ВМ НВХ част 49

• 40 629
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
  • SA
vanesa ,не знам дали е удобно да питам, но какъв е проблема с черния ти дроб?
Наистина , при остри чернодробни заболявания официално се препоръчва прием на глюкоза, дори се вливат подобни разтвори.

# 61
  • София
vanesa ,не знам дали е удобно да питам, но какъв е проблема с черния ти дроб?
Наистина , при остри чернодробни заболявания официално се препоръчва прием на глюкоза, дори се вливат подобни разтвори.

Ами явно са ме заразили с Хепатит Ц Sad
Имам няколко операции и може би тогава е станало. Все още незнам в каква степен е увреден черния ми дроб.

# 62
  • SA
vanesa , много неприятно, но дано нямаш чернодробно увреждане! В някои случаи организмът успява да се самоочисти от този вирус, без да се развие хепатит. Прилагат се също и лечения с противовирусни препарати, които също могат да са ефикасни.
Относно храненето, мисля първо трябва да си наясно дали са нарушени чернодробните ти функции и в каква степен и след това да мислиш за промяна в храненето. За ВМ-НВД нямам информация как евентуално би се отразила на хора с чернодробно заболяване. В този сайт намерих някои препоръки и насоки , може да го разгледаш, ако искаш:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1414.0

# 63
  • София
vanesa , много неприятно, но дано нямаш чернодробно увреждане! В някои случаи организмът успява да се самоочисти от този вирус, без да се развие хепатит. Прилагат се също и лечения с противовирусни препарати, които също могат да са ефикасни.
Относно храненето, мисля първо трябва да си наясно дали са нарушени чернодробните ти функции и в каква степен и след това да мислиш за промяна в храненето. За ВМ-НВД нямам информация как евентуално би се отразила на хора с чернодробно заболяване. В този сайт намерих някои препоръки и насоки , може да го разгледаш, ако искаш:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1414.0

Да явно трябва да изчакам да ми направят изследвания за да видя какво е увреждането (дано да няма)  Confused

# 64
Здравейте, сладурки

Отдавна не съм писала, но просто в университета решиха, че не трябва да оставаме нормални, а ще е хубаво да ни побъркат малко. Това не означава, че съм се отказвала от нашия режим. Следвах си го и си смятах по табличките, така че винаги да съм в нормални калории, със стабилен % мазнини и под 15% въглехидрати  bowuu

Но, сега идва сесия, така че пак ще имам време да си ви следя, а вие ми действате мн мн мн успокояващо и мотивиращо  Hug

От една седмица почнах да правя тренировките на Джилиан Майкълс. Сутрин 30 Day Shred, а вечерно време Body Revolution. Тя крещи, че може още да се напънем, аз й крещя, че е офца. Получава се един приятен и успокояващ диалог, който понякога завършва с нечленоразделни звуци и мили жестове  Embarassed

Та, да ви запитам, понеже математиката ми е толкова ясна, колкото квантовата физика, колко калории на ден трябва да приемам? С тренировки по 2 пъти на ден ми дава, че трябва да си набавям към 2800 калории, което е нещо страшно. Аз си карам на един 1500 калориен план, в който влиза лъжица мед сутрин и лъжица зехтин за салатите на обяд. Това малко или мн значи, че за тези двете отиват към 400 кал. По същество.... Малко ли е, много ли е, грешно ли е...   

Съжалявам за дългия пост, но много се радвам, че пак ще имам малко време за себе си и нашия хубав режим  Hug

# 65
Здравейте, сладурки

Отдавна не съм писала, но просто в университета решиха, че не трябва да оставаме нормални, а ще е хубаво да ни побъркат малко. Това не означава, че съм се отказвала от нашия режим. Следвах си го и си смятах по табличките, така че винаги да съм в нормални калории, със стабилен % мазнини и под 15% въглехидрати  bowuu

Но, сега идва сесия, така че пак ще имам време да си ви следя, а вие ми действате мн мн мн успокояващо и мотивиращо  Hug

От една седмица почнах да правя тренировките на Джилиан Майкълс. Сутрин 30 Day Shred, а вечерно време Body Revolution. Тя крещи, че може още да се напънем, аз й крещя, че е офца. Получава се един приятен и успокояващ диалог, който понякога завършва с нечленоразделни звуци и мили жестове  Embarassed

Та, да ви запитам, понеже математиката ми е толкова ясна, колкото квантовата физика, колко калории на ден трябва да приемам? С тренировки по 2 пъти на ден ми дава, че трябва да си набавям към 2800 калории, което е нещо страшно. Аз си карам на един 1500 калориен план, в който влиза лъжица мед сутрин и лъжица зехтин за салатите на обяд. Това малко или мн значи, че за тези двете отиват към 400 кал. По същество.... Малко ли е, много ли е, грешно ли е...   

Съжалявам за дългия пост, но много се радвам, че пак ще имам малко време за себе си и нашия хубав режим  Hug

Олелеее, тази Джилиан е толкова противна! Гледах я в интервю са Гари Таубс по Лари Кинг Лайв май беше. Така му се нахвърли, почна да му крещи, да го обижда, само дето не му скочи на бой. Тя е ненормална. А и на мене разни крясъци и викове "Стегни се!" изобщо не ми действат, а много ме изнервят. Предпочитам да тренирам спокойно и концентрирано, не съм толкова мързелива, че да не мога сама да се мотивирам.  #2gunfire Тези американски методи са много глупави и не особено ефективни.  hahaha

# 66
О, на мен си ми е баш идеална. Обожавам да си общувам с такива изроди, така че реших и да тренирам с такива  Rolling Eyes

Отразява ми се мн мн мн добре. Чувствам се свежа. Готова съм всеки момент за един кратък спринт. Пък и не ми дразни нервите с "А, сега си поемете дъх", "Чудесно сЪ справяш". Както тя казва "I want everything you've got", а това ми е мн мотивиращо.

Само с изчисленията на калориите с толкова мн тренировки не знам как да се справя  newsm78

# 67
Сега разгледах темата за детоксикация на пълнолун/дие. Хм, значи трябва да се пие анлгийска сол за предизвикване на разтройство (там го наричат пречистване) и три поредни дни (последният е самото пълнолуние) не се яде нищо, освен плодове според сезона и се пие чай или топла вода - 2л. Хм, този глад сигурно също би предизвикал кетоза и разграждане на мастни депа, обаче тъкмо докато наистина започне кетозата и свършват трите дни - после идва захранване, забележет с овесени ядки и картофи, най-големите врагове на ниската кръвна захар. Има жени, които се оплакват, че не могат да я спазват заради постоянното чувство на глад и сънливост по цял ден. Чудно защо ли? Twisted Evil Да не говорим за агресивно вещество като английската сол. Кажете ми поне една логична причина да се причинява подобно нещо на организма! Имате ли представа как това би могло да действа добре на организма?

П.П. Между другото с това нещо има отслабнали, НО много малко, при повечето хора изобщо не действа за намаляване на теглото.  hahaha

# 68
  • София
Не знам...за мен това с английската сол си е равносилно (образно казано) на кръвопускане.

# 69
Здравейте момичета!Нова съм за този форум и ми трябва малко помощ.Нямам кг за сваляне.но имам доста мазнинки.Искам този начин на хранене да превърна в начин на живот.РД ми е 1950ккал.Четох,че мазнините са 60%, б.-25%,въгл.-15%.И до тук ми е ясно.Как да разпределя тези %-ти на дневния ми ккал. прием?

# 70
  • софия
Днес съм режимна  Sunglasses
сутринта кафе със сметана
обяд - 2 сварени домашни яйца
следобяд - шепа бадеми
вечеря - гъби с масло, синьо сирене, пушен врат и топено сирене
взимам рядко на Hochland, не е с растителни мазнини

спирам да пиша за оная гадост с Д  Mr. Green
и пак се извинявам

# 71
мдааа
като за добро утро:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641554.690

Скрит текст:

Внимавайте какво пишете и обсъждате.
Шпиони си има, само не знам с каква цел като са намерили техния си начин на хранене и живот; твърдят, че са спокойни, стройни, здрави, издръжливи, с хубави кожи и коси. То на приказки всички сме силни.  Wink

"веганите няма как да си набавят всички необходими елементи
то и затова са станали като химически фабрики повечето и наблягат на какви ли не добавки"

"В:.. Може ли 10-годишно детенце да се храни само с моркови и тиквички???? ...

О: оооо влез във веганската тема да видим какво причиняват майки на децата си
че някои от тях даже и в темите за детско хранене проповядват"

"Във веганската тема коментират...косопада. Очаквано."

Из темата НВ ВМД

1. Известно ли им е колко са наистина вегани от всички тези, които пишат в темата през годините? За мен  не е важно и никога не ме е интересувало, но явно те трябва да си го изяснят като очевидно си правят някакво си проучване и статистика.

3. Известно ли им е колко от списващите имат деца и тези деца как се хранят в действителност?
Обзалагам се, че не. Лично аз не съм забелязала пак с годините тук в темата някой да описва подробно менюта или пък да води подробно дневник на себе си или детето. Не считам, че са длъжни, само и само за да се задоволи нечие болно любопитство.
Та не става ясно какво причиняват майки на децата си...лесно е да се говори ей така, без конкретни примери и проследяване на случая.

4. Известно ли им е даден потребител от кога е веган, как се е хранел и живял преди; какво му е било здравословното състояние тогава; изследвания виждали ли са от този период; а снимки....?
Същото важи и в периода на веганството. Само така се правят коректни изводи.

5. Как се направи това гениално заключение, че веганите са химически фабрики и наблягат на добавки?
Би ми се искало да видя такива примери..., а защо не извадка, статистика...И какво се разбира под добавки? Струва ми се, че тук има някаква яка заблуда - не се прави разлика м/у добавка и храна; не се прави разлика м/у самите добавки ( не само изкуствени има).
Вметка: не само веганите разчитат на добавки.

6. И накрая косопадът и не само той, ами всякакво здравословно неразположение. Защо се реши, че единствено и само веганството разболява и води до някакви необратими апокалипсиси? Може би пак се базираме на някаква статистика...интересно.

7. Като сте толкова отворени, защо не се осмелихте да си зявите мислите ясно и не зад гърба на тоя и оня? О да, пазите се от излишни спорове и мразите такива, дето проповядват ( много ми хареса този глагол; интересно кой ли го е правил - проповядването де; бих искала примери).

И за край си прехвърлям част от мненията от друга тема, защото нямам какво повече друго да кажа...

Все си мислех, че наистина може да съществува онази толерантност, за която всички говорят, пишат и се бият в гърдите, че я спазват. Но не би. А виртуалното лицемерие е явно някакъв синдром. Не че в живота го няма...
Смятам, че и месоядни и ултра мега веганите има над какво да работят и да си мерят най-малко приказките. Не е нужно да се носи  от 10 кладенеца вода само и само да убедят останалите колко правилен и супер избор са направили, а другите жестоко грешат.

Твърде много се самозабравяме. Има някакво умопомрачение и при двата лагера. Мен това ме изморява отново и отново и не го разбирам. Не толерирам подобно поведение и съм ЗА обективността.

Всеки да гледа себе си и да споделя единствено и само на база опит.

И за да не се чуди някой защо съм чела онази тема: ами защото се интересувам от всякакви мнения, гледни точки, "режими"; от чисто хранителен, здравословен, диетичен или както искате го наречете аспект. Не за да дебна за гафове, за да се подигравам и да чакам някой да се разболее в следствие на храненето.

Не всичко е храна и приятели/събеседници е тъпо да се подбират според това какво ядат.

Поздрави! Simple Smile

и да затворя цикъла с моя отговор:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=652886.405
-----------------------------------------

иначе нищо ново тук
освен че ще ми вадят и последния мъдрец скоро, сега е само с лекарство за да се спре инфекцията
много странно как всички мъдреци ми порастнаха направо  с инфекции и дупки

манджата: рататуй, св. с много лук, чушки и домати

З след малко омлет с кокос и малко смуути с малини, авокадо и 3% КМ

гледам пишете за череши
и тук "изпълзяха" по сергиите  Laughing
преди как ги гледах, а сега са ми напълно безразлични

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 10:10 от Анонимен

# 72
Не знам...за мен това с английската сол си е равносилно (образно казано) на кръвопускане.

моя позната преди разказваше как била отслабнала именно с англ. сол
и ... останала без зъби
оказало се, че този препарат извличал калция
грозна гледка беше - младо и красиво момиче ... беззъбо

# 73
мдааа
като за добро утро:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641554.690

Скрит текст:

Внимавайте какво пишете и обсъждате.
Шпиони си има, само не знам с каква цел като са намерили техния си начин на хранене и живот; твърдят, че са спокойни, стройни, здрави, издръжливи, с хубави кожи и коси. То на приказки всички сме силни.  Wink

"веганите няма как да си набавят всички необходими елементи
то и затова са станали като химически фабрики повечето и наблягат на какви ли не добавки"

"В:.. Може ли 10-годишно детенце да се храни само с моркови и тиквички???? ...

О: оооо влез във веганската тема да видим какво причиняват майки на децата си
че някои от тях даже и в темите за детско хранене проповядват"

"Във веганската тема коментират...косопада. Очаквано."

Из темата НВ ВМД

1. Известно ли им е колко са наистина вегани от всички тези, които пишат в темата през годините? За мен  не е важно и никога не ме е интересувало, но явно те трябва да си го изяснят като очевидно си правят някакво си проучване и статистика.

3. Известно ли им е колко от списващите имат деца и тези деца как се хранят в действителност?
Обзалагам се, че не. Лично аз не съм забелязала пак с годините тук в темата някой да описва подробно менюта или пък да води подробно дневник на себе си или детето. Не считам, че са длъжни, само и само за да се задоволи нечие болно любопитство.
Та не става ясно какво причиняват майки на децата си...лесно е да се говори ей така, без конкретни примери и проследяване на случая.

4. Известно ли им е даден потребител от кога е веган, как се е хранел и живял преди; какво му е било здравословното състояние тогава; изследвания виждали ли са от този период; а снимки....?
Същото важи и в периода на веганството. Само така се правят коректни изводи.

5. Как се направи това гениално заключение, че веганите са химически фабрики и наблягат на добавки?
Би ми се искало да видя такива примери..., а защо не извадка, статистика...И какво се разбира под добавки? Струва ми се, че тук има някаква яка заблуда - не се прави разлика м/у добавка и храна; не се прави разлика м/у самите добавки ( не само изкуствени има).
Вметка: не само веганите разчитат на добавки.

6. И накрая косопадът и не само той, ами всякакво здравословно неразположение. Защо се реши, че единствено и само веганството разболява и води до някакви необратими апокалипсиси? Може би пак се базираме на някаква статистика...интересно.

7. Като сте толкова отворени, защо не се осмелихте да си зявите мислите ясно и не зад гърба на тоя и оня? О да, пазите се от излишни спорове и мразите такива, дето проповядват ( много ми хареса този глагол; интересно кой ли го е правил - проповядването де; бих искала примери).

И за край си прехвърлям част от мненията от друга тема, защото нямам какво повече друго да кажа...

Все си мислех, че наистина може да съществува онази толерантност, за която всички говорят, пишат и се бият в гърдите, че я спазват. Но не би. А виртуалното лицемерие е явно някакъв синдром. Не че в живота го няма...
Смятам, че и месоядни и ултра мега веганите има над какво да работят и да си мерят най-малко приказките. Не е нужно да се носи  от 10 кладенеца вода само и само да убедят останалите колко правилен и супер избор са направили, а другите жестоко грешат.

Твърде много се самозабравяме. Има някакво умопомрачение и при двата лагера. Мен това ме изморява отново и отново и не го разбирам. Не толерирам подобно поведение и съм ЗА обективността.

Всеки да гледа себе си и да споделя единствено и само на база опит.

И за да не се чуди някой защо съм чела онази тема: ами защото се интересувам от всякакви мнения, гледни точки, "режими"; от чисто хранителен, здравословен, диетичен или както искате го наречете аспект. Не за да дебна за гафове, за да се подигравам и да чакам някой да се разболее в следствие на храненето.

Не всичко е храна и приятели/събеседници е тъпо да се подбират според това какво ядат.

Поздрави! Simple Smile

и да затворя цикъла с моя отговор:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=652886.405
-----------------------------------------

иначе нищо ново тук
освен че ще ми вадят и последния мъдрец скоро, сега е само с лекарство за да се спре инфекцията
много странно как всички мъдреци ми порастнаха направо  с инфекции и дупки

манджата: рататуй, св. с много лук, чушки и домати

З след малко омлет с кокос и малко смуути с малини, авокадо и 3% КМ

гледам пишете за череши
и тук "изпълзяха" по сергиите  Laughing
преди как ги гледах, а сега са ми напълно безразлични

Ох, Божеее, Божке, мили Боже!  Joy hahaha "Шпиони", "заговори", "завери". Стига, де! Аз просто исках да разбера за себе си защо т.нар. здравословни безпротеинови/растителни режими ми действат не особено добре меко казано. Защо, когато ям прехваления зрял боб ми е толкова зле, подута съм 2-3 дни след това, имам газове и колики, защо като ям овесени ядки не просто нямам запек, а направо ме хваща диария, защо оризът ме запича и ме подува? И защо има други хора, на които това им действа по точно обратния начин? Защо, когато ям тестени и зърнени, зъбите ми са покрити като с някаква каша след хранене, а като се храня с пресни зеленчуци и протеин (яйце,сирене,месо,риба) зъбите остават поне видимо чисти, без никакви налепи? (Човек винаги трябва да си мие зъбите естествено!!!  Peace) Защо моите прародители, бабите и дявоците ми, всички са боледували или починали от някакъв вид рак след като са се хранели здравословно и по селски с много растителна храна и веднъж месо на месец? И не са яли яли така, защото много са обичали тези храни, а защото са били бедни. Нали уж месото било вредно и носело болести, а те имаха всички тези болести, без дори да са го близвали, освен по празници, т.е. 4-5 пъти в годината. Странна зависимост бих казала. Освен, че бедността и неинвестирането в здраве водят до болести. Показателен е фактът, че всички форми на затлъстяване са по-разпространени сред бедните и нискообразовани слоеве на западните общества. Интересно...

Нямам желание да деля никого. Просто искам отговора на по-горните въпроси! Как става така? Защо когато си направя плодово пречистване за няколко дни, се чувствам като парцал, а други хора цъфтят? Или поне така казват.... И защо като дете имах наднормено тегло, а се хранех почти без протеини? Нали растителното е много полезно. Е, тогава бях дебела, цялото ми детство и юношество бях пълна, имах хормонални проблеми от пълнотата, имах анемия от недостиг желязо, който се набява от определени храни - растителни И животински. А други хора се тъпчат с боклуци и са здрави и прави. Това е, което не мога да разбера. Защо, когато пробвах диетата на Дюкан за 3 дни, даже му имам книгата, четена е десетки пъти, се чувствах зле, отпаднала и ми си повръщаше? Нали нямало никакъв риск...

И защо братовчедка ми, която е на 8, е супер злояда, яде само месо, яйца и кашкавал, отвреме на време краставица, никакви сладки неща, не я блазнят изобщо, е супер слаба като кука, има само мускули и не спира да скача по цял ден? Нали уж децата като не си изяждат всичко и били болнави. Да, бе да! Вижте братовчедка ми, няма такъв шемет по цял ден, няма спирка.

Просто искам да разбера истината за себе си, не искам да преча на никого. Вярвам на хората тук. Тук пишат специалисти, лекари и смятам, че тяхното мнение също е полезно. През живота си съм се убедила, че маркетинга и евтините трикове много привличат хората и те ахкат, ли ахкат от учудване и изненада. Сеир да става! А никой не се замисля тези прословути филмчета за защита на животните кой ги прави и с каква цел. Дали изобщо защитават животни или нечии партийни и индустриални интереси. Дали зад тези екипи не стоят разни Монсанто-та, фарм. компании, хран. индустрия, произвеждаща имитации на яйца, имитации на храна като цяло, и всички други полуфабрикати, които ни разболяват. А някои хора не се ли сещат, че в различните континенти ии държави е различно. Има страшно много за писане по този въпрос. Но едно не мога да приема: имам право да знам нещо, да науча защо става така, да открия причините и никой няма право да ми се бърка в моето търсене на истината, защото аз не преча на другите. Просто питам. Ако в това има проблем, в каква България живеем?  newsm78

# 74
Lili-Bella, може ли да поискам име и координати на този лекар? Embarassed Кардиолог, нали? Искам да пратя майка ми при него Embarassed Ох, редактирам - видях, че нямаш координати и не знаеш името, жалко Sad

Аз не съм писала отдавна, а и не чета редовно, но сега, като видях, че новата тема е само 5 страници, се престраших, че иначе като станат по 50, ми се изпарява желанието за четене Mr. Green

Аглика, това, което описваш, показва колко зле се отразява вегетарианството и плодовите разтоварвания, а колко добре (на братовчедка ти) ВМ-НВХ, не е ли така? Wink И аз години наред вярвах в здравословността на плодовете като в библия, а също избягвах месото, яйцата и мазнините Embarassed И досега ми е останал навикът да ям плод за закуска, но се чудех защо не се засищам добре и към 10 ч. започвам да обикалям хладилника и да търся още нещо за ядене, което обикновено пак е плод. Е, откакто добавих и сметана или сирене към плода за закуска и откакто контролирам количеството на плодовете, съм сита поне до 12 ч.  Wink Ти си го написала - човек трябва за себе си да установи кое как му действа и да се придържа към този режим, който е подходящ за него. Да, има хора с перфектен метаболизъм и страхотно здраве, които ядат хляб, захар, картофи и т.н. всеки ден и са слаби и здрави цял живот. Но повечето не са така. Растителната храна не е панацея, каквато я изкарват, няма нищо по-здравословно в нея отколкото има в месото и яйцата. И е заблуда да се мисли, че може да се живее само с растителни храни, без организмът да страда от това. Някои може и да могат, но повечето няма да могат. С две думи, не виждам къде е конфликтът тук Thinking Яж си ВМ-НВХ, следи реакциите на организма си, прави необходимите корекции и бъди здрава.

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 13:11 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт