Истанбул 11

• 53 031
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Аз за агенция - бях с Бохемия, останах умерено доволна. Ако ходя пак с агенция, бих отишла с тях, имайки предвид какво написаха други момичета в темата относно други агенции. Имаше и неща, които не ми харесаха, но те са основно от субективен характер. Програмата беше с достатъчно много обекти, допълнителното ескурзоводско обслужане от местен екскурзовод си беше на ниво (и то дори много повече, отколкото очаквах), никой не е искал някакви невероятни суми, за неща, които са на друга или по-ниска цена, хотелът беше този, който е обявен, автобусът беше ок.
Държа да отбележа, че предпочитам сама да си организирам пътуванията и пътуването при мен с агенция е по-скоро изключение.

# 91
Звезди, виж това дали е актуално http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LG4i7VNGSJ0 … ;client=firefox-a

Момичета, около Желязната църква Св. Стефан има ли нещо за разглеждане? От там ще се ходи до Миниатюрк. На картата изглежда доста далеч. Има ли удобен транспорт от църквата до там?
Мисля че в момента желязната църква е в ремонт и не знам дали ще ви пуснат да разгледате.На спирка AYVANSARAY навътре в квартала може да разгледате църквата "Св. Мария Влахернска".Разстоянието между двете църкви е около километър.
За да отидете до Миниатюрк трябва да се върнете отново на Еминьоню и от там да хванете автобуси pina е написала кои.
Надявам се да съм била полезна.

# 92
  • Казанлък of all places
Гледайте, мойте хора, какво става :
http://www.ntvmsnbc.com/id/25354671

# 93
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Танче, кой да ми ти чете табелите  ooooh! На мен Солун ми е втория дом, ще ви покажа някога снимки на родната къща на Ататюрк - не съм влизала, ама отвън я знам и винаги я пази жандармерия  Whistling

Андж, ясно е, че ще е грандиозно - ама какво ще е? От гугълчо схванах че е нов квартал в район Еюп и най-голямото летище в света  щели да правят newsm78

# 94
  • София
Изпуснах предишните две теми, но да се запиша в тази   bouquet

Тази година не съм ходила в Истанбул и мисля да спретнем нещо след лятото- септември е любимият ми месец за екскурзия там  Heart Eyes

# 95
 bigdance2  bigdance2  bigdance2

Сдружение К.О.Т.К.И. има удоволствието да информира всички пътници по направление Истанбул, че на 6 юни от 14:00 часа започва официалната церемония по откривате на М4 - метрото в азиатската част на мегаполиса.

bigdance2    bigdance2  bigdance2

Линия е с 19 станции, като в експлоатация на откриването ще бъдат пуснати 16, останалите 3 още се изграждат. Скоро ще публикуваме и новата транспортна карта с М4 на нея и списък на станциите, които можете да използвате  Peace

До тогава малко снимки от новите влакчета и не само:

smile3501 smile3501 smile3501

# 96
Сдружение К.О.Т.К.И. има удоволствието да информира всички пътници по направление Истанбул, че на 6 юни от 14:00 часа започва официалната церемония по откривате на М4 - метрото в азиатската част на мегаполиса.

Да ни е честито!!! newsm18
Дано на всички скоро ни се удаде възможност да го ползваме!

Скрит текст:
Ехх, кога ще ги стигнем, когааа....

# 97
  • София
19 станции  Party Laughing Ехаа  Simple Smile Дано да го ползваме скоро  Mr. Green

# 98
  • София
На 8.06 ще пътувам за Истанбул и сега се опитвам да ви изчета Simple Smile Благодаря ви за цялата тази изчерпателна информация и полезните съвети. Като се върнем ще разказвам и показвам и аз Wink

# 99
Ехааааа 19 станции. Ще се изгубя в този мегаполис! #Crazy Момичета мисля да си купя пътеводител...препоръчайте някой, но с карти...на транспорт, града... Praynig

# 100
Звезди, виж това дали е актуално http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LG4i7VNGSJ0 … ;client=firefox-a

Момичета, около Желязната църква Св. Стефан има ли нещо за разглеждане? От там ще се ходи до Миниатюрк. На картата изглежда доста далеч. Има ли удобен транспорт от църквата до там?
Мисля че в момента желязната църква е в ремонт и не знам дали ще ви пуснат да разгледате.На спирка AYVANSARAY навътре в квартала може да разгледате църквата "Св. Мария Влахернска".Разстоянието между двете църкви е около километър.
За да отидете до Миниатюрк трябва да се върнете отново на Еминьоню и от там да хванете автобуси pina е написала кои.
Надявам се да съм била полезна.
Ам... а знае ли се докога ще продължи този ремонт?  Sad

# 101
  • София
За съжаление май не се знае. На табелата отпред пишеше, че ще бъде открита за Великден, но до колкото разбрах е станал инцидент с ръководителя на обекта и е бил замразен за известно време.

Това метро ще е супер  Hug Така и така, следващото ми ходене ще е посветено главно на Азия, та съм много щастлива  Heart Eyes

# 102
Аууу, че хубава новина Шебечее!!  Heart Eyes Метрото много ще улесни превоза в азиатската част!
Аз си мисля, дали няма да е добре ако всеки напише хотелите в Истанбул, в които е бил и е останал доволен например даде сайт на хотела или в Booking за да можем лесно да се ориентираме из богатия избор при решение за самостоятелно пребиваване в Истанбул. Аз лично обмислям следвашия път да тръгнем самосиндикално, ще си намерим приемлив хотел, ще пътуваме с автобус на някоя от фирмите, които дадохте, може дори на първа страница на следващата тема да допълним и тези данни, може би ще бъдат полезни за някой.  Hug
 Темата е изключително полезна и колкото повече мнения има, толкова по-голям избор ще имаме от алтернативи.   bouquet
Моят хотел беше Ейфел, не е нищо особено, отвън изглежда занемарен, но вътре беше приятно, храната ни хареса, има балкон на покрива с гледка към Босфора. За парите, които платихме останахме доволни, разбира се ако някой търси лукс може да не остане доволен. 
Подържаха чистота, персонала беше много мил и отзивчив и ни дадоха карти и ни отговориха на въпросите, обясниха ни всичко необходимо относно предвижване из града. Мястото на хотела е хубаво и беше в тиха улица макар и на 200 метра от спирката до джамията Лалели.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 14:30 от melanholly

# 103
Ще го пробваме метрото следващия път  Mr. Green Ама вчера с милото си говорихме, че до Бостанджъ отгоре с двуетажния автобус е по-интересно някак си, отколкото с метрото. Ама пък с него за 5-10 минутки си там  Mr. Green

И аз съм била в Ейфел, и потвърждавам положителното мнение на Меланхоли  Peace Много добра локация, чиста и спретната стая, чиста баня с вана и сешоар  Peace

Другия ни хотел беше Буюк Кебан - www.hotelbuyukkeban.com
Почти добра локация, прекрасен ремонтиран скоро и голям хотел. Много добра храна и отзивчив персонал. Минус е близката джамия, другото е страхотно. Ако трябва ад избирам между Ейфел и Кебан - препоръчвам Кебан, все пак  Peace Но  и двата са много добри.

# 104
Мили дами, приключи моето пътешествие до Кападокия и Истанбул. Сега ще споделя с вас впечатленията си,защото ви чета отдавна и ви чувсвам близки. Благодарение на вас бях много подготвена за Истанбул , но все пак ми е 5-то пътуване. Първият ден посетих Йерибатан-цистерните,след това се развихрих по Босфора-разходка с кораб за 12 tl от ляво на моста Галата.След това взех ферибот до Юскюдар-имах желание да посетя снимките на филма„ Кузей-Гюней„, но снимки-йок. На връщане хапнах акбалък-екмек до моста Галата,посетих Йени дж. , Масър чарши и дж. Сюлеймание-понеже гледам филма „Великолепният век„-беше интересно за мен да я посетя. Тя скоро беше излязла от реставрация-страхотен комплекс с много цветя. Посетих и парка „Гюлхане„-сега вместо лалета има мн. рози. Археолог. музей/понед./ беше в почивен ден и така остава за следващия път. Истанбул е невероятен град-почти всички сгради около трамв. линия са почистени, а на Султан Ахмед има нови настилки. Вторият ден с колежка пеша от моста Галата отидохме до пристан. Кабаташ-където пихме чай на брега на Босфора.   Продължава....

Общи условия

Активация на акаунт