Орхидея - тема 8

• 116 947
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Хи хи ,аз не намерих.Имаше си и на редовна цена.Тоест май от промоцията която си вървеше.А тези явно са започнали да прецъфтяват и за това,но имаше в много добро състояние.Аз онзи ден минах и видях,че ги изнасят.И днес как да пропусна.

# 106
  • Gone with the wind
Кучо щом ти не знаеш какво е туй нещо,не знам дали някой ще познае.Много тлъсто изглежда нещото от снимката.

това клъстото от снимката е пъпка - леко розовее /всъщност с лупа се виждат 4 броя пъпки/. Но самия израстък вече не знам що за чудо е - най-вероятно някаква смесица м/у цветенос и кейки - и пъпки има и листенца вади  Shocked

# 107
  • Бургас
Кучо щом ти не знаеш какво е туй нещо,не знам дали някой ще познае.Много тлъсто изглежда нещото от снимката.

това клъстото от снимката е пъпка - леко розовее /всъщност с лупа се виждат 4 броя пъпки/. Но самия израстък вече не знам що за чудо е - най-вероятно някаква смесица м/у цветенос и кейки - и пъпки има и листенца вади  Shocked
Брейй,тука ще излезе пак някакво чудо на природата.Дано се развие и порасте,че да го видим що ще е Laughing Така както го описваш си е направо чисто ново растение със всичките му работи. Rolling Eyes

# 108
  • Бургас
 Към любителите на бели орхидеи, да не помислите, че съм рекламен агент на някой магазин, ама да кажа за Бургас се отнася- Практикер, получили са доста бели орхидеи, има направо огромни растения на цена 9,99, аз си взех една с 2 цветоноса, листата са сигурно по 30 см. дълги, абе с две думи направо до другите ми оттам, тази е като гигант  Peace

# 109
  • София
Привет, ей ме в новата темичка. Отрязах прецъфтелите цветоноси...сега чакам..какво и аз не знам, май орхитата ми са заспали и от 3 седмици не помръдват, нито имат намерение да развиват цветоноси, нито листа..нищо  Thinking

# 110
Девойки, да ви покажа до къде я докарах с моя реанимиран фалчо.

След като пусна 3 коренчета, които сега са с дължина 4 см и 3 връхчета от старите спаружени корени, го прехвърлих в кори, но не в тях, а над тях, та идеята ми сега е да седи над тях, като само старите спаружени са в субстрата, а новите сами да си проправят път и да влязат в корите.

От 2 дни е така над корите и гледам е пуснал 2 нови коренови връхчета от старите спаружени корени. Ето го и него, на снимката се виждат две от изцяло новите коренчета и 2 връхчета от спаружените. Младото листенце също върви добре.

До скоро беше над вода и сфагнум, а сега пак съм сложила саксията над купа с вода и сфагнум, но седи върху обърната чашка, за да не се мокрят корите отдолу. Пръскам леко корите отгоре сутрин и вечер и с всеки изминал ден ми показва, че ще го бъде Simple Smile пу пу! Simple Smile

Това ми е първата успешно реанимирана орхидея Simple Smile пък и хубавото време спомогна

# 111
  • Sofia

Здравейте, момичета! Отскоро се запалих и аз по тези красвици и малко по малко се сдобих с тези (все от промоции във Варна - Мимоза и Практикер)
Въпреки, че поизчетох доста от полезната информация, която публикувате, още не съм много сигурна, че ги гледам както трябва и имам няколко въпроса.
Онцидиума и тази червената, която май е Burrageara Nelly Isler, трябва ли да ги преместя в прозрачни саксии и искат ли по-особени грижи?
Какъв е този фаленопсис с малките бели цветчета и защо може едното му листо да е омекнало?
Защо саксията на големия фал е като изпотена отвътре?
Предварително ви благодаря  Hug и се надявам някой ден и аз да се похавля с такива прекрасни колекции като вашите! (Ако мъжо не ме изсели заедно с тях, или децата не ги опасат Grinning)

# 112
  • Бургас
Фала с белите цветчета и оранжевото е Мини Марк  Peace За листото не знам, може да има мн. причини, ако корените са ок дали пък не му е много/малко поливането, в общи линии прегледаи корените.
За изпотената саксия, според мен чакай да изсъхне и това изпотяване и тогава поливаи, това си е най обикновен конденз по стените на саксията, което значи че вътре има влага и е рано за поливане. Само пропуснах да каже че не виждам добре на снимките- хубаво е да пробиеш дупки отстрани на саксиите, говоря за фоловете. Ако вадиш растенията с поялник става лесно, ако не ги вадиш с нещо остричко внимателно да не нараниш корените. Така по бързо ще изсъхват и няма да имаш проблеми с корените /по всяка вероятност/.

# 113
  • Пловдив
Подариха ми нова Принцеса за Рождения ми Ден. Тъмно лилава на цвят с малки цветове. Утре ще намеря снимка и ще я покажа.
Scarlett83, много са красиви и аз си търся жълта.
Лека вечер.

# 114
Здравейте,
отглеждам в момента 4 орхидеи  - една милтония и 3 фаленопсиса.
Но тези които прецъфтяха в момента изкарват само листа - никаква следа за цветонос.Торя ги с тор за орхидеи, който се води за цъфтене - не за листна маса. И се пулвелизират сутрин и вечер сега през лятото.
Никога обаче не съм ги слагала на студено(рязка промяна на температура).Това как го правите с 5 /10 градуса ? Или изкарват листа, защото просто са изморени от цъфтенето в магазина.  newsm78 

# 115
  • Gone with the wind
При мен цветеносите излизат най-вече есенно време. Сега им е прекалено топло за да цъфтят
Орхидеите са доста бавни растения - колкото по-малко им се взираш, толкова по-добре според мен.

# 116
Топло, топло ама ела виж в нас какво става. Всички са цъфнали. При мен пък есен пускат цветоноси и пролет цъфтят. Наистина бавно става - но си заслужава. Едната ми орхидея цъфна след две години чакане, а другите не пропускат.

С нищо не торя, с нищо не пръскам. Като им изсветлеят корените ги слагам под течаща вода да се напоят хубаво.

# 117
  • Gone with the wind
Добре де - не се изразих съвсем точно - да правят цветеноси им е топло /все пак за нови цветеноси беше въпросът, а не за вече налични такива/
А по жегите цъфтежът също страда - доста по-бързо прецъфтяват

# 118
А по жегите цъфтежът също страда - доста по-бързо прецъфтяват

Вярно си е това  Peace

Забелязах, че от как взе да се стопля времето пъпките много бързо се развиха и отвориха. Съответно и бързо прецъфтяват. Моите са цъфнали от края на март, началото на април и вече някое и друго цветче вече взе да окапва. Но пък има достатъчно по тях да ми пълнят очите още известно време  Mr. Green

# 119
Благодаря ви за отговорите, взех да се притеснявам. Някой беше написал, че му цъфтели непрестано.

Общи условия

Активация на акаунт