Без списъци на приетите деца за І-ви клас?!

• 2 962
  • 37
  •   1
Отговори
  • Ку-куландия
Сблъсках се с този феномен вчера. Ще записват на принципа кой превари, той завари! В едно от училищата в които подадох заявление за първи клас няма да се прави класиране по обявените от тях критерии за прием, няма да има изнесени списъци на приетите деца, а ще се записват "Който пръв си донесе оригиналът на удостоверението за завършена предучилищна група ще бъде записан до запълване на капацитета." - думи на директорката  Shocked. Та питам се аз, това редно ли е? И второ - за чии ми беше да ходя и да подавам заявление, още в първия обявен за това ден само и само да е с по малък номер и да имаме шансове за прием? И още - в друго училище за което чакаме ще изнесат списъците на 04.06, мога ли да отида да запиша детето в първото и ако ни приемат във второто да го отпиша от първото?

# 1
За кое училище става дума?

# 2
  • Ку-куландия
За кое училище става дума?
Нарочно съм пропуснала името и номера. Квартално е, нищо особено.

# 3
Квартално е, нищо особено.
Може би точно за това няма класиране. Твърде е възможно броят на кандидатите, чиито родители са подали заявление да е по-малък от броя на местата.

# 4
И още - в друго училище за което чакаме ще изнесат списъците на 04.06, мога ли да отида да запиша детето в първото и ако ни приемат във второто да го отпиша от първото?

Направи си изводи какъв е редът за всичко останало в това училище. Поне аз бих направила така. Можеш да си изтеглиш документите и да ги занесеш в другото училище, но могат да ти създадат пречки и да изпуснеш срока.

# 5
Може би вече са елиминирали
"Неадекватност на критериите при записване в начално училище", което пък е феномен за други ...

# 6
Според мен е редно точно така да бъде.

# 7

Кое да бъде точно така?

# 8

Кое да бъде точно така?

Когато си занесеш удостоверението да те запишат.

# 9

Кое да бъде точно така?

Когато си занесеш удостоверението да те запишат.

То си е точно така. Но документите се подават по-рано. Тогава се посочва реда на желанията. И когато занесеш оригинала от ДГ, следва самото записване.
Много рядко някое училище си позволява да приема направо документите с оригинала за завършена ДГ - обикновено, когато са сигурни, че ще имат достатъчно кандидати.

# 10
Дъждовно време, училищата с много кандидати те записват веднага като си занесеш оригинала, ако си в заветния списък - класиране по критерии.
А случая на Presi - няма класиране, а носиш оригинала и записват - по пореден номер на появяване на родител с оригинал.

# 11
...

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 07:39 от виртуална

# 12
  • Ку-куландия
Явно и тази година ще лъснат куп неуредици с приема на първолаци в София. А и като добавим,  че тази година ще са в първи клас предимно деца от набор 2005 г при които беше и липсата на места в ДГ хаоса ще е пълен.
А има и друго - от ДГ не са готови с оригиналите на удостоверенията, така че и да искам да запиша детето не мога, тъй като още нямаме удостоверение за завършена ПГ. Просто съм бясна.

# 13
Е, ние удостоверение имаме, но се оказа, че не е важно желанието на детето, а кои са му родителите и явно какъв му е пола  Shocked

# 14
Дъждовно време, училищата с много кандидати те записват веднага като си занесеш оригинала, ако си в заветния списък - класиране по критерии.
А случая на Presi - няма класиране, а носиш оригинала и записват - по пореден номер на появяване на родител с оригинал.

Да, знам това. Но все пак самият факт на занасяне на удостоверението не е записване! Не се заблуждавайте. Трябва да те има  в списъка на приетите и едва след това.

А в случая на Presi също има пропуск. Длъжни са да изнесат критерии за прием.

Общи условия

Активация на акаунт