след като съберат информация от всички места и страни, в които е засечено земетресението. Така, че според мен тези данни са все още неофициални.

# 122
а от БАН казват 3.8?!
Със сигурност беше над 4, ще ме извиняват, аз си станах направо сеизмична апаратура Whistling и мога да преценя кога е около 3 и кога над 4 Twisted Evil
Но, съм изключително спокойна. Облякох се и съм на стартова позиция да изляза, но все пак съм спокойна Joy
Peace И аз това се дразя,убедена съм,че е над 3,защо лъжат,няма мегафони,няма организация,въобще разбраха ли,че има трус...Ще се оправдават,че не искат да всяват паника,но паниката си я има  и без това...

# 123
Цяла седмица бях в ужас. Все ме тресеше. Една съфорумка ми препоръча една от есенциите на Бах. Ей сега пристигна и тъкмо имах повод да я изпробвам.  Mr. Green

Разлупа ми се пак сърчицето, но като си пийнах капките и сега ми е спокойно. Дали не са някакви упойващи  newsm78 Пише от цветенца, ама...знае ли човек?

Както и да е, надявам се да нямам повече поводи да ги ползвам.  Praynig

Моля те кажи кои са тия капки - спешните ли - и аз да си взема, че вече полудявам

Те да. Хубави са. С малко алкохолче в тях.  Joy  Не знам дали е от цветенцата или от органичния коняк, но добре ми дойдоха. Сега съм си ги заредила на нощното шкафче. Ако затресе вечер - веднага да реагирам адекватно - 4 капки под езика и обратно под завивката.  Laughing

# 124
  • където ми харесва
а от БАН казват 3.8?!

Можеш да определиш, ама....друг път! Параметри на земетресение се определят най-точно от най-близко разположените станции. Такива в България има поне 20. Немският сайт съвсем скоро предстои да си коригира информацията.
Направо съм шокирана, че не ме наби...
Говорим за усещания, ама ако има и кой да помисли малко...

# 125
  • София
Не смеят да отчетат земетръса сеизмолозите, че ще ги обявят за параноици в бг-мама. Laughing

Мен ме притесняват тия в Италия. Уж затихващи и ето сега пак 5,8 ooooh!
И аз така. Егати затихващите. Thinking
Като почнат и с тия как нямало връзка межу трусовете в Италия и тук... Айде не на нас тия.

ПП. Ама под 4 беше това последното.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 11:21 от Елица

# 126
  • София
Нищо не съм усетила ни нощеска, ни в 10.23ч, обаче определено ми прави впечатление, че след по силен трус в Италия, после има и при нас. Rolling Eyes

То, пък, в Италия, егати "утихващите" трусове - 5.8 Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

# 127
  • София
Оф, чудя се колко още време има да затихва голямото заметресение. Месец-два?  ooooh!

# 128
  • В най - голямото село

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php?area=eu Тука го дават 3.7
Аз в Младост 4 , нищо не съм усетила.

# 129

В гр. Гоце Делчев съм, на час и нещо от Сандански, при нас си се усети добре първото. Щом се събудихме...  Tired

Ужас, детето е там,на зелено.
Лошо ми става.
Клонке, не се притеснявай. По празниците бяхме в Сандански и ги питахме-да, усетили са, естествено, но доста по-слабо. Една македонка от Скопие, с която говорихме, каза, че и в Скопие са го усетили, но всеки километър по-далеч си има значение, така че по-добре, че детето е там, отколоко да е тук. След първото, на другия ден, мъжът ми ходи до апартамента на сестра си-на Ботевградско шосе-там нищо не е мръднало-нито карини, нито нещо в банята, за разлика от при нас-на К. Величков, където всички картини бяха разместени, падна ми стенна чиния, вази, в банята доста неща....

# 130
# 131
  • София
Оф, чудя се колко още време има да затихва голямото заметресение. Месец-два?  ooooh!
Да затихва, ако ще и 5 месеца, ама да затихва. Непрестанно ни облъчват с успокоителна информация как вероятността за ново силно или дори по-силно земетресение, е слабо вероятна. Но в Италия тази прогноза не сработи.
Някъде четох, че е възможна връзка между двете земетресения, но механизмът й бил непознат засега на учените, обаче имало много съвпадения, които ги карат да мислят, че нещо има все пак.

# 132
  • София
От Европейския сеизмологичен център. Успях да го отворя.
Цитат
Magnitude   ML 3.7
Region   BULGARIA
Date time   2012-05-29 07:23:32.0 UTC
Location   42.53 N ; 22.96 E
Depth   2 km
Distances   34 km SW Sofia (pop 1,152,556 ; local time 10:23:32.8 2012-05-29)
3 km S Radomir (pop 14,755 ; local time 10:23:32.8 2012-05-29)

# 133
  • София

В гр. Гоце Делчев съм, на час и нещо от Сандански, при нас си се усети добре първото. Щом се събудихме...  Tired

Ужас, детето е там,на зелено.
Лошо ми става.
Клонке, не се притеснявай. По празниците бяхме в Сандански и ги питахме-да, усетили са, естествено, но доста по-слабо. Една македонка от Скопие, с която говорихме, каза, че и в Скопие са го усетили, но всеки километър по-далеч си има значение, така че по-добре, че детето е там, отколоко да е тук. След първото, на другия ден, мъжът ми ходи до апартамента на сестра си-на Ботевградско шосе-там нищо не е мръднало-нито карини, нито нещо в банята, за разлика от при нас-на К. Величков, където всички картини бяха разместени, падна ми стенна чиния, вази, в банята доста неща....
Ох, много ти благодаря. Аз затова и бях спокойна, виках си - чудесно! - по-далече ще е детето, но като казаха, че и там се усетило яко, се гипсирах.

# 134
Чудна работа ,нищо не сме усетили с дъщеря ми ,а сме на 10 -я етаж... Rolling Eyes Мъжа ми се обади да ни пита дали сме добре  и така разбрах. Писна ми вече ,тъкмо се бях поуспокоила! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт