Грешни тестове?!?

• 26 603
  • 105
  •   1
Отговори
  • в сърцата на децата <3
Здравейте настоящи и бъдещи мами  Hug
От около седмица насам ми се случва нещо крайно непонятно - боли ме кръста непрекъснато, нямам никакви симптоми като преди цикъл, а трябва да ми дойде най-късно тази неделя (03.06) В понеделник малко на шега си направих тест за бременност и... О, чудо!!!  EFP  Не повярвах на очите си! Направих втори, същата работа. Бледа втора чертичка, но си я има. Днес сутринта направих трети. Пак положителен. Дори сутрешния е с малко по-тъмна чертичка. До тук - всичко ок. Обаче днес следобед ходих на лекар - по препоръка на една от съфорумките отидох при д-р Пелев. Прегледа при него беше около 5 минути от влизането през вратата до излизането от нея. Погледна ме на видеозон, каза, че "тия тестове понякога просто така си показват втора чертичка" и беше абсолютно категоричен, че бременност няма Каза, че няма смисъл от кръвен тест и ме изпрати по живо по здраво да си ходя. Толкова претупана не съм се чувствала никога!!! Определено колкото и да е добър специалист няма да ида пак при него. Въпроса сега е - бременна ли съм??? На кое да вярвам - на доктора с толкова години опит, но претупал работата с прегледа ми или на трите теста???

Реално не сме работили умишлено по въпроса с бебето. Ако се е случило ще съм много щастлива, таткото също. Ако не е - здраве да е, има време. Но някак си... Толкова бях щастлива от двете чертички  Heart Eyes И чаках да дойде времето да ида на лекар, за да ми го потвърди. И толкова се разочаровах...
Той само като чу, че още не ми е закъсняло и ме отряза... А моя цикъл е 34 дена, според мен ако съм бременна съвсем си е в реда на нещата да показва вярно.

Дайте ми съвет... Да чакам ли... Да ходя ли при други лекари? Д-р Пелев ми каза, че ако не ми дойде до 13-15.06 да отида пак да ме види. То ако не ми е дошло до тогава няма да имам нужда той да ми казва, че съм бременна и сама ще съм го установила! Много съм притеснена, какво да правя? Как мислите? Дали има бебче?

# 1
  • София
Изчакай да направиш закъснение около 5-6 дни и направи отново тест. Първите седмици на ехограф нищо не се вижда.

# 2
Според мен си бременна. Няма как 3 теста да покажат грешен резултат. А за ехограф е твърде рано. Аз също си бях направила тест малко преди закъснението и резултата след няколко месеца ще е на бял свят  Mr. Green Изчакай си закъснението и си направи пак тест, за да си сигурна все пак, а на ехограф отиди 1-2 седмици след теста, за да е сигурно, че ще се види плодно сакче, да не те разочароват пак. Значение има и с какъв ехограф те гледат, с вагинален се вижда по-рано, а с коремен по-късно.
Ако нямаш търпение да чакаш можеш да си пуснеш и кръвен тест  Peace

# 3
  • София

Как няма смисъл от кръвен тест  newsm78
Слагам 50 стотинки в собствената си касичка, ама тоя доктор изобщо не го знам какъв е и що е, но мое си хване дипломата и да я  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Така- отиваш в първата лаборатория и правиш ЧХГ тест. Те знаят какво е това.

Този доктор, как при положение, че ти още нямаш реално и закъснение установи, че няма бременност, как видя с ехографа, па било то и вагинален  ooooh! ooooh! ooooh!

ПРЕКАЛЕНО Е РАНО ЗА ЛЕКАР! При ЧХГ > 1000 има шанс да се види нещо, а това е около 7-10 дни от датата на М.

# 4
Аз имам подобен проблем. Цикълът ми трябва да дойде на 04.06., но този месец гърдите ми доста рано се поддуха и реших да направя един тест. Взех престо и го направих сутринта. Първоначално помислих , че е отрицателен, но постепенно започна да се появява нещо първо като точка, после и на чертичка заприлича, а сега като стои все повече прилича на черта. Чудя се кога да направя другия и какво ли значи все пак това? Simple Smile

# 5
snow_angel, за пръв път чувам за подобно нещо, а в този форум доста се е изписало и изчело. При три положителни теста, някой да ти каже "ми не си бременна" ми се струва толкова нелепо, че както каза Рейни, може да си навре дипломата в срамните дупки. И аз те съветва, да си направиш един кръвен тест. Първо при наличие на бременност със сигурност ще отчете и второ няма да има съмнения повече. Според мен си бременна. Стискам палци всичко да е наред.

vivian101, има още доста време до 4-ти, кога предполагаш, че може да се е случило евентуалното зачеване?

# 6
Тестовете може да са фалшиво отрицателни, но не и фалшиво положителни. Peace

# 7
И аз мисля че е рано, затова ще изчакам закъснение за втория тест. По принцип съм сигурна, че няма как да е станало, защото би трябвало да се е случило на 10-ти ден от цикъла, а той мие редовен.  Накараха ме да се замисля ранните ПМС симптоми. По принцип са 3-4 дни максимум преди да ми дойде цикъла.

# 8
Вивиан, не го мисли. Изчакай 4-ти и ако не дойде, на 5 сутринта - действай.

# 9
Snow Angel, според мен няма как и трите ти теста да са фалшиво-положителни.
Вивиан, изчакай още няколко дни и повтори теста, за да си сигурна.

# 10
Да рано е наистина. Проблема е , че до тогава само за това ще мисля. Докато да се появи това бледо подобие на черта не се бях замисляла, но май и имплантация си имаше. И кръста ме наболява последната седмица. За него предполагах, че не правя правилно едни упражнения, но вече се съмнявам.
  Между другото snow_angel и аз смятам, че след 3 положителни теста е много вероятно да има бременност.  Дори мисля и аз втория да го направя утре сутрин.
  Благодаря ви за съветите момичета.  Simple Smile

# 11
snow_angel, подкрепям с две ръце мнението на Рейни - отиди да си пуснеш сутринта кръвен тест. Тия доктори не знам на тъпи ли се правят или нарочно го правят, но определено не помагат на пациента. Вчера отидох на преглед при личния ми лекар, който по специалност е и гинеколог и му казвам, че имам от 3 дни кафяво прецапване, а ми е 26 ден. Той от вратата ми казва-прави ли тест, аз казах, че не съм и той категорично ме отряза-утре направи и ще дойдеш да ми кажеш какъв е резултата.  #Cussing out Много се ядосах и му казах, че съм излязла от работа и държа да ме прегледа, гледа ме с вагинален ехограф и каза-матката е предменструационна. Гледа яйчниците - няма кисти, заключението е, че вероятно е хормонален проблем. Но пак ми каза да направя тест  newsm78 И тук аз питам защо да припишквам тест като според него трябва да очаквам М? Идиоти лекари колкото искаш в Бг. Споделих, за ти кажа да не вярваш на 100% на лекар, понякога са нужни повече от едно мнение. Според мен си бременна с толкова положителни тестове! Дано скоро да се успокоиш и да се наслаждаваш на бременността си.

# 12
  • в сърцата на децата <3
Благодаря за отговорите, момичета! Ще се опитам утре преди работа да отида да направя един кръвен тест, пък ще видим. Незнам вече да се надявам ли... Кръста упорито ме боли, умирам си за краставици (?!?) и ми се гади само от мисълта за шоколад. Ей такова чудо не съм вярвала, че ще доживея да ми се случи  Laughing

Хайде стискайте палци, утре ще се разбере със сигурност дали има малко човече, което да ме тормози така още от началото, или просто съм си изчаткала...  Mr. Green

# 13
При три теста вероятността да си бременна е мнооооого голяма- стискаме палци  Simple Smile

# 14
  • Шумен
Дааа това за неверните домашни тестове и на мен ми го каза и то завеждащия на тукашното родилно при закъснение 4 дни и два положителни теста ме гледа само на коремен ехограф и нищо не се видя. Тогава ми го изцепи  #Cussing out
Нямаше да ида на лекар толкова рано но се разболях и на лекарите им трябваше потвърждение на моите твърдения (лечението беше противопоказано при бременност). След седмица чак видяхме точката, преди това пак бях правила домашен тест и той положителен  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт