Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 034
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
именно!!!

# 151
Shocked Joy Joy извинявай, но никога, никъде и по никакъв повод не съм виждала кърмачка да си изкара гърдите пред хората и да им църка кърма Joy hahaha , а познавам доста кърмачки. Ако ти го правиш, си е твоя грижа/ проблем Laughing Laughing

Не се блещи чак толкова много. Не съм писала, че го правя пред хора, нито имам проблем. Просто понякога проверявам има ли нещо, или няма. Друга беше мисълта ми, но явно не си я схванала.

# 152
Да, не съм разбрала. Peace

# 153
Навсякъде мисля, че може да се кърми Поне в София не правят проблем, нито зяпат.

Май само в метрото досега не съм "пробвала", просто не се е налагало. Иначе на всякакви обществени места като я свари глад - давам да суче.

Не се "замятам" защото не нося шал по жегите, а и то е ужасно неудобно - в началото пробвах да придържам одфеалце, али-бали, ама то - бебето ли да държа, одеалцето ли  Crazy
Сега с нищо не се крия, в крайна сметка хората, които ядат банички на крак и пият кисело мляко от кофичката не се свенят, нали. Защо 3-месечно бебе да се свени, или пък аз  Grinning

# 154
  • София
Навсякъде мисля, че може да се кърми Поне в София не правят проблем, нито зяпат.

Май само в метрото досега не съм "пробвала", просто не се е налагало. Иначе на всякакви обществени места като я свари глад - давам да суче.

Не се "замятам" защото не нося шал по жегите, а и то е ужасно неудобно - в началото пробвах да придържам одфеалце, али-бали, ама то - бебето ли да държа, одеалцето ли  Crazy
Сега с нищо не се крия, в крайна сметка хората, които ядат банички на крак и пият кисело мляко от кофичката не се свенят, нали. Защо 3-месечно бебе да се свени, или пък аз  Grinning

Peace  bouquet

# 155
Обикновено , когато хората ядат баничка, не си показват циците.

# 156
  • Плевен
Цитат
.Аз пък никъде не виждам цици да се рамятват когато се кърми детето.Е,освен ако не ходиш да надничаш по пазвите на хората,сигурно ще се виждат  Mr. GreenИ какво пък ако се виждат?Мои са си ,не съм ги крала.Който не му харесва гледката да не гледа бе.То е толкова просто.Пък и сега вече почти не се виждат кърмещи.Армията на изкуствено хранещите настъпва.Всяка втора жена вече не и стига кърмата.Как пък нашите баби са кърмили до годинка че и отгоре,а ние вече нямаме кърма?За едно поколение свършила кърмата и няма вече.Виждам  как още от новородени бебенцата са на АМ.Поне коластрата изцедете и дайте на детето си,като смятате кърменето за животинско.Едно време бабите ни не са се питали искам или не искам да кърмя.Ако не са искали,детето им ще умре,или ще трябва да тичат из цялото село че да му намерят краве мляко с теленце на същата възраст както детето им.Пък сега много се изхайлязиха жените бре.Не им се кърмело било.

# 157

А като се пие мастика, бира, ракия... Припомнете коя друга реклама беше с развети цици... Това обижда ли населението? А че са под път и над път? Това обижда ли някого (освен мен  Mr. Green)? Едната майка, седнала на пейка да кърми, е драмата... През последните две години обкръжението ми е от кърмачки - ми кой знае колко цици не съм видяла... Във всеки случай не повече от деколтетата, които се развяват по улиците... А, пардон - деколтетата обиждат ли някого? Или всички под строй с поло блузи...

Извинете ме, моля ви, за тона, но понякога и най-голямото търпение към инакомислието се изчерпва.

# 158
  • София
Абе има  жени, които кърмят дискретно(повечето всъщност и да се види нещо е за секунди), има и такива дето точно вадят и веят цици...

# 159
Абе има  жени, които кърмят дискретно(повечето всъщност и да се види нещо е за секунди), има и такива дето точно вадят и веят цици...

Ми нека си веят. Който не му харесва, да не гледа. И на мен ми е неприятно по плажа да гледам разни развети работи, ама никой не се дразни от тях..... Thinking

# 160
  • София
Ами понякога няма как да не видиш, дори и да не зяпаш специално...
И на плажа не ми е приятно да гледам разни работи, особено ако са ми навряни на една педя от очите.

При положение, че кърменето спокойно може да се прави и маалко по-дискретно, не виждам проблема да е така, това навиране и парадиране ми идва малко излишно. Все пак и двете страни трябва да се съобразяват. Аз също съм кърмила навън Wink

# 161
Да, тук си права, по принцип е добре малко дискретност. Аз също кърмех навсякъде, като гледах да не се набивам в очи, т.е. търсех по-самотни места, но не винаги се получава това. Понякога гладът ни е изненадвал на по-оживени места.  Grinning
В крайна сметка става въпрос за малки бебета и в този случай трябва да сме по-толерантни. По-добре нахранени, макар и с цената околните да видят някоя друга анатомия на майката, отколкото гладни и недоволни....  Peace
В повечето случаи и на майката не е приятно да й се видят гърдите, така че и тя гледа да не й се показват повече от необходимото...

# 162
  • София
Natali_ - Даже не става въпрос за търсене на по-самотни места, но понеже една позната  си вади точно цицата на масата докато ядеми после вика детето си над година и половина да дойде...малко в повече ми идва...Нищо не пречи детето като го гушне, леко да се завърти настрани и да му даде, например... за такъв вид дискретност говоря...ако някой е зяпнал макйта естествено , че и при цялата дискретност може нещо да се види за малко, но си мисля, че повечето хора са достатъчно тактични, да не зяпат, някак естествено поотместват поглед докато се понастани детето и засуче.

# 163
Natali_ - Даже не става въпрос за търсене на по-самотни места, но понеже една позната  си вади точно цицата на масата докато ядеми после вика детето си над година и половина да дойде...малко в повече ми идва...Нищо не пречи детето като го гушне, леко да се завърти настрани и да му даде, например... за такъв вид дискретност говоря...ако някой е зяпнал макйта естествено , че и при цялата дискретност може нещо да се види за малко, но си мисля, че повечето хора са достатъчно тактични, да не зяпат, някак естествено поотместват поглед докато се понастани детето и засуче.

Peace Съгласна съм! Дори примерно тази майка може да иде в друга стая (ако има такава) или поне да се отмести малко от компанията.....

# 164
Малко тегаво нещо станало тука. Ще пробвам да ви разслея малко. На площадкна зад блока сме с малчо, има още едпа майка с по-голямо момиченце. Моят искаше да суче, после пак подхвана играта, а другата майка предложи на децата ябълка. Обаче момиченцето нещо се разстрои, не искаше да си дава парченцата. На мен ми стана чак неудоцно и с оменавам, че ние нищо не носим за компенсация. А моят предлага да й дадем цокане в чашка... Много смешно ми стана.

А по темата. Кърмя там, където поиска малкият. За пореден път се убедих обаче, че тук са по-предубедени, отколкото в чужбина. И да с омена, че всеки път гледам минимално да се виждат "разни работи".

Общи условия

Активация на акаунт