Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 515
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и честита баба Марта на всички,да сте живи и здрави!!! Искам да попитам някой може ли да ми каже сайта или ми изпрати линка, на който проверявате дали болничния е занесен и дали е изплатен и кога ще бъде изплатен.Благодаря ви много!!!

# 271
Здравейте и честита баба Марта на всички,да сте живи и здрави!!! Искам да попитам някой може ли да ми каже сайта или ми изпрати линка, на който проверявате дали болничния е занесен и дали е изплатен и кога ще бъде изплатен.Благодаря ви много!!!
http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn от тук си избираш каква справка ти трябва. Кокретно за болничен ти трябва Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО.

# 272
Много Ви благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 273
Здравейте.
Бях в болничен от 25.02. до 01.03.
Болничният ми е занесен в НОИ на 13.03.
Кога трябва да очаквам превод на парите?

# 274
  • Пловдив
Март месец би трябвало да ти ги пуснат.Следи на сайта на НОИ с ПИК кода

# 275
Март месец би трябвало да ти ги пуснат.Следи на сайта на НОИ с ПИК кода

Мда, благодаря... (нещо не мога да си го намеря ПИК, кода)

# 276
  • around the world
До колкото разбрах в момента болничните масово се изплащам с голямо закъснение.  Аз лично имам неизплатен болнични още от януари, като болничния е представен в начало на февруари и от тогава е със статус"в момента се обработва" .

# 277
  • Пловдив
Bueno ,явно има нещо при теб.Попитала ли си в НОИ?СТава и с мейл

# 278
  • around the world
Bueno ,явно има нещо при теб.Попитала ли си в НОИ?СТава и с мейл
Просто не знам  ooooh! От понеделник се опитвам да се свържа с НОИ по тел., но без успех. Писах им и майл, но за сега не съм получила отговор.

# 279
  • София
Здравейте, хайде и аз да си кажа мъката: Първият ми болничен е до 03.02.2013., вторият е от 04.02- когато родих и сега в справката ми от НОИ пише, че са изпратили писмо за грешка в датата Sad Ако това се счита за дупка, то тя не се ли оправя от изравнителния болничен на педиатъра? Счетоводителката още не ме е търсила да нося нов болничен, а писмото от НОИ е изпратено преди 2 дни.

# 280
Здравейте, хайде и аз да си кажа мъката: Първият ми болничен е до 03.02.2013., вторият е от 04.02- когато родих и сега в справката ми от НОИ пише, че са изпратили писмо за грешка в датата Sad Ако това се счита за дупка, то тя не се ли оправя от изравнителния болничен на педиатъра? Счетоводителката още не ме е търсила да нося нов болничен, а писмото от НОИ е изпратено преди 2 дни.
Тази дупка е от АГто - как от педиатъра (ти си родила след това), той издава след като свърши болниния от болницата.

# 281
  • София
Оффф даааа и на мен ми забавиха за първи път болничните. И сега го карам на "фотосинтеза". Гледам в сайта на НОИ, че статуса на двата болнични ( продължението и 45-дневният ) е - "в момента се обработва", а реално единият е върнат за да се оправи тъй като се получила дупка от един ден.
Предният ми изплатен е от 03.01.2013-02.02.2013
Забавените са от 03.02.2013-25.02.2013 и 25.02.2013-11.04.2013

Като цяло аз не виждам да има проблем, но щом от НОИ са намерили и са го върнали Ок. Писмото от тях ще си получа в понеделник, тъй като тъпите куриери не са ми звъннали а само са оставили известие на вратата.

# 282
  • София
Оффф даааа и на мен ми забавиха за първи път болничните. И сега го карам на "фотосинтеза". Гледам в сайта на НОИ, че статуса на двата болнични ( продължението и 45-дневният ) е - "в момента се обработва", а реално единият е върнат за да се оправи тъй като се получила дупка от един ден.

Като цяло аз не виждам да има проблем, но щом от НОИ са намерили и са го върнали Ок. Писмото от тях ще си получа в понеделник, тъй като тъпите куриери не са ми звъннали а само са оставили известие на вратата.

Пиши, какво са ти писали, защото моята счетоводителка е отпуск до края на месеца и сега нямам идея какво да правя. Явно като единият е до 02.02., следващият трябва да започва от същия ден, не от следващия...незнам.

# 283
  • София

Пиши, какво са ти писали, защото моята счетоводителка е отпуск до края на месеца и сега нямам идея какво да правя. Явно като единият е до 02.02., следващият трябва да започва от същия ден, не от следващия...незнам.

Ей сега си получих 2 писма от НОИ и ме чака още едно в понеделник.
Значи на едното пише следното:

"Уважаеми Господине(Госпожо),
Уведомяваме ви, че по представеното от вас придружително писмо вх. номер .......... от 12.03
относно изплащане на парично обезщетение по болничен лист на ............................ ЕГН .................. болничен лист номер .......................... е предаден за проверка и/или обжалване от лекарите, експертите по експертиза на временна неработоспособност на ТП на НОИ, поради установени следните нередности:

Денят преди началото на временната неработоспособност е бил неработен/празничен и непосредствено преди този ден лицето е било във временна неработоспособност с друга диагноза. "

Следващото писмо е със следният текст:

"Уважаеми Господине(Госпожо),
Уведомяваме ви, че по представеното от вас придружително писмо вх. номер .......... от 12.03
относно изплащане на парично обезщетение по болничен лист на ............................ ЕГН .................. болничен лист номер .......................... е предаден за проверка и/или обжалване от лекарите, експертите по експертиза на временна неработоспособност на ТП на НОИ, поради установени следните нередности:

Предходният болничен лист номер ................ е включен в Протокол за проверка от експерт ЕВН, след резултата от който ще се пристъпи към преценка на правото и размера на този Б.Л. "

Ей това са двете писма, а за третото въобще незнам какво става и за какво е.
Ако някой е по вещ в тези неща нека МОЛЯ ми разясни за какво иде реч и да чакам ли скоро пари.....или не.

Благодаря ви предварително  Hug

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 17:53 от ˙·٠• АлЕкС •٠·˙

# 284
  • София
Олелее,Алекс благодаря, че писа! Не, че разбрах нещо  Laughing Дано по-скоро да се приключва с тия работи, че да мирясаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт