ВМ НВХ част 49

• 40 628
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
kameloth, възможно ли е при ниско ТСХ, както е моето в момента да пълнея, по-скоро съм подута? докторите твърдят, че няма нищо общо хормона, а аз знам, че при ниско трябва да отслабвам  newsm78
също така съм ужасно уморена, нямам никакви сили.
то това може да ми е от неврологичното заболяване, но все си мисля, че хормоните като не са наред се отразява на цялото тяло.

вчера режимна с изключение на 4 кайсийки. днес досега също

# 46
Връщам се от с. Забърдо. Питам- правите ли масло? Правят по принцип, но не и сега, защото правят кашкавал, а млечната мазнина отива в кашкавала. Всички крави са само на трева и сено, което прави млечните още по-полезни.

Във веганската тема коментират...косопада. Очаквано.

# 47
Ей, вярно, сега Мамасита ме подсети, че откакто се храня на този режим
косопадът ми спря. А в края на зимата косата ми беше много зле, ама и
аз тогава само на овесени ядки, жито, кафяв ориз и сушени плодове живеех Laughing.
Но каквито и безумни диети да съм спазвала през годините, най-много си навредих
(в смисъл, че после качих двойно свалените килограми) със сиропа Мадал Бал-миналото
лято бях една седмица на един литър от този сок, вода и една краставица на ден и 1-2 месеца
по-късно започнах да пълнея сякаш от въздуха. След Коледа пък започнах 90-дневната,
но аз от нея даже качих 1 кг, а и бях постоянно гладна (8 дни само я спазвах) и много нервна.

# 48
  • SA
shhhh... , ниско ТСХ означава предозиране на тиреоидните хормони, които пиеш и би трябвало да имаш симптоми на хиперфункция на щитовидната жлеза, един от които е отслабване на тегло. Не знам защо ти пълнееш. Всъщност много килограми ли си качила? Да не би пък да е задържана вода, щом се чувстваш подута? За другото ти заболяване пиеш ли някакви лекарства ? Знам ли, много причини може да има за необяснимо покачване на теглото.

# 49
Добър вечер!
Да споделя ...
Чета, чета и търся начин да отслабна.
Преди години опитах Дюкан - за 4 дена свалих 4 кг. Не продължи кой знае колко този режим. Но хората, с които го започнах, масово се поболяха. Бъбреци, крака, диабет...
Опитах 90-дневната. Ами за  месец - 2 килограма. Сториха ми се малко  newsm78
Срам, не срам. Да си призная, че пих и китайски хапчета  Embarassed Ама и от тях само портмонето ми отслабна.
Не знам вече кой ми препоръча вашия режим.
Ще прочета пак подробно.
Само да попитам - какви резултати постигате?
Какво най-много е ограничено?
Кое най-много тежи...?
А като четох последно 90-дневната и Дюкан ... какво е станали там, не знам. Ама много нападки, много разправии.
Хубава вечер на всички!

# 50
  • софия
Около 3 кг, но видимо и по дрехи повече. Пия бетасерк и флунаризин като спазвам някакъв интервал около час с други лекарства, особено с еутирокса. Миналото лято (когато спрях да пиша тук) се бях докарала до болница да се изследвам какво ми е. Тогава бях отслабнала драстично без да спазвам строго режима, а тсх-то ми беше над 10. Всъщност след това ми откриха и неврологично заболяване. Тъпото е, че никой доктор почти не разглежда сборно нещата, всички казват, че тсх не се влияе от други работи и обратно. А аз си мисля че всичко в организма е свързано.
Излезнах от болницата с диагноза, че съм луда и пак имам панически пристъпи (която диагноза аз си самопоставих преди години и съобщих на докторите, че съм страдала). Никой не ми обясни защо слабея, защо имам зверска диария, която ме изпи за един месец, защо не мога да си седя на краката, защо не можех да погледна храна накрая, и защо тсх ми е високо през летния сезон и с конска доза еутирокс...

Ходих тогава и на психиатър, ами не съм луда  Mr. Green Невролога ми беше изписал и някакви успокоителни, които съвсем ме довършиха

Попитах, защото чета по форумите, че има и други случаи с напълняване при хиперфункция.
Както и да е, извинявайте, че ви товаря с моите глупости. Ще си спазвам режима доколкото мога, защото смятам, че е правилен.

Днес цял ден режимна и на финала един сладолед. Аз съм прасе  Banghead

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 00:17 от shhhh...

# 51
  • Пловдив
Здравейте,

Аз преди време се бях записала във вашата тема, но после спрях да пиша, защото съответно бях спряла да спазвам и режима, но честно да си призная , не бях чела достатъчно и не го бях разбрала.Преди 1м бях на 90 дневната. Спазвах я по малко от 1м и наистина свалих около 5-6кг, което е доста май, защото изобщо не се ограничавах в количествата, но въпреки това бях постоянно гладна и изнервена. Спомням си в началото бях като парцал, сутрин не можех да стана от леглото, абе беше ми много зле.
От вече почти 2 седмици съм на ВМ-НВХ и се чувствам прекрасно. Не чувствам глад, дори напротив. Не ми се е прияло и сладко дори.  Днес мъжо имаше РД и едвам се насилих да хапна малко торта, просто не ми се ядеше. Явно наистина когато хапваш повече мазнини, имаш енергия и не се нуждаеш толкова много от въглехидрати.

Alleisha, аз съм по нова, но все пак ще се опитам да ти отговоря.
1. За резултатите-при всички е индивидуално и до колкото разбрах, тук не се държи много на кг, колкото на това , как изглежда и се чувства човек. Може да си 60кг и да изглеждаш дебела, а може да си 60 и да изглеждаш с хубаво , стегнато тяло.
2. Най много се ограничават въглехидратите. Това е високо мазнина диета, ядеш много мазнини, като масло, сланина, зехтин . Мазнини-протеини-въглехидрати са в отношение 60%-25%-15%.
3. Ако се храниш с достатъчно мазнини, нищо няма да ти тежи, защото няма да чувстваш глад и ще се чувстваш жизнена. Аз на 90 дневната постоянно бях гладна и все гледах часовника, а изобщо не се ограничавах в количествата и не спазвах това за 1/2 вечеря. С този начин на хранене в момента, изобщо не изпитвам глад и понякога дори забравям за обяда, защото просто не съм гладна. Чувствам се много добре и имам енергия.

# 52
  • софия
Alleisha, това не е диета, а постоянен режим на хранене.
С две думи, въглехидратите са сведени до 10-15 % от дневния ти прием на храна, белтъчините около 25%, качествени животински мазнини 60%
идеята е, че ядеш мазнини за енергия, и гориш мазнини.

прочети линковете в началото  Peace

аз отслабнах първия месец 5 кг, които (с малки изключения нагоре и надолу по здравословни причини) задържам втора година. но и не съм режимна постоянно.

ивка, писали сме едновременно  Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 00:14 от shhhh...

# 53
  • SA
shhhh... , нарушената функция на щитовидната жлеза може да доведе до психични нарушения като депресия, подтиснатост, тъга/ при хипофункция/ и раздразнителност, безпокойство, дори и панически пристъпи / при хиперфункция/. И другите проблеми, които имаш - необясними отслабвания и напълнявания, хронична умора, диария - също може да са причинени от проблеми с щитовидната жлеза. Странно е обаче, че при завишен ТСХ ти имаш диария и слабееш, а при нисък ТСХ пълнееш.
От друга страна - при тежка диария веществата, които постъпват в храносмилателния тракт- било храна или лекарства не се резорбират добре. През лятото е възможно просто да не си усвоявала добре еутирокса и затова ТСХ да ти е било високо. В смисъл- възможно е да имаш някаква форма на хронична диария, без това да е причинено от щитовидните хормони и оттам да произлизат всичките ти проблеми - с трудно нагласяне дозите на хормоните, така че да имитират нормална функция на щитовидната ти жлеза, съответно психични проблеми и др. За тази диария не ти ли проведоха някакви изследвания, явно е била тежка, щом я характеризираш като зверска? И щом казваш, че тя си ти продължава от миналото лято, мисля че е наложително да се уточни какво я причинява.
И напълно права си , че в организма всички процеси са взаимносвързани. Лошото е, че в съвременната медицина е издигната в култ тясната специализация, което често пречи на лекарите да погледнат по-мащабно на нещата, вместо да се задълбават само в собствената си област.
Alleisha, аз като започнах този режим нямах особено много килограми за сваляне - не повече от 4-5. Проблемът ми беше по-скоро, че след всяко гладуване под най-различни форми и диети , с което достигах до нормалното си тегло, започвах отново да качвам килограми буквално за дни и то без да ям някакви големи количества храна. Абе направо мислех, че нещо съм повредена, докато не открих този режим. След първите десетина дни, за пръв път от много години разбрах ,какво е човек да се чувства сит, без пристъпи на прегладняване и дори да продължава да отслабва.
Ограничени са въглехидратите, но с времето просто престават да ти се ядат такива храни. Мен дори и плодовете вече не ме привличат особено, а в миналото си мислех, че са ми любими едва ли не.
Кое тежи - мъча се да си спомня и не се сещам нещо да ми е тежало много, дори и в първите месеци. Спомням си само, че тогава бях много щастлива, че най-после съм намерила начина на хранене, при който да мога да ям нормални количества храна без да пълнея.
Така че, нищо не ти пречи да попрочетеш по-подробно, да опиташ, ако решиш. Нали знаеш , до истината се стига на принципа проба-грешка-проба-грешка... Питай, ако нещо не ти е ясно.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 01:22 от kameloth

# 54
  • софия
kameloth,   bouquet  Hug

още малко OFF, за което се извинявам. покрай земетресенията съвсем ми се шашна вестибуларното апаратче, горкото то, и хаповете не помагат. ползата е, че след първите, другите по-леки не ги усещам, щото си ме тресе отвътре постоянно  Mr. Green
 вие как сте?

# 55
Относно косата и режима искам да споделя нещо. Проблеми не съм имала никога с косата си, но при определени диети ми ставаше прекалено суха и безжизнена. Онзи ден отидох при фризьорката да ми намали малко косата, че ми беше станала до кръста и тя като ми я оправи, започна да гледа и опипва косъма и ми каза нещо, което ми го казва за първи път от 3 години насам. Думите й бяха: "Не знам с какво се храниш, но косата ти е просто невероятна, толкова здрава, жизнена и лъскава." Това за мен лично беше поредното доказателство за ефикасността на режима.

# 56
shhhh...Hug
желая ти скоро тези проблеми да са зад гърба ти

снощи се замислих за диарията - при 1/2 имаше подобен проблем - той сам си откри, че е от глутена
сега знам, че си режимна, но преди това дали това също може да е причина?  newsm78

Мамасита, да правя масло от купена сметана
става много по-добро на вкус от купеното
и отнема точно 5мин да се направи

добре дошли на новите момичета
 Hug

# 57
  • София
Здравейте момичета,
искам да питам по-запознатите. Може ли да се храни така човек със заболяване на черния дроб?
чета насам натам, че мазнините натоварват черния дроб.

# 58
Здравейте момичета,
искам да питам по-запознатите. Може ли да се храни така човек със заболяване на черния дроб?

ще се опитам да намеря инфо
засега можеш да спреш плодовете и фрешовете, за да не товариш ч. дроб с фруктоза

# 59
  • София
Здравейте момичета,

ще се опитам да намеря инфо
засега можеш да спреш плодовете и фрешовете, за да не товариш ч. дроб с фруктоза

Благодаря ти предварително, аз по принцип рядко ям плодове, а фрешове не съм пила от много отдавна. Храня се високомазнинно от няколко месеца, чувствам се супер, но се оказа че имам проблем с черния дроб. Както се досещате информацията за храненето е супер размита - "балансирано хранене" (каквото и да значи това).

Общи условия

Активация на акаунт