Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 18 980
  • 305
  •   1
Отговори
# 45
Шалът при нас се ползва точно, заради разсейването  Peace

Да, кърменето след 2 и половина години и тук среща негативни изказвания,но не по начина,по който се правят в Бг  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes вЕрвайте ми  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes   

Препоръчвам няколко в тон с тоалета.  Laughing

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 46
Даваха една луда по Дискавъри дето кърмеше сина си до 7 години

# 47
  • София
много съм за шал или тензухена пелена или нещо тако... т.е. за дискретното кърмене...иначе  не виждам проблем да е навсякъде, но при все, че съм кърмила повече от година, вкл. вън, ми е крайно неестествено, когато някоя майка извади  гола цица, по-голяма от бебето, пред все народ и почне да кърми ...
това повече като избиване на някакъв комплекс ми идва, прекалено демонстративно Wink

# 48

Не е само нашата нация... Всички "развити" общества имат проблем с дългото кърмене

Нашите "развити" общества са толкова облъчвани със секс послания отвсякъде и гърдите са представяни единствено в подобна светлина,така малко по малко се е забравила основната цел,с която ги е сътворила майката природа. Sad

# 49
Да,има нещо вярно  Peace , но в манталитета на повечето ^развити^ нации е да не се изказват негативно пред засягащия го .....наречето го лицемерие ако искате  Peace ,но е по-добрият вариант според мен  Peace

# 50
Любимото ми описание за дискретно кърмене е да не се превръща в изваждане на гърдата, а мушкане на бебето под блузата (разбира се не в буквалния смисъл). Една по-свободна блуза спокойно позволява да си кърмиш детето, придържайки с едната ръка блузата - така хем нослето и лицето са му открити, хем от гърдата не се вижда нищо.

# 51
 Абе, много демонстративно и гадно е да кърмиш пред очите на хората. Ние възрастните сме свикнали на какво ли не, но децата са впечатлителни  и иди обяснявай защо тая жена си показва гърдите по градинките. Пък за това че кърмите деца на възраст да ядат пържоли,  мога само да кажа , че искрено съжалявам хлапетата. Що за психика ще има едно такова дете?

# 52
  • София
не всички кърмещи си показват гърдите, има  си дискретни начини.
и проблема е именно с възрастните, не с децата, децата си го приемат най-нормално, като им обясниш, че жените имат гърди, за да хранят бебетата си и това просто се случва до тогава, докато детето не порастне достатъчно, за да премине напълно на обща храна... а за психиката на големите кърмачета не го мисли, проблема пак е само в главите на възрастните....

# 53
Абе, много демонстративно и гадно е да кърмиш пред очите на хората. Ние възрастните сме свикнали на какво ли не, но децата са впечатлителни  и иди обяснявай защо тая жена си показва гърдите по градинките. Пък за това че кърмите деца на възраст да ядат пържоли,  мога само да кажа , че искрено съжалявам хлапетата. Що за психика ще има едно такова дете?

Абсолютни глупости!
Най-"ненормалното" нещо е кърменето, а храненето от шише навсякъде е ок, така ли?!  hahaha
Ела да видиш моите МЪЖЕ с колко "разбита психика" са-единия кърмен 2,9г, другия в момента е на 2,8 и не иска да се отбие Mr. Green

По темата-кърмя навсякъде (не демонстративно разбира се, но не се и зачулвам с нищо Laughing).
Негативни коментари освен тук, другаде не съм чела/чула...колкото и странно да е.
Напротив-аплодирали са ме чужденци на плажа, виждайки ме, че кърмя 2,6годишния ни син  Peace

# 54
  • ул. "Мечтание"

Съжалявай го, той няма нищо против!  Heart Eyes
Нека е здрав, щастливи и доволен, пък нека го съжаляват! Simple Smile

# 55
Пък за това че кърмите деца на възраст да ядат пържоли,  мога само да кажа , че искрено съжалявам хлапетата. Що за психика ще има едно такова дете?

#Crazy #Crazy #Crazy....без думи  Whistling Whistling Whistling

та...завърнахме се  Crazy потвърждавам: в Бг кърменето не е *нормално* явление  Rolling Eyes не,че някой ми е казал нещо,а просто масово са с шишета...в суперзареденото квартално бебешко магазинче НЯМА подплънки за кърмачки и лактогонен чай,но шишета и АМ има  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 56
Що за психика ще има едно такова дете?
Ако тези деца имат изкривена психика, незнам другите каква имат! Кошиите имат внуче и идват малките има деца (на около 6 е малкото, другото е по-голямо) и още и ме питат с какво храня моето, казах им "с мляко", а те веднага "аааа със сухо мляко"!!!! Shocked Ами те от малки, ако знает, че бебетата пият сухо мляко, дали ще кърмят като станат майки или ще тикат шишетата с АМ, защото такъв пример са получили  newsm78

# 57
  • София
Охооо, захванали сте ми любимата ми тема  Simple Smile Аз съм привърженик на дългото кърмене. Бебенцето ми е мъничко още и ми е първо дете, но имам намерение да се кърмим до тогава, докато тя сама не се откаже. И аз си кърмя навън и хич не ми пука.  Mr. Green Но в интерес на истината не съм срещала хора, коитосе изказват негативно за това, което правя Simple Smile Даже много баби като ме видят и ми се радват Simple Smile Кърмила съм къде ли не в моловете, в парковете, в църквата също съм кърмила и даже и на метростанциите  breastfeeding breastfeeding Не мисля, че дългото кърмене се отразява зле на психиката на децата, даже напротив. В Монголия съвсем нормално е детето да се кърми до 4 години и там хората не са психично болни, а там са най-големите шампиони по борба  Naughty Ако детето се отбие насилствено, когато все още не е готово за това, е тогава наистина е удар за психиката му  Wink
Така че, майчета, кърмете си дечицата и хич да не ви пука за мнението на околните!

# 58
Sugar,  много се радвам,че така си решила  Peace Peace Peace изчакай да минете 6/7 месец  Wink тогава започва веселбата  Laughing Laughing Laughing

# 59
  • UK
Даже много баби като ме видят и ми се радват Simple Smile
Защото ти е много малко бебенцето още, затова!  Laughing Ще видиш по-нататък какво става.  Laughing
Кърмата ти след един момент ще стане некачествена, водичка, ще разваля зъби, ще се вкисва, как ще събираш изумени погледи и ще слушаш подобни лекции... Да не говорим за психиката на милото дете! Виж бозата и киселото млекце са друга работа   Crazy
Успешно кърмене ти пожелавам и здраво бебе!

Общи условия

Активация на акаунт