За Дюкан ний здраво се държим и отслабваме със тоз режим - 264

• 53 425
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета, които ползвате стевията като подсладител, вкл. и за приготвяне на режимни десерти - моля, кажете, колко чаени лъжички, примерно, слагате от нея в сладкиша на стр. 6 от рецептите на Смайлис - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19102999#msg19102999. На мен доста ми сладни - като слагам на чаена чаша мляко с нес на върха на ч. л., ми е предостатъчно, та се чудех дали повече от 1-2 ч. л. не би било свръх, но пък чета - isache (в постинга за същия сладкиш) слага 20 пакетчета стевия (това, вероятно, са някакви мънички пакетчета)  Rolling Eyes А аз купих по-голямо пакетче стевия (не помня вече - 50 гр ли беше, 80 ли), с идеята, че се ползва икономично, а и за да мога да го пресипя в бурканче, от което да ползвам по малко.
Едит: направих го, без да изчакам отговор, че нещо притреперих за сладко  Blush Сложих 1/2 ч. л. стевия, всичко останало - според рецептата на Смайлис. За сладко - стана сладко. Не ми допада обаче на вкус  Tired Е, пени се, не пени - ке го ручам, обаче не е моят сладкиш. А такива надежди му възлагах...

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 16:45 от Karimma

# 586
 Здравейте!Аз започнах Дюкан  на 20 юни 2012г - за 14 дни свалих 5кг  Simple Smile Бях 80кг, сега 75кг и до декември трябва да съм 56кг по калкулатора и това ми е най- голямото желание!
Благодарение на този форум разбрах за Дюкан и за невероятните резултати, които постигат всички режимни момичета!

# 587
Темичката съвсем угасна  Sad

sarinka да не би да ядеш малко? Защо не опишеш с какво по се колко се храниш? Опитай се да намериш поне извара, подходяща за режима и ако много ти се прияде сладко по-добре си направи нещо режимно, отколкото да рискуваш  на да се нахвърлиш на неподходяща храна  Peace А и не си поставяй срокове за сваляне, тялото си знае ритъма, който му е най-подходящ.

Karimma, да не си объркала нещо рецептата или да е останал суров по-скоро. Този сладкиш става много по-хубав, опечен във фурната. Със стевията, а и с подсладителя винаги процедирам на вкус. Слагам на око и пробвам, ако не ми е сладко добавям още.

balkanton позна!

TedyV и dani_carter добре дошли.

# 588
  • София
Аз също хапвам доста по-малко отпреди. Това не ме притеснява особено, защото го отдавам на жегите. Пък и да се свие малко стомахът, ще ми е от полза.

За водата - колко повече от 2 л пиеш, sarinka? Не, че съм против пиенето на повечко вода, но прекаляването с количествата води до нарушаване на електролитния баланс на организма и може да бъде доста опасно.

katti79, сладкиша го опекох в МВ, но не това ме притеснява. И друг път съм правила в МВ сладкиш , стандартен обаче, със захар, и знам каква е консистенцията му след "изпичането". Вкусът му не ми допада, просто стевията ми го подслажда странно, усещам я като по-различен вкус, който не ми харесва. Нема грижи - след парченцето сладкиш метнах една пуешка мръвчица и сърце дойде на място  Laughing

# 589
Пия около 3-3.5л на ден,но както казах тук е много топло и не се издържа,а пък и мислех,че е добре да се пие повечко вода newsm78

# 590
  • София
Пия около 3-3.5л на ден,но както казах тук е много топло и не се издържа,а пък и мислех,че е добре да се пие повечко вода newsm78
Peace разбира се, индивидуално е - килограми, натоварване, околна среда. А и организмът сам си "иска", за да поддържа хомеостазата си. Насилването, според мен, нито е полезно, нито води до създаването на трайни навици.

# 591
Момичета, които ползвате стевията като подсладител, вкл. и за приготвяне на режимни десерти - моля, кажете, колко чаени лъжички, примерно, слагате от нея в сладкиша на стр. 6 от рецептите на Смайлис - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19102999#msg19102999. На мен доста ми сладни - като слагам на чаена чаша мляко с нес на върха на ч. л., ми е предостатъчно, та се чудех дали повече от 1-2 ч. л. не би било свръх, но пък чета - isache (в постинга за същия сладкиш) слага 20 пакетчета стевия (това, вероятно, са някакви мънички пакетчета)  Rolling Eyes А аз купих по-голямо пакетче стевия (не помня вече - 50 гр ли беше, 80 ли),
 Не ми допада обаче на вкус  Tired Е, пени се, не пени - ке го ручам, обаче не е моят сладкиш. А такива надежди му възлагах...

Отначало го правех с 20 пакетчета по 1,2г - в последствие си купих стевия от 12г пакетчето и слагах по 2 . От доста време , обаче , слагам само по 1 пакетче от 12г и 1с.л. нес кафе и 1 с.л. канела.
Такива пакетчета от по 50 или 80г не съм виждала , а и не съм чувала да има ....  newsm78  ... пък може и да има ....
Също си го правя в МВ. Абе това е моя сладкиш  Mr. Green
Учудвам се , че не ти харесва - това е сладкиша , с който закусвам всеки божи ден от повече от една година !!! Сутрин ставам с мисълта как ще го изям ....  Mr. Green

# 592
  • София
Ей тази си купих http://tzvetelina.com/stevia-classic.html - от Кауфланд. Предполагам, не само там я има.
Сигурно с канела е по-ароматно. На мен обаче тя ще ми свали кръвното, пък то без друго не е високо.
Може да пробвам сладолед да си направя. И без друго това е десертът, който ми липсва най-много.

# 593
Отначало го правех с 20 пакетчета по 1,2г - в последствие си купих стевия от 12г пакетчето и слагах по 2 . От доста време , обаче , слагам само по 1 пакетче от 12г и 1с.л. нес кафе и 1 с.л. канела.

newsm78 За това ли хич не е сладък този сладкиш  newsm78 ми кажи, че се скъпиш от към Стевия...не, че такава му е рецептата  Mr. Green Mr. Green

BTW ние ще се срещаме ли скоро или не? Другата седмица в понеделник примерно вечерта, след работно време Thinking

# 594

newsm78 За това ли хич не е сладък този сладкиш  newsm78 ми кажи, че се скъпиш от към Стевия...не, че такава му е рецептата  Mr. Green Mr. Green

Оффффф - угодия нямаш значи  Mr. Green
Когато го носих на срещата , специално заради теб бях сложила повече стевия .....  smile3514

И за да нямаш толкова претенции , на следващата среща ти ще скалъпиш по нещо сладичко ...   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Hug Hug Hug

# 595
Оффффф - угодия нямаш значи  Mr. Green
Когато го носих на срещата , специално заради теб бях сложила повече стевия .....  smile3514
И за да нямаш толкова претенции , на следващата среща ти ще скалъпиш по нещо сладичко ...   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Hug Hug Hug

Аз проблем със сладичкото нямам - прихапва ми се нещо и на магазина, визирам, че това не е ежедневно. Достатъчни са ми плодовете. Пък и не мога да правя такива неща - за това не се и натискам, нещо соленко може да ви спретна обаче  Rolling Eyes
Мисълта ми беше, че режимстващи Дюканки идват, с идеята да утолят "жаждата" за сладко, пък то дефакто не е - и това не само мое мнение, че на мен да угаждаш  Whistling Whistling Всички потвърдиха, че НЕ е сладко  hahaha hahaha

# 596
  • Пловдив
Karimma и на мен вкуса на Стевията не ми харесва. Още ми става гадно като се сетя за него  Laughing Вярно, че е по-полезна и подходяща от останалите подсладители, но не мога да свикна с натрапчивия вкус. Ужасна ми е  Laughing

# 597
  • София
Значи, аз за сладко не съм заритала. С такова философско спокойствие отминавам всяка бисквита и кутия сладолед, които купувам за домашните, не е истина.
Затова и спокойно се връщам на варианта, в който соленото е сладко  Grinning Стевията остава като план Б.

# 598
  • Лутаща се
Karimma, аз по едно време се бях засилила да правя сладкиши, рула, торти.... Правех и "парфета"........ Какво да кажа - не ми допадат блатовете само от яйце и мляко и това е...... Аз подслаждам със Суитли.Сега съм се спряла на най-най- лесното: 300 мл гореща вода + 1 желатин + 1 кофичка кисело мляко и подслаждам или със Суитли и нес кафе или слагам степче. Сипвам в две кутии по равно и имам плодово мляко за два дни. А ако ми се прияде нещо друго - Ани го е казала: на магазина и толкова. Но да подчертая: в четвърта фаза съм и се случва адски рядко!
Аз да се оплача - след 4 месеца болнични започнах работа. Хич, ама хич не ми се ходи  #Cussing out Но няма как! И не ме тормози работата, а факта че сме в нов офис и работното ми място е много добре "обдухано" от климатика. Днес умрях от студ. А за съжаление няма опция за някакво разместване. Май ще търся друга работа.
От няколко дни включих гимнастика в къщи. Първия път се скапах и от мен се лееха ручеи пот. Днес се справих с лекота.  Mr. Green Скоро ще мога да мина на следващия урок по сложност. А и отидох и ми изработиха индивидуална фитнес програма.
Но фитнеса ще почака малко да се стабилизирам физически, че мускулите ми хич ги няма  Thinking

# 599
  • Испания
Ку-куууууууууу!  Wink Горещи и усмихнати поздрави и цАлуФки на всички от мен.

Нямам време да чета от срещи и приятни занимания с домашните, най-вече с внуците ми. Купонът е пълен. Никой не може да ме познае в България. Не са ме виждали 6,5 години. С 40 кг по-лека, всички казват, че същите са само очите и усмивката ми. Вече знам как ще реагира всеки нов срещнат. Оня ден синът на кумовете ми каза, че ако Испания така подмладява, да се изнасят там и другите.  Joy С една дума: чувствам се чудесно. За една седмица тук /няколко сериозни разправии с майка, свекърва и приятели, които са решили да ме посрещат с баница, която не ям/ съм -2 кг.  Simple Smile

По улиците пек, зной и потящ се народ, пък аз се усмихвам, светло ми е на душата и сърцето и не усещам температурната драстична разлика и спокойствие и щастие залива цялото ми същество.

Усмивки, режимна храна, положително мислене и... мноооооооооооооооого вода за всички!  Wink Simple Smile Hug

Общи условия

Активация на акаунт