ВМ НВХ част 49

• 40 634
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • SA
Здравейте момичета!Нова съм за този форум и ми трябва малко помощ.Нямам кг за сваляне.но имам доста мазнинки.Искам този начин на хранене да превърна в начин на живот.РД ми е 1950ккал.Четох,че мазнините са 60%, б.-25%,въгл.-15%.И до тук ми е ясно.Как да разпределя тези %-ти на дневния ми ккал. прием?

kassi, направих изчисленията за 2000 ккал за по-лесно пресмятане. Излиза, че на ден трябва да приемаш:
- 133 грама мазнини
- 125 грама белтъчини
- 75 грама въглехидрати
Ако решиш съвсем точно да си изчисляваш калориите на 1950- може да намалиш примерно въглехидратите с 10-15 грама.

Цитат
Показателен е фактът, че всички форми на затлъстяване са по-разпространени сред бедните и нискообразовани слоеве на западните общества. Интересно...

AGLIKKA , точно същото наблюдение имам и аз. Не е учудващо това, основната храна на тези хора е преобладаващо евтини храни- ориз, картофи, царевица, теста, вафли, бисквити.

W'A'S'P' , първият линк, който си дала ми се отвори на един постинг, в който възнамеряваха да линчуват жена с чанта от крокодилска кожа. Та се сетих да споделя, че съм опитвала крокодилско месо. Не е никак лошо, а и много еко мисля, защото ги хранят основно с месо, а не с разни пшенични и царевични изделия.

И един интересен клип, който обяснява на биохимично ниво какво се случва в клетката, когато се прекалява с въглехидрати:
http://vimeo.com/43334823

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 13:40 от kameloth

# 76
kameloth, независимо кой как се потриса, аз от чантите и обувките от ест. кожа няма да се откажа
който иска, да се кичи с пластмаси  Sick

# 77
  • SA
kameloth, независимо кой как се потриса, аз от чантите и обувките от ест. кожа няма да се откажа
който иска, да се кичи с пластмаси  Sick

newsm10

# 78
  • В центъра на мръсотията
Сега разгледах темата за детоксикация на пълнолун/дие. Хм, значи трябва да се пие анлгийска сол за предизвикване на разтройство (там го наричат пречистване) и три поредни дни (последният е самото пълнолуние) не се яде нищо, освен плодове според сезона и се пие чай или топла вода - 2л. Хм, този глад сигурно също би предизвикал кетоза и разграждане на мастни депа, обаче тъкмо докато наистина започне кетозата и свършват трите дни - после идва захранване, забележет с овесени ядки и картофи, най-големите врагове на ниската кръвна захар. Има жени, които се оплакват, че не могат да я спазват заради постоянното чувство на глад и сънливост по цял ден. Чудно защо ли? Twisted Evil Да не говорим за агресивно вещество като английската сол. Кажете ми поне една логична причина да се причинява подобно нещо на организма! Имате ли представа как това би могло да действа добре на организма?

П.П. Между другото с това нещо има отслабнали, НО много малко, при повечето хора изобщо не действа за намаляване на теглото.  hahaha

Аз спазвам това тридневно прочистване по пълнолуние (когато мога) -  с малко мои модификации: не пия английска сол, не пия фрешове, а само вода и неподсладен билков чай, захранвам се с ябълка - сутрин и салата със сирене на обяд и вечеря. През другово време се храня ВМ НВХ (понякога СВХ де  Embarassed)
На мен лично това гладуване ми се отразява много добре.  Peace

# 79
Благодаря Ви момичета!

# 80
Хм, гледам пак се нищи темата вегани вс месоядни Simple Smile
Вечният спор ... аз съм била от двете страни. Писала съм и преди, бях 5 години почти само на плодове и зеленчуци, и само аз знам какво нанесох на тялото си. Да бях отслабнала,  и да имах енергия, ама бях и доста по-млада. Е в един момент тялото ми се изчерпа, и започнаха да се проявяват проблемите. Няколко месеца по болници, за да се разбере че напълно съм си скапала тялото. Защото животът ми беше много динамичен. Работа, по цяла нощ заведения, пак работа, пътуване и не ядене. Тоест ядене на салати, плодове и малко хляб. И така, сега цял живот ще боря последиците, а нямаше никой по-убеден от мен, че това е истинското хранене. Е никой на света не може да ме накара да храня децата си така. Сега се чувствам добре, имам енергия, не ме боли корема при цикъл, преди ревях и ми биеха инжекции. Е отслабвам бавно, ама не съм и супер стриктна, а и все не остава време за спорт, така че е нормално. Но виждам разликата в косата ми, в ноктите ми, в кожата ми. За вътрешно въобще не искам да говоря, само за видимите неща. Така че ние караме по този начин, а другите както си искат. Нито искам да убеждавам някого, нито мен да ме убеждават. И не разбирам тия спорове, всеки сам да си намери истината. Ние тук сме си я открили и сме щастливи Simple Smile

# 81
Аз мога да разбера единствено аргумента за жалостта към животните - и те са живи същества, какво право имаме да ги убиваме за храна... Но в крайна сметка това е естественият ред на този свят - и животните убиват по-дребни животни, за да ги изядат. За човека е естествено да се храни с животински продукти. Да, аз съм твърдо "за" по-хуманно отглеждане на животните, за максимално поддържане на естествената им среда и начин на живот (защото така и месото им е по-качествено Embarassed). Но не разбирам защо трябва да се обръщаме срещу най-нормалното и естествено поведение, което хората са спазвали хиляди години - да се храним с животински продукти.

# 82
Айде, да не остана и аз назад, ще вмъкна едно цитатче, но без да го тълкувам  Mr. Green

"Контролът върху огъня е бил повратна точка в човешката еволюция и поради друга причина. Според антрополога от Харвардския университет Ричард Ранъм овладяването на огнената стихия и последвалото сготвяне на месото е повлияло пряко върху еволюцията на човешкия мозък. Ученият предполага, че хората са започнали да пекат плячката си още преди 1,9 милиона години с появата на прароднините ни Homo erectus. Тогава човешкият вид претърпява значително разрастване на мозъка и Ранъм смята, че готвенето и по-лесното храносмилане са позволили на предците ни да развият по-големи, енергоразходващи и гладни за калории мозъци и тела и по-малка храносмилателна система, пригодна за по-лесно смилаема храна. "

# 83
  • SA
Така е, Cioccolata, животните са живи същества, както и растенията също. Но в крайна сметка човекът е едно животно, което е също част от хранителната пирамида и за да живее нормално, трябва да яде естествената  храна, към която е пригоден организма му. Аз също смятам, че това преимуществено е храна от животински произход. В природата няма примери, в които месоядните животни от жалост към жертвата си да отидат да попасат трева, или водорасли - за морските обитатели. За хуманното отглеждане на животните, едва ли има някой, който да е против това. Също така отглеждането на плодове и зеленчуци е свързано с унищожаване на много гори и животните в тях, за превръщането им в обработваеми земи, използването на инсектициди, родентициди и други подобни вещества пък унищожава различни насекоми, гризачи, влечуги. Ако се вложи същата логика, за тях също трябва да ни е жал, тъй като и те са живи същества.
Но всеки си има своята логика и нека си я следва, за да е в мир със себе си.  Peace

# 84
Здравейте, дами, промъквам се на пръсти, надявам се да приемате срамежливи новаци. От известно време чета и се образовам на тема този режим и тъй като в момента тренирам 5 пъти седмично, реших да опитам.

Имам сериозни проблеми с яденето на месо, по-скоро да го пипам и гледам сурово  Embarassed, спазвала съм и Дюкан, с който имах голям ефект, но не успях да се справя със задържането на килограмите. По принцип цял живот съм била пълна или полу-вегетарианка, обаче с появата на разни здравословни проблеми и наднормено тегло осъзнах, че имам нужда от протеини, за да вляза в норма. А, явно сега имам нужда и от повечко мазнини  Laughing . Последните седмици се бях отчаяла от себе си тотално, въртенето в омагьосан кръг ме побърква, здравето влошено, объркани хормони и все не намирам изход...

Продължавам да чета усърдно, смятам да не се тегля известно време, а и да не броя калории, надявам се да се справя  - сега се гледаме с две пържоли от упор, ще ги метна на тигана с масло. А и в Германия се спазва доста лесно този режим, прасенцата са на голяма почит, за разлика от пилето  Mr. Green .

Между другото, много ми беше полезна и интересна тази книга, в която се застъпват доста идеи от ВМ-НВХ, може и на вас да ви допадне: http://www.amazon.com/Syndrome-Complete-Nutritional-Program-Resi … 827787&sr=8-1

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 23:27 от Umbra

# 85
Сега разгледах темата за детоксикация на пълнолун/дие. Хм, значи трябва да се пие анлгийска сол за предизвикване на разтройство (там го наричат пречистване) и три поредни дни (последният е самото пълнолуние) не се яде нищо, освен плодове според сезона и се пие чай или топла вода - 2л. Хм, този глад сигурно също би предизвикал кетоза и разграждане на мастни депа, обаче тъкмо докато наистина започне кетозата и свършват трите дни - после идва захранване, забележет с овесени ядки и картофи, най-големите врагове на ниската кръвна захар. Има жени, които се оплакват, че не могат да я спазват заради постоянното чувство на глад и сънливост по цял ден. Чудно защо ли? Twisted Evil Да не говорим за агресивно вещество като английската сол. Кажете ми поне една логична причина да се причинява подобно нещо на организма! Имате ли представа как това би могло да действа добре на организма?

П.П. Между другото с това нещо има отслабнали, НО много малко, при повечето хора изобщо не действа за намаляване на теглото.  hahaha

Аз спазвам това тридневно прочистване по пълнолуние (когато мога) -  с малко мои модификации: не пия английска сол, не пия фрешове, а само вода и неподсладен билков чай, захранвам се с ябълка - сутрин и салата със сирене на обяд и вечеря. През другово време се храня ВМ НВХ (понякога СВХ де  Embarassed)
На мен лично това гладуване ми се отразява много добре.  Peace

Твоята версия звучи далеч по-реалистично!  Hug И вкусно!

http://www.gynecomastia-bg.com/2011/02/xenoestrogens-gynecomasti … -female-male.html

Горното е линк към един доклад на български учен за ксеноестрогените и влиянието им върху човешкото здраве. Четете и си правете изводите. Sick #Crazy

А смият сайт е за един много сериозен проблем при мъжете - гинекомастия, т.е. наличие на женски гърди, или подобно увеличение на мастната тъкан в гърдите. Причинява се от хормонален дисбаланс (високи нива на естрадиол/естроген), лоша екология и храна (водещи до предходното)  и недостатъчни нива на холестерол, които да помогнат за синтезирането на нормалните количества тестостерон и другите мъжки хормони. До какво ни доведе "модерното" индустриално общество?!  #Cussing out

П.П. Този проблем се среща най-често сред момчета, отраснали на високовъглехидратно и безмазнинно хранене...  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 22:37 от AGLIKKA

# 86
цяла сутрин се рових в тукашните режимни форуми за повече инфо за режима и чернодробни проблеми

ето синтезирано:

1. http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d7158ecb9cb46223906ac0 … rvarden-vid-ketos
ALAT=1,1 - 2008-09-22 22:18
ALAT=0,50 - 2008-10-06 10:37
авторът на тази тема има подобрение на посочените чернодробни параметри спазвайки режима
има в самата тема съвет от лекар да продължава,  щом се чувства добре
следящият лекар бил много впечатлен от промяната във стойностите и е препоръчал да продължава, щом има подобрение

2.  http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d7138b4b9cb46222705022 … -hepatit-och-lchf
тук се прави някаква връзка между автоимунния хепатит и кандида
а кандида бубите точно от въгл май се хранят

3. http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d713b28b9cb46224405259 … autoimmun-hepatit
тук има съвети да се внимава с течните мазнини
и се дава за пример как гъшия дроб става огромен - с насилственото хранене на гъските със зърно

не намерих много, но навсякъде се коментира връзката между фруктоза, глюкоза и нарушена чернодробна функция
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-alcoholic_fatty_liver_disease
някъде намерих и едни линкове с повече обяснения, но не ги намирам точно сега

# 87
  • софия
И аз съм с чернодробно увреждане. Питала съм Милко какво му е мнението и той каза, че има случай от трениращите при него, който се е подобрил с режима. Иначе докторите забраняват мазнини, яйца...
В момента ям сандвич с кашкавал, два дебели резена с масло между тях  Grinning
и домашно яйчице с пушени гърди

Вчера режимна ама пак се набухах с череши. Не мога да спра плодовете.

# 88
  • София
W'A'S'P' безкрайно ти благодаря за отделеното време.
Аз съм на мнение че повечето доктори, поне в България, си нямат и идея от здравословно хранене.
Бутат лекарствата и това е. Ще си продължавам да си се храня така, само ще намаля яйцата.

# 89
добре дошла и успех с режима и търсенето на здравето  Hug

само да кажа, че 5 пъти тренировки на седмица ми се виждат много
може да се стресира тялото от такова натоварване
Милко има интересни постинги по въпроса напр

щом си правила Дюкан, а явно имаш опит и с други режими, моят съвет е в началото да внимаваш с млечните
напр не повече от 100-200 гр КМ или квасена сметана или течна сметана, или и 3те като общо количество макс 100-200гр
а сирена и кашкавали - макс 50 гр дневно
и се следи, ако качваш, спираш ги и продължаваш само с другите храни

възможно е и без тях да качиш в началото, както стана с мен след Дюкан
важното е, че после всичко се нормализира

суровото месо у нас го реже 1/2
аз само го готвя
 с повечко масло и няма проблем
още повече, че ние купуваме прясно месо и то няма никакъв дъх, както обгазеното и инжектираното с консерванти

сори за телеграфния стил, ама ме зоват разни домашни "приятни"  задължения, за които имам време само тази и другата седмица от цялата година

до скоро
 Hug

Здравейте, дами, промъквам се на пръсти, надявам се да приемате срамежливи новаци. От известно време чета и се образовам на тема този режим и тъй като в момента тренирам 5 пъти седмично, реших да опитам.

Имам сериозни проблеми с яденето на месо, по-скоро да го пипам и гледам сурово  Embarassed, спазвала съм и Дюкан, с който имах голям ефект, но не успях да се справя със задържането на килограмите. По принцип цял живот съм била пълна или полу-вегетарианка, обаче с появата на разни здравословни проблеми и наднормено тегло осъзнах, че имам нужда от протеини, за да вляза в норма. А, явно сега имам нужда и от повечко мазнини  Laughing . Последните седмици се бях отчаяла от себе си тотално, въртенето в омагьосан кръг ме побърква, здравето влошено, объркани хормони и все не намирам изход...

Продължавам да чета усърдно, смятам да не се тегля известно време, а и да не броя калории, надявам се да се справя  - сега се гледаме с две пържоли от упор, ще ги метна на тигана с масло. А и в Германия се спазва доста лесно този режим, прасенцата са на голяма почит, за разлика от пилето  Mr. Green .

Между другото, много ми беше полезна и интересна тази книга, в която се застъпват доста идеи от ВМ-НВХ, може и на вас да ви допадне: http://www.amazon.com/Syndrome-Complete-Nutritional-Program-Resi … 827787&sr=8-1

Общи условия

Активация на акаунт