Орхидея - тема 8

• 115 644
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Gone with the wind
Ина, на английски са. То тук не можеш да намериш и английска орхидеена книга, какво остава за българска Sad

Светла, прибери фала. Сложи го някъде на светло и чакай да се развият цветеносите  Simple Smile
Принципно може да поседи още на терасата, но аз лично бих й спестила стресът в по-близка фаза на цъфтеж. Сега можеш да ториш с оранжев кристалон (поне 2 пъти по-разреден, отколкото пише на опаковката), за да угоиш цветеносите  Simple Smile

# 466
Ина, на английски са. То тук не можеш да намериш и английска орхидеена книга, какво остава за българска Sad

Светла, прибери фала. Сложи го някъде на светло и чакай да се развият цветеносите  Simple Smile
Принципно може да поседи още на терасата, но аз лично бих й спестила стресът в по-близка фаза на цъфтеж. Сега можеш да ториш с оранжев кристалон (поне 2 пъти по-разреден, отколкото пише на опаковката), за да угоиш цветеносите  Simple Smile

О , много благодаря за съветите   bouquet

# 467
Малко хвалба, cirrhopetalum elizabeth
дойде от нардото с малки затворени пъпки, които изглеждаха полуумрели и сега почти се е отворила  Heart Eyes Още няма аромат, а четох че мирише ужасно.
Другото, от тази поръчка е coryanthes macrantha и там днес видях това

цветонос или нова булба? newsm78

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 00:59 от INA_ar

# 468
здравейте!
през колко време трябва да се сменя почвата на орхидеята и да се тори?

# 469
  • София
Ку4о, Ина, прекрасни са!  Hug 

Ина, точно такава нямам, но съм сигурна, че е булба.

дива77, корите се сменят когато от старост започнат се разпадат. Става след 2-3 и повече години. Торенето е през поливане, като дозата е добре да е по-малка от посочената на опаковката (ако не е специална за орхидеи - задължително).

При нас едното пафче има пъпки.  Grinning За фаленопсисите ми е много рано да мечтая. Моите винаги последни цъфтят.  Sad  Засега само дендробиумите ме радват с цветове.

# 470
Таня жалко, така се надявах на цветонос, цял ден го гледам даже лупа извадих  Joy

# 471
Силви, това е Dtps. Purple Martin (фаленопсис)
страхотна е! от къде мога да се сдобия с такава? Embarassed

Моят е от тук

Ина, ако разбираш английски - виж тук. По-късно ще поровя и в орхидеените книги да намеря още информация

Светла, каква ти е орхидеята?

Благодаря!Да разбирам ли,че ги няма в България?

# 472
  • Gone with the wind
Танче, чакам снимки на пафчето с нетърпение  Heart Eyes
Инче, да се изфукаш като се разтвори напълно  bowuu
Силви, не съм срещала в Бг. То тук май само в тропики и БАН предлагат видови (наименовани) орхидеи, всичко друго са хибриди.

# 473
Ку4о този пърпъл ме побърка, влюбена съм  Heart Eyes ..от снощи снова по оранжериите и не мога да си намеря. Там от където си го взела ти има, но ме притеснява описанието. Трябва да се вкоренява и има нещо май по листата. А твоя е Уникална разкошнотия  Hug

# 474
ще си помечтая засега,пък по-нататък за някой празник ще си направя подарък  Blush колко парички излиза с доставка и т.н.?

# 475
  • Gone with the wind
От обща поръчка е, транспортът ми се върза 1-2 евро (не помня вече).
Ина, растенията на Швартер са леко казано уникални, прави ми впечатление, че са моного коректни и в описанията. Изчакай до пролетта и тогава поръчвай - те ще са се погрижили за малчовците до тогава Wink

# 476
Пише в описанието че вноса е от 5.10.2011 това дали прави че до сега са се погрижили? Много ми е сложно с гугъл преводача  Laughing ...... 10 минути по късно въпроса е решен - поръчах го. Ще го снимам като дойде дано да е хубав  Praynig

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 16:44 от INA_ar

# 477
ще го имам предвид  Hug
да се похваля  Blush един от фалчовците ми е събудил спяща пъпка и мисля,че след време ще си имам цъфнала красота в къщи  Party ще ми е за сефте ,както се казва-дано всичко да е наред  Praynig

# 478
Момичета, булбофилумите от последната ми поръчка пристигнаха с листа, целите на бели петна. Приличат на варосани. Като го измия седят чисти докато са мокри и после пак се появява.  newsm78 Някакви идеи как да ги почистя?

# 479
  • Gone with the wind
Това е от препарат (я за буболечки, я за фитосанитарен контрол). Не се чистят лесно - полека лека, с времето и повечко душове ще ги изчистиш. На пулхрата ми седяха близо година, гледам вече ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт