Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Бременна ли съм?
Какво да правя, ако лекарят ми каже, че не съм бременна, но тестовете са положителни или ако тест за бременност показва положителен резултат, но лекарят не открива бременност?
Какво да очаквам при извънматочна бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Бременна ли съм?
Въз основа на форумни реакции и тестове, вероятно сте бременна. Въпреки това се препоръчва да изчакате още 5-6 дни и да направите друг тест. През първите седмици на ултразвук не се вижда нищо, така че е добре да изчакате и да направите ултразвуков преглед след 1-2 седмици след теста, за да сте сигурни. Кръвният тест също може да потвърди бременността. Ако имате притеснения, винаги е добре да потърсите второ мнение от друг лекар.
-
Какво да правя, ако лекарят ми каже, че не съм бременна, но тестовете са положителни или ако тест за бременност показва положителен резултат, но лекарят не открива бременност?
Ако вашият лекар ви каже, че не сте бременна, но тестовете са положителни, изчакайте 5-6 дни и направете отново тест. Кръвният тест също е добра опция за потвърждаване на бременност. В случай на притеснения винаги можете да потърсите второ мнение от друг лекар. В такива ситуации е важно да останете спокойни. Може да сте в много ранна бременност, която не се вижда на ултразвук. Препоръчително е да направите кръвен тест, тъй като той ще предостави по-точна информация за нивото на хормона hCG в тялото ви. Често се случва лекарите да не открият бременност при първоначален преглед, особено ако е направен с коремен ултразвук. Обикновено е полезно да се направи повторен преглед след няколко дни.
-
Какво да очаквам при извънматочна бременност?
Извънматочната бременност може да бъде диагностицирана с помощта на ехограф и клинични симптоми като силни болки, кървене, припадък и други. Тестовете за бременност обикновено отчитат положителен резултат в случай на извънматочна бременност. В случай на притеснения винаги е добре да потърсите медицинска консултация.
-
Какви са симптомите, които могат да показват, че съм бременна?
-
Как да намеря подходящ лекар за проследяване на бременността?