За Дюкан ний здраво се държим и отслабваме със тоз режим - 264

• 53 394
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
smileys,
това, което съм писала в друга тема дали го смятам за действително? Ами хората ги познавам. Факт е, че проблемите им започнаха покрай диетата. Как са я спазвали, какво са правили, не бих могла да кажа. Аз виждам какви резултати постигат някои и благородно им завиждам. Браво.
Въпроса пред мен сега е - как да разбера кое е подходящо за мен и да има резултат?
Че взе да ми писва вече да ме заглеждат дали не съм бременна, да ме питат от какво съм надебеляла толкова  Shocked . Ами не знам от какво  Thinking

# 76
  • Испания
...Това прави по малко повече от 3 грама на телесно тегло, чела съм, че не е хубаво да падам под 2 за дълго време (пише го в темата на smileys, ако не се лъжа), чувала съм, че не трябва да се прекалява, но какво е това количество, което не трябва да се прекрачва?
...

Другият ми въпрос е за ниското кръвно - откакто съм на режима постоянно ми пада в граници, които са ненормални за възрастта ми и според всичко, което прочетох, кръвното ми наистина е ниско... каква може да е причината и как мога да си помогна?

Дюкан говори за минимално количество, за максимално - не. Най-малко 1 г на килограм тегло.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20305894#msg20305894

За ниско кръвно помага подсолен айрян. По-соленото вдига кръвното, но, разбира се, организмът задържа вода.

smileys,
това, което съм писала в друга тема дали го смятам за действително? Ами хората ги познавам. Факт е, че проблемите им започнаха покрай диетата. Как са я спазвали, какво са правили, не бих могла да кажа. Аз виждам какви резултати постигат някои и благородно им завиждам. Браво.
Въпроса пред мен сега е - как да разбера кое е подходящо за мен и да има резултат?
Че взе да ми писва вече да ме заглеждат дали не съм бременна, да ме питат от какво съм надебеляла толкова  Shocked . Ами не знам от какво  Thinking

Ето тук е ключът от палатката. Правят се интерпретации на режима, а се обявява, че спазват режима на Дюкан. Някои с вродени проблеми, други с получени впоследствие, но преди да започнат режима, преди и да са чували за него, след това "забравят" за тези факти и лепват всичко на Дюкан. Нещо, което е най-малкото некоректно. А да се разболее някой от диабет в следствие на спазването на режима, е, меко казано, смехотворно.

Кой режим ще избереш, можеш да решиш само ти. Но пак бих те посъветвала, както и в предишния си пост: да се започнаеш много добре с избрания режим, да повярваш в това, което правиш и да го спазваш стриктно. Иначе, няма никакъв смисъл. Каквото и да избереш, успех!

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 22:08 от smileys

# 77
Да се изкажа и аз - за мен този режим беше и е манна небесна. Като повечето хора с наднормено тегло бях опитала какво ли не - хапове, магически обеци, гладуване по Пол Брехт(или Пол Брег ли беше), диета само на плодове, диета само на зеленчуци, без месо, абе каквото се сетите...С никоя от тия чудесии не бях свалила и наполовина толкова много колкото с Дюкан и то за по малко време отколкото с която и да било диета. Проблема ми е, че без едно мога, но с едно не и всички диети, които ти позволяваха да хапнеш яйце на закуска, половин сухар на обяд и чаша кисело мляко на вечеря не ме устройваха....Така намерих своя режим, режим в който няма ограничения на количествата, не стоиш гладен, не точиш лиги в заведение когато си с компания, излизам си спокойно, сядам си спокойно, хапвам си пилешка пържолка със зеленчук, пия си водичка, безалкохолно и си свиркам. Не бързах за никъде и не се стремях да сваля излишното за ден-два или месец, просто си режимствах, готвех си, измислях си разни нещица режимни за хапване, разнообразявах се и бях спокойна, не поглеждах кантар, аз и сега не го поглеждам, просто в един момент влизах в обща конфекция и то не в най големия размер и така почнах да се радвам на постигнатото ... спрях да се задъхвам, да вървя пеша се превърна в удоволствие, а не в мъка, чувствах се прекрасно и те така....После малко отървах края, но сега съм тук и знам пътя, но за себе си установих, че този режим е моя режим, не се мъча докато го изпълнявам, нямам дискомфорт, чувствам се добре и изглеждам добре вследствие на него...За мен това е режима, но за някой друг това може да не е неговия режим, затова трябва да се опита и ако усещането не е приятно, се търси режим, който да се спазва с лекота!

# 78
  • София :(
                   Добра ви вечер  Hug
               Все по-трудно ми стана ставането сутрин и в почивните дни нещо го откарвам в дрямка до обяд  Blush Че и вечер взе рано да ми се доспива... А бе, време си е за отпуска, за море, за срещи и за още нещо...  Wink
              nat_ly, всеки път го предъвкваме това с готвенето, ама пусто, не ни слушат и това си е  ooooh! После се оплакват...
               , slavin4eto, добре че сте заредили кафенцата вместо мен  Hug
               GalaEluard202uu
               Smile_K, и аз така - хубаво ми е в темата и щат ме, не щат - аз си натискам парцалите тук  hahaha
               An.che, Хабсолютно си права  Peace И в тази връзка - кога ще си спретнем една срещичка, а!?
               almeg, ти направо си ги издухала тия килца, то не останало. Браво   bouquet
               balkanton, баш ти ходи байряка  Peace Ако времето не беше такова дъжделиво щях откровено да ти завиждам за изживяването.
               just.do.it, добре си си похапнала днес  Peace Колкото за протеитине - ще следя какво ти отговарят, че и на мен ми стана интересно, а нямам спомен да съм чела нещо за ограничаване на горната граница... За кръвното - пвечко вода, солен айрян, количка, лайт де  Peace
               Alleisha, лични наблюдения върху 90 дневната нямам, но пък имам трима - четилима познати, които успешно си свалиха не малко килограми и задържат вече години на ред постигнатото. Няма неуспешен режим, според мене, има само несериозни изпълнители.
               Tumba_lumba, много добре казано  Peace
               Май си е време да се спи..., да раздавам козинките и да гушвам възглавката, че утре пак съм на въртележката...

Лека, мека, палава, розова, режимна и стабилна нощ  Hug

# 79
Всъщност се порових повече за прекаляването с протеини и не открих нищо плашещо, освен това, което ни е известно - за бъбреците, но аз поне пия толкова вода, че ги промивам направо.  Joy
Друго нещо, от което може да ми пада кръвното - пия доста чай, най-вече ментов, а за него знам, че сваля кръвното. Освен това почти не соля, а ползвам калиева сол - много ме е страх от задръжка на течности. Но сега като няма да се меря всеки ден и мисля да си соля на вкус, не знам дали и калиевата сол има същия ефект върху кръвното като натриевата, но все пак...

# 80
  • София :(
               Добро утро!
               Да започнем новата седмица с аромат на кафе, усмивка и слънчево настроение Simple Smile

Усмихнат, слънчев, режимен и стабилен ден!
[/i]

# 81
  • Русе
 ooooh! .
 Благодаря на Мимс за кафето

# 82
Кой режим ще избереш, можеш да решиш само ти. Но пак бих те посъветвала, както и в предишния си пост: да се започнаеш много добре с избрания режим, да повярваш в това, което правиш и да го спазваш стриктно. Иначе, няма никакъв смисъл. Каквото и да избереш, успех!

Благодаря!
На всички.
Хубав ден. Спорна, слънчева и усмихната седмица!

# 83
Здравейте момичета,
не ме хокайте Embarassed но бях замалко извън строя...така да се каже.Имах някои подозрения и минах на олекотената фаза за кърмачки,но сега всичко се успокои и от днес съм пак с вас.
Искам само да ми помогнете в избора: От днес ще направя 5 П дни,събота и неделя ще съм на ПЗ,и от понеделник минавам на 4/3. Така добре ли е,позволява ли го режима?
Момичетата които са на 4/3 да споделят,Моля,как направиха след удърния етап?
Благодаря предварително.  bouquet

# 84
Съвсем накратко се разписвам с нещо,което случайно ми попадна ,ако е интересно - хвърлете му по едно оЧо - става въпрос за холестерола и яйцата -ето я и статията http://www.bb-team.org/articles/4303_mitove-v-bodibildinga-celit … -im-na-holesterol

Нямам какво да пиша,затова и мълча - или по -скоро толкова имам да кажа ,че предпочитам да замълча ... натоварването и напрежението са ми в голяма доза,та затова гледам да не се вкарвам във филми излишно ... с други думи,уча се да съхранявам себе си ,доколкото мога и да не се тормозя с глупости и дивотии ....
Смайлсче,Тумбичка-абсолютно подкрепям
Гала- Hug
Усмихнат,отслабващ ден от мен и дано по-бързо и с лекота сваляте мерки и теглилки  Peace
ПС - за триците с прясно мляко - аз много често ,когато нямам много време,ги правя по една от рецептите ,вече не помня от къде - 3 с.л. трици,3-4 таблетки подсладител,200 мл. прясно мляко,1 ванилия - 2 мин в микровълновата на пълна мощност /при мен 850 вата/ - вадя бъркам и връщам за още 40 секунди ... оставям да изстине ,може да се поръси с канела - напомня мляко с ориз ,ама по -вкусно  Wink

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 13:35 от mirka75

# 85
  • София
Е не! Това ми беше последния опит да ям сурови трици! С добавки или без немога.
Трябва да пробвам с мляко на котлона, т.н. мляко с ориз Simple Smile

# 86
Е не! Това ми беше последния опит да ям сурови трици! С добавки или без немога.
Трябва да пробвам с мляко на котлона, т.н. мляко с ориз Simple Smile
На мен супер много ми харесват с кисело мляко и подсладител (степче), но засега съм намалила подсладителя до минимум и ги ям само с кисело мляко и пак ми е вкусно. Но най-любимото ми е с прясно мляко на котлона и подсладител, но го оставяш да престои вечерта - невероятно! Другото ми любимо нещо са бишкотите на Miss Marple или попарката пак от нейната темичка - опитай ги тези варианти!  Simple Smile

# 87
Също така, опитайте да запечете дозата трици на сух тиган и тогава ги влагайте в солена попарка или в киселото мляко, стават разкош, а ако запечете и малко ленено семе преди триците и смесите запечени трици със запечено ленено семе, все едно хапвате нещо със запечени ядки, невероятно вкусно е. За тази идея, Господ здраве да дава на Зоритка, откак ги запичам станах още по голям фен на триците. Може да си направите изварени топчета и да ги оваляте добре в запечени трици  с ленено семе, стават страхотни солени изварени "трюфели". Wink Peace

ПП Мирка Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 88
  • София
Обработени си ги ям всякак - солени, като хляб, кексче..., сладки като кекс и там разни други разкошотии от рецептите. Ама нали пише навсякъде, че се губели полезните свойства, та си викам вчера, абе дай да си ги накисна отсега. Сложих канела и посдладител, ама нъц. Гадни са ми сурови и тва си е! Ще пробвам със запечени на попара - не съм пробвала досега, а за "варените" в млякото от отдавна ги мисля, ама все не стигам да си намеря рецептата и да си ги направя  Embarassed

# 89
Обработени си ги ям всякак - солени, като хляб, кексче..., сладки като кекс и там разни други разкошотии от рецептите. Ама нали пише навсякъде, че се губели полезните свойства, та си викам вчера, абе дай да си ги накисна отсега. Сложих канела и посдладител, ама нъц. Гадни са ми сурови и тва си е! Ще пробвам със запечени на попара - не съм пробвала досега, а за "варените" в млякото от отдавна ги мисля, ама все не стигам да си намеря рецептата и да си ги направя  Embarassed

Заповядай: цък.
Мерси за идеята за запичането - ще я пробвам. А винаги ми се е искало да ги пробвам само със вода, но досега не съм се престрашавала.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт