Без списъци на приетите деца за І-ви клас?!

• 2 966
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Според мен нещо трява да се уеднакви или критериите в всички училища , или списъците на приетите деца да излизат в един ден(както е в детските градини)

# 31
Според мен нещо трява да се уеднакви или критериите в всички училища , или списъците на приетите деца да излизат в един ден(както е в детските градини)

Има училища, на които не им е "удобно" да бъде така.

# 32
Не само в 49 - то е така. В у - щето, което искаме сина ни да учи първо подаваме оригинала на удостоверението и едва тогава е класирането. В това у - ще местата са 130, а подадените заявления са 180, така 50 деца ще останат извън у - щето Confused. Другия проблем е, че чак на 8. 06. ще излезе класирането, а в другите квартални у - ща вече ще е приключило записването на децата от първото класиране и вероятността да има свободни места е доста малка. И така има голяма вероятност както се казва от "два стола да паднем на земята" Rolling Eyes
И в 5 у-ще е така. Първо искат да си запиша детето и тогава да обяват класиране.

# 33
  • гр.София
 След като съм минала 2 поредни години през "мелачката" на системата за детски градини в София, не искам същото и за училищата. Меко казано-ужасена съм от подобна перспектива.
 Със скромните стандартни точки и без предимства,дъщеря ми се добра до семпла селска ДГ.  За радост,съм доволна от нея. Но и изискванията ми към ДГ са съвсем различни от изискванията ми за училище.
 Отделно,училищата са профилирани /повечето/ и как си представяте едни уеднаквени критерии за тях?   Първо да уеднаквят училищата Wink

Не ми харесват,разбира се,и  примерите,които чета във Форума,как директори не спазват собствените си критерии или извиват ръце на родителите.

ПП. Например,в уч-щето на сина ми няма предимство за служители на столичното образование.  При една единна система,веднага ще ги трупнат и тях в критериите.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 10:43 от blanc

# 34
Не само в 49 - то е така. В у - щето, което искаме сина ни да учи първо подаваме оригинала на удостоверението и едва тогава е класирането. В това у - ще местата са 130, а подадените заявления са 180, така 50 деца ще останат извън у - щето Confused. Другия проблем е, че чак на 8. 06. ще излезе класирането, а в другите квартални у - ща вече ще е приключило записването на децата от първото класиране и вероятността да има свободни места е доста малка. И така има голяма вероятност както се казва от "два стола да паднем на земята" Rolling Eyes
И в 5 у-ще е така. Първо искат да си запиша детето и тогава да обяват класиране.

Извинявайте, ще си позволя да изясня какъв би трябвало да е редът, ако училището е коректно.
1. Подаване на заявление / може да продължи с месеци /.
2. Класиране на приетите, съобразно критериите.
3. Записване на приетите с оригинала от ПГ.

Ето тук е моментът, в който децата, приети в няколко училища, ще изберат едно и ще освободят места. На второ класиране, неприетите на първо, заемат свободните места.

# 35
  • Ку-куландия
[Извинявайте, ще си позволя да изясня какъв би трябвало да е редът, ако училището е коректно.
Ето тук е моментът, в който децата, приети в няколко училища, ще изберат едно и ще освободят места. На второ класиране, неприетите на първо, заемат свободните места.
Точно така милслех, че ще бъде организиран приема - въз основа на приетите заявление ще има изнесени списъци на класираните по критерии, след това 10-15 дни за записване след което второ класиране и така до запълвани на местата. Толкова ли е сложно newsm78

# 36
не просто така им изнася #2gunfire

# 37
[Извинявайте, ще си позволя да изясня какъв би трябвало да е редът, ако училището е коректно.
Точно така милслех, че ще бъде организиран приема - въз основа на приетите заявление ще има изнесени списъци на класираните по критерии, след това 10-15 дни за записване след което второ класиране и така до запълвани на местата. Толкова ли е сложно newsm78

Не е сложно. Само дето времето за записване е не повече от 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт