Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 18 979
  • 305
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Даже много баби като ме видят и ми се радват Simple Smile
Защото ти е много малко бебенцето още, затова!  Laughing Ще видиш по-нататък какво става.  Laughing
Кърмата ти след един момент ще стане некачествена, водичка, ще разваля зъби, ще се вкисва, как ще събираш изумени погледи и ще слушаш подобни лекции... Да не говорим за психиката на милото дете! Виж бозата и киселото млекце са друга работа   Crazy
Успешно кърмене ти пожелавам и здраво бебе!
Олелеее, какво ме чака! Аз обаче искам да стана консултант по кърмене и да помагам на майките и да образовам бабите Simple Smile И няма да се откажа от кърменето каквото и да става!

# 61
  • ул. "Мечтание"
Споко, не е чак толкова драматично!  Wink
Само не се връзвай на излишни приказки!  Mr. Green

# 62
Аз обаче искам да стана консултант по кърмене и да помагам на майките и да образовам бабите Simple Smile И няма да се откажа от кърменето каквото и да става!

Успех  Peace Peace Peace имай предвид,че някои просто *не искат да бъдат образовани*  Wink Wink Wink приемай го от весела страна,иначе рискуваш да травмираш себе си  Peace Peace Peace

# 63
 Еха, как само съм ви размърдала. Темата е интересна.  Някой жени явно са родени за майки и аз ви  се възхищавам макар ,че изобщо не ви разбирам. Аз така се изнервях да кърмя. И усещането ми беше адски неприятно. Сина ми беше здраво бебе , макар че го кърмих само 15 - 20 дни. Не мисля че кърменето кой знае колко помага за добрия имунитет след коластрения период. Случаи разни- щом ви кефи, няма лошо,  щом не ви кефи - мисля също е добре!!!! Peace

# 64
Случаи разни- щом ви кефи, няма лошо,  щом не ви кефи - мисля също е добре!!!! Peace

ооо, това е приказка  smile3501 smile3501 smile3501 всеки е свободен да бъде РОДИТЕЛЯ,който се събуди в него  Peace  Peace Peace

# 65
Еха, как само съм ви размърдала. Темата е интересна.  Някой жени явно са родени за майки и аз ви  се възхищавам макар ,че изобщо не ви разбирам. Аз така се изнервях да кърмя. И усещането ми беше адски неприятно. Сина ми беше здраво бебе , макар че го кърмих само 15 - 20 дни. Не мисля че кърменето кой знае колко помага за добрия имунитет след коластрения период. Случаи разни- щом ви кефи, няма лошо,  щом не ви кефи - мисля също е добре!!!! Peace
Може би ако беше изчакала малко и някой да ти покаже къде грешиш щеше да ти стане по-приятно. Наистина в началото не е лесно. Даже и на мен,въпреки,че не съм имала запушвания,мастити,при все че имах хиперлактация. Изцеждала съм се няколко пъти,адски досадно и ненужно (защото бебето ми не е отделяно от мен и за половин час от раждането), но това е друга тема. Ако обаче си по-активен човек,наистина може да ти е досадно. Зависи. Всяка майка сама си решава дали да кърми или не. За мен тази дилема никога не е стояла. Само ме беше страх дали ще имам мляко,защото доста жени казват,че са нямали. Това няма общо със способността да сме майки,да отгледаме добре децата си и т.н. въпрос на мироглед Simple Smile

# 66
Само ме беше страх дали ще имам мляко,защото доста жени казват,че са нямали. Това няма общо със способността да сме майки,да отгледаме добре децата си и т.н. въпрос на мироглед Simple Smile

Твърдят, че няма такова нещо. Аз лично, като гледам, съм правила всичко необходимо, но кърма нямаше.

# 67
Само ме беше страх дали ще имам мляко,защото доста жени казват,че са нямали. Това няма общо със способността да сме майки,да отгледаме добре децата си и т.н. въпрос на мироглед Simple Smile

Твърдят, че няма такова нещо. Аз лично, като гледам, съм правила всичко необходимо, но кърма нямаше.
Възможно е. Няма смисъл да се гледа назад освен евентуално да видиш какво може да направиш ако има следващо бебе. Ако пък имаш желание да кърмиш, винаги можеш да се обърнеш към консултант и да намериш информация в интернет. Обаче да се обвинява или съжалява човек за минали неща,полза никаква.

# 68
Тя, авторката, вече отдавна си е разрешила въпроса, но да си кажа и аз. Кърмила съм голямото си дете, а сега и по-малкото на всякакви места, вкл. паркове, заведения, градинки, молове, плаж... Абсолютно никой до сега не ми е направил забележка. Не си спомням и да са ме гледали лошо или нещо подобно. Смятам, че кърмещо се дете е далеч по-приятна компания от ревящо/пищящо/вилнеещо и т.н. Не съм се крила и не съм парадирала с кърменето. Просто нещо, което случва, защото му е дошло времето. Единствено не бих кърмила на масата в ресторант изискващ официално облекло, но там не бих и завела малки деца, така че няма конфликт.

За съжаление обаче, приятелки са споделяли, че не могат да приемат кърменето в заведение, например. Не успях да ги убедя в моята гледна точка, въпреки че реално нямаха аргументи.

# 69
  • Пловдив
Едно клипче (заимствано от ЛЛЛ)  по темата Mr. Green
Всъщност рекламата е за памперси, но...

# 70
Където не сме били, там не съм кърмила Simple Smile, при това пораснали кърмачета. Simple Smile
Не съм се замятала, овързвала и т.н. Гледам да седна (по възможност) и да не е много "демонстративно", но далеч не е тайно.
Коментарите тип "бисери" искрено ме забавляват. Simple Smile

# 71
  • Пловдив
Нека ви разкажа как се възхитих на една ромка във връзка с кърменето! Приеха ни с малкия в инфекциозна болница заради летния вирус с диария. Доста ромки имаше с децата си, та гледам една майчица все държи на ръце детето си (на 1г 8м), а то все й вади гърдата и посуква. И питам я: колко е голямо, тя ми каза на колко е и че му дава когато й поиска, сутрин, вечер, по всяко време.

И добави: имам и 7-годишно момиче, което кърмих до 4  Crazy Еми освен браво, няма какво да кажа!

# 72
това лято в София кърмих из парковете и видях достатъчно много кърмачки.

# 73
И на мен това лято ми направи впечатление, че бяхме много. Simple Smile

# 74
Даже много баби като ме видят и ми се радват Simple Smile
Защото ти е много малко бебенцето още, затова!  Laughing Ще видиш по-нататък какво става.  Laughing
Кърмата ти след един момент ще стане некачествена, водичка, ще разваля зъби, ще се вкисва, как ще събираш изумени погледи и ще слушаш подобни лекции... Да не говорим за психиката на милото дете! Виж бозата и киселото млекце са друга работа   Crazy
Успешно кърмене ти пожелавам и здраво бебе!
Олелеее, какво ме чака! Аз обаче искам да стана консултант по кърмене и да помагам на майките и да образовам бабите Simple Smile И няма да се откажа от кърменето каквото и да става!

Ако не досаждаш на майки и баби, които хич не ги интересува, мисля, че няма да имаш проблем.

Общи условия

Активация на акаунт