Париж 5

• 67 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Няма еднозначен отговор, на разнличните места цените са с голям толеранс. Въпрос на късмет.

# 571
купила ли си си билета вече? много евтино ми се струва...

не съм ги купила, смятам в началото на март да ги взема, но това са им винаги цените, имат всеки ден три влака ,от около година получавам редовно техния нюзлетер и винаги имат тези цени които са повече от добри даже има по 25 в посока.

в сайта им могат да се проверят също,ето гоhttp://www.tgv-europe.it/it/

от париж до амстердам също са на много добра цена , 3 часа е пътя за 35 евро ,гледката си заслужава(това лято пътувах от брюксел до амстердам и наиситна е много красиво)

да не говорим че париж лондон е само 2 часа с влака , под ламанша и 88 евро двупосочен...какво повече се иска

Да, този нюзлетър и аз го получавам и ще се радвам ако наистина си намерите такива билети.  Peace
Но пътувам често по работа с влака, а и до Лондон съм пътувала (последно юни месец), но между обявените на промоция цени, които са често за определени дни от седмицата и в определени часове и практичните билети (сутрин-вечер) има голяма разлика.
Но пък вие ако сте на туризъм може би ще може да изберете по-евтини часове.

А до Милано с влака не съм пътувала, 7ч ми е много, до там от Париж с EasyJet Simple Smile

Иначе съм съгласна, че с влака е по-приятно отколкото със самолета за по-късите дистанции. Simple Smile
Искам да ходя пролетта до Женева и предпочитам с влака, но до там са само 3ч.

# 572
цените са си съвсем нормални,не виждам нищо странно ,  мисля да сляза в лион първо за една нощ и после до париж,цените са като на райанер,при положение че влака е много по-икономично превозно средство тоест биха могли още да ги намалят.

с белгийските влакове пътувах през август от брюксел до амстердам в 1 класа и цената беше само 25 евро,купена месец по рано от техния сайт(нормалната цена е 40 евро втора класа)

за уикенда дават в париж 10 градуса над нулата  Laughing,направо невероятно при студа който е почти навсякъде в този период, аз поне ще тръгна с дъжд ,сняг и нула градуса.

чудя се дали лафайет  ще работи в неделя,все пак сме в предколеден период ,там на последния етаж в макдоналдс правят най-вкусните хамбургери(винаги опитвам някой фаст фуд като пътувам), а в барселона под парка гюел и в лондон нотинг хил най-вкусните събуей,явно съм гладна сори за офтопика   chef

# 573
  • Емаесесаесесапипиа
цените са си съвсем нормални,не виждам нищо странно ,  мисля да сляза в лион първо за една нощ и после до париж,цените са като на райанер,при положение че влака е много по-икономично превозно средство тоест биха могли още да ги намалят.

с белгийските влакове пътувах през август от брюксел до амстердам в 1 класа и цената беше само 25 евро,купена месец по рано от техния сайт(нормалната цена е 40 евро втора класа)

за уикенда дават в париж 10 градуса над нулата  Laughing,направо невероятно при студа който е почти навсякъде в този период, аз поне ще тръгна с дъжд ,сняг и нула градуса.

чудя се дали лафайет  ще работи в неделя,все пак сме в предколеден период ,там на последния етаж в макдоналдс правят най-вкусните хамбургери(винаги опитвам някой фаст фуд като пътувам), а в барселона под парка гюел и в лондон нотинг хил най-вкусните събуей,явно съм гладна сори за офтопика   chef

Да, десет градуса са в Париж, може  и повече Simple Smile. Аз не мога да повярвам, че има толкова сняг в БГ, когато в неделя отлетяхме от Варна беше само дъждовно, а сега не знаем дали ще можем да се приберем вдругиден.
Това за Макдонълдса в Галари Лафайет не го знаех, днес минахме от там, но все пак да дойдеш в Париж да ядеш Макдоналдс..... Иначе е тъпкано с хора. Галарито ще работи и по празниците но с леко намалено работно време (сега е до девет вечерта, после май само до осем). Има много намаления, но си остава скъпо. Днес открих обаче, че са открили фирмен магазин на Лего в един мол близо до Клиши (където съм отседнала), и утре ще ходя натам - може и пеша. Иначе такива магазини само в Щатите съм виждала - където можеш сам да си сглобяваш фигурки и да си пълниш кофичка с лего части по желание.
тук може да е топло, но вали през ден. И то един такъв парижки дъжд, дето от всякъде те просмуква и чадъра не ти помага. Имахме вчера годишнина от сватбата и се разхождахме с половинката край Нотр дам, по Сена към девет вечерта - пълна романтика, само този дъжд с вятър да не беше..... Между другото всичко тук е много коледно и празнично и особено коледните базарчета - тези които почват от Конкордата към Шанс дЕлисе - едни много сладурски къщички - с греено вино, печени кестени, палачинки и наденички. Има ги и край Сакре Кьор. Аз в общи линии само нощен Париж гледам, защото през деня работя, а вечер трамбовам и то предимно пеша. Днес правихме маршрут Опера - Галари ла Файет - Конкорда - Шанс дЕлисе... и така всеки ден по някое местенце. Установих, че спокойно за един ден обикаляне можеш да видиш пешком по-големите атракции (ако не искаш да влизаш вътре, защото за това ще трябва още време). За пети път съм в Париж, а за първи път сякаш виждам неговата романтична душа и почвам да усещам атмосферата му. Явно е важно и с кого ходиш Simple Smile, а може би е и заради наближаващите празници.....

# 574
Днес открих обаче, че са открили фирмен магазин на Лего в един мол близо до Клиши (където съм отседнала), и утре ще ходя натам - може и пеша. Иначе такива магазини само в Щатите съм виждала - където можеш сам да си сглобяваш фигурки и да си пълниш кофичка с лего части по желание.
ферата му. Явно е важно и с кого ходиш Simple Smile, а може би е и заради наближаващите празници.....
Има и в Швейцария  Peace
Иначе доста шоково ще ви се отрази положението във Варна, но сигурно до няколко дни ще се оправи (дано  Praynig)  Simple Smile

# 575
  • Емаесесаесесапипиа
Днес открих обаче, че са открили фирмен магазин на Лего в един мол близо до Клиши (където съм отседнала), и утре ще ходя натам - може и пеша. Иначе такива магазини само в Щатите съм виждала - където можеш сам да си сглобяваш фигурки и да си пълниш кофичка с лего части по желание.
ферата му. Явно е важно и с кого ходиш Simple Smile, а може би е и заради наближаващите празници.....
Има и в Швейцария  Peace
Иначе доста шоково ще ви се отрази положението във Варна, но сигурно до няколко дни ще се оправи (дано  Praynig)  Simple Smile

Ние до Добрич трябва да стигнем, там обичайно е по-зле от Варна......

# 576
  • Варна
Явно е важно и с кого ходиш Simple Smile
Ние до Добрич трябва да стигнем, там обичайно е по-зле от Варна......

Най - важното е с кого ходиш!!!!!!!
Париж, Пазарджик, Пекин или Поибряне Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Добрич е без проблем през Балчик.Пътя е така издухан от вятъра , че е даже сух.

# 577
  • Milano
Някой да е купувал он-лайн билети за кораб4етата по Сена (не Батобус)?
Интересува ме дали важат за определен ден и 4ас (както за Айфеловата кула) или можеш да отидеш когато желаеш?

4ЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИ4КИ.

# 578
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, здравейте  Hug
Честито Рождество!!! Да сте здрави всички вие и обичните ви хора!!!
Следя си аз любимата от преди 2 години тема ... и мислех, че ще видя обичния град пак чак през 2014 ..., но получих подарък за днешния си рожден ден - 1 седмица, след месец в зимен Париж Simple Smile Вълнува ме времето какво ще е, но май няма значение - пак ще почувствам красотата на града, пак ще се разхождам покрай Сена ...
Имам и въпроси ... разбира се  Joy
1/ Има ли нещо планувано в Париж, за края на януари? - фестивал, постановка ... нещо, което трябва задължително да се види Simple Smile Знам, че през цялата 2013 ще се празнуват 800 години от построяването на Нотр Дам, та ще сме задължително на някоя прекрасна литургия ...
2/ Полета ни е вечерен - моля, дайте идеи къде да си оставим багажа? Мислех си ... има ли нещо като "багажни клетки" около Порт Мейо? Или ...  newsm78
Леле, ще възникнат и други въпроси ,та ще питам пак ..., но тъй като сутринта разбрах, все още съм в еуфория и плануването някак си ... не ме плаши Simple Smile

# 579
  • Milano
la vida loca, 4естит Рожден ден. Жива и здрава. Виждам много хубав подарък си полу4ила (и моя е същия Laughing).

Като те 4ете 4овек ще ре4е, 4е ще ходиш в Париж за първи път , впредвид ентусиазма ти.

За времето...може само да се надяваме. Така като гледам в този период много хубавки температурки има там...да се надяваме да се задържат Laughing

Ние тръгваме след 12-13 дни и се надявам някой да ми отговори на въпроса за кораб4етата.

# 580
Специални благодарности на -True Blue- за информацията за хотел Pax opera.   bouquet

Много хубаво, реновирано, отлично съотношение качество цена. И нетът е добър, в момента пиша от хотела.

# 581
regina di cuori дай линк кои корабчета си харесала.

Според мен в този сезон няма смисъл от предварително купуване на билети за корабче. Решете на място и се съобразете с времето. Гледката от корабчетата не е много добра - реката е ниско и видимоста малка. Отделно в този сезон не можеш да стоиш навън и дори снимките няма да са идеални през стъклата/плексигласа.
Като изживяване е приятно и идеално за отмора след дълго обикаляне пеша.  Laughing

ПП ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

# 582
  • Milano
Mимии,
http://www.vedettesdupontneuf.fr/

тези кораб4ета.

Аз смятам да отмарям на тях, искам да се возя, забележителностите ще ги гледам пеша.
Исках да ги купя 4рез интернет, защото спестявам 10 евро-има промоция, но незнам кога то4но ще мога да отида...според времето.
  bouquet

# 583
regina di cuori, не съм се возила точно на тези...
Четейки в сайта останах с впечатление, че се возиш 1 час, без да спираш/слизаш. Тръгваш от Понт Ньоф. Има точни часове на тръгване, така че предполагам и билета ще е с точен час.  Laughing

Аз съм се возила на корабче с билет за цял ден и слизаш и се качваш където/колкото искаш.
 Hug

# 584
  • Варна
Покажете снимки от Коледен Париж! Simple Smile

И Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт