Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява диетата на Дюкан?
Какви са основните принципи на 90-дневната диета?
Каква е диетичната схема 4/3 или 5/2 в планa на Дюкан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява диетата на Дюкан?
Диетата на Дюкан е разработена от френския лекар Пиер Дюкан и се състои от четири фази: атака, куруване, стабилизация и укрепване. В първата фаза, атака, се консумират само чисти протеини с цел бързо отслабване. Във втората фаза, куруване, се включват зеленчуци. В третата фаза на стабилизация се въвеждат въглехидрати и мазнини. Последната фаза на укрепване е фокусирана върху поддържането на загубеното тегло.
-
Какви са основните принципи на 90-дневната диета?
90-дневната диета се основава на принципите на разделно хранене, които включват консумация на храни в определени комбинации. Според този метод храните се разделят на протеинови, въглехидратни и неутрални групи. Всяка група се консумира поотделно, без да се смесват с други групи, за да се подобри храносмилането и да се улесни загубата на тегло.
-
Каква е диетичната схема 4/3 или 5/2 в планa на Дюкан?
Схемата 4/3 в диета Dukan представлява режим, при който се редуват четири дни с ограничителна диета (атака) с три дни на по-свободен режим (куруване). Този подход позволява по-гъвкав хранителен план чрез включване на периоди на строг контрол заедно с по-свободни дни. Диетичната схема 5/2 или 4/3 в планa на Дюкан представлява режим, при който се редуват дни с консумация на протеини и зеленчуци. Тази схема се използва за по-бързо отслабване, като изборът на схема зависи от предпочитанията и нуждите на конкретния човек.
-
Какви са основните предимства и недостатъци на диетата Дюкан?
-
Какви са основните предимства и недостатъци на 90-дневната диета?

Ама до софиянките още не съм стигнала от задачки, което не значи, че няма да поправя този пропуск. Още малко да ми се избистрят нещата. 
Пак добре, че са толкова, аз мислех, че ще са 10кг.
Сега продължавам по дюканските канони и днес вече съм -1.5кг. Предполагам, че половината от каченото е вода, но каквото това.
Баба ми не можеше да повярва, очаквала да съм отслабнала, но чак толкова не можела и да предположи 
. Много моля
искам среща до петък вечер, че в събота заминавам на Варна - ако си намеря квартира де.