Холандска тема - 40

• 46 500
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Здрасти дружина Hug
Аз се завърнах от шантавата си разходка до Бг.
Понаписах каквото можах за държавния изпит, сега чакам резултати на 2-ри юли.
Постоплихме се с дребния малко. И днес пак сме със зимните дрехи  Tired

# 61
Здравейте Wink,

Аз не живея в Холандия, но имам "холандски" проблем с глоба за паркиране и се надявам за малко помощ.

В началото на май бяхме за почивните дни из Холандия, една от вечерите, а именно деня преди националния празник на Холандия, се разходихме из Ротердам. Паркирахме, платихме си на паркинг-машината и спокойни се разходихме. Когаро се върнахме, намерихме глоба. Написана на холандски. Преведоха ни я на английски и се оказа, че сме паркирали на място само за живущи, за съжаление знака, който указва това е на холандски, а паркинг-машината беше на 5 метра от колата ни, и там нямаше надпис за коя част на улицата се отнася паркирането. Вечерта веднага след намирането на глобата отидохме с полицията да обясним и да поискаме анулиране на глобата, но полицаите много любезно ни утобниха, че те не се занимават с уреждане на паркирането, а е отговорност на общинска служба. За съжаление тя работи през седмицата, от 8-17 часа, а на следващия Ден няма да работи, предвид националния празник, а на 1 май ние летяхме за БГ. За това още на 2 май изпратихме жалба до общинската служба на Ротердам с молба да преразгледат и анулират глобата, предвид това, че сме чужденци и от неразбиране на езика сме паркирали на неправилното място, а не сме искали да нарушим правилата и затова сме си и платили на машината за паркирането. Получихме обратен емейл да очакваме отговор на жалбата си в едномесечен срок. Такъв не пристигна. Юропкар, от където наехме колатане предявиха постъпила глоба и отблокираха депозита, но сега пристигна писмо по пощата, с което ни предявяват административна санкция.

Въпросите ми са:
1. Мога ли да обжалвам админ.санкция? И как?
2. Ако не платим какво следва?

Предварително благодаря на отзовалите се.

# 62
Розали, тоест от общината са ви опростили глобата?
Или все още няма решение?

Тази административна санкция е от Юръпкар?
За какво е тя?

# 63
Изпратената жалба е до общината, но до момента няма отговор от тях, същевременно глобата ни не е отнесена до юропкар, от където е взета колата, за да ни я удържат те, както се процедира. При наемане на кола, първо ти блокират едни средства, от които да се удържат евентуални глоби, Нарушения, щети и т.н..... Но юропкар не ни удържа нищо, ние решихме, че глобата е анулирана, но ето, че дойде писмо, с което ни уведомяват, че имаме наложена административна санкция и сроковете за плащане. Това значи ли, че не са Взели внимание жалбата? Защо не са ни отговорили? И какво може да се направи в случая? И ако не се плати какво следва? А не би при следващо посещение да ни искат глобата с с лихвите?

# 64
Ами аз лично бих те посъветвала да си платите глобата. Едва ли е някаква безумна сума. Не си струва главоболията.

Адски кофти ситуация сте имали, но не мисля, че незнанието на езика би могло да е оправдание за нарушаване на законите.

Аз имах същия проблем в Утрехт пред ИНД, цопнах се на такова място, ама един полицай ме забеляза и ми обясни какво следва, ако си оставя колата там. То и аз се обяснявах, че не мога да прочета, ама не видях да трогнах някого особено... Та преместих си каручката барабар с платеното билетче в зоната за паркиране. Просто имах късмет, че ме забелязаха на време.

# 65
Там е работата, че глобата не е малка..... 90 евро и за холандците си е цифра.

# 66
Здравейте,холандски мамчета   Hug. Аз само ви чета и не се включвам.Обаче сега идвам да ви се похваля с едно родено бебе и едно на път  Mr. Green
Честит Аркан на shanel1982  bouquet

# 67
  • там
Rozali,сега погледнах какво пише на глоба за превишена скорост обаче.
Имате около месец и 25 дни за плащане.Ако обжалвате трябва поне част от сумата да платите,не може да обжалвате административната такса (тя не е много голяма).Ако не платите в рамките на този срок следващата сума е по-голяма и продалжава да расте.Дали ще ви търсят в Бг ако не платите не знам.Тази година получихме глоба от Лондон че не сме платили влизането в центъра и вместо 8 лири платихме 50 евро,но дали и до Бг стигат...Моят съвет е пишете пак до общината,те трябва да ви отговорят.Наистина е много неприятно че на табелите пише само на холандски,дано ви опростят глобата.

# 68
Множко са 90 евро, права си.
Но можете да се обадите в общината, там всички говорят английски.
Щото докато чакате отговор тя сумата ще расте до безкрай.

# 69
Розали, както ти е казала zoe, първо плащаш, a после обжалваш. Такава е практиката. Ако не платите ще продължавате да получавате напомнителни с по-висока сума.  Peace
Охо, Кора, честито! Тъкмо да не губиш тренинг.  Grinning

# 70
Само веднъж сме обжалвали глоба - за паркиране на инвалидно място.
Мъжа ми беше убеден, че знака е за съседното паркомясто и навит от колегите си,
реши че ще се разправя с обжалване. Колата ни беше вдигната и освобождаването й - 300 евро. Close
Не ни върнаха парите...

Кора, браво бе, много смело! Hug
Честито ти бебче!

Момичета, имам още 4 дни до тръгване и главата ми е пламнала.
Естествено, много неща се оставят за последния момент...

Току-що погледнах прогнозите за Бг - от 30 до 35 градуса.
Май ще имаме период на адаптация, особено Нико с тази грива...

# 71
Mila Elaine, вашата ваканция сега ли почва ? Много рано,а  ние пак сме края на юли. Последните години тук е супер гадно време като тръгваме и като слезнем на летището и все едно сме в пещ.  Софи обаче супер се кефи и иска да седи цял ден на слънце. Аз съм като замаена.  Crazy
Нико освен да го хванеш на няколко плитки да му е по-прохладно.  Laughing И аз Ноеми не съм я подстригвала още (освен за отстраняване на дъвки и подобни). Но това лято е вече време макар изобщо да не ми се иска да подстрижа бебешката косичка.
Първото посещение на Ноеми на кино (4Д) мина трагично Първо отказа да седи в стола, после се сгуши в мен, мушкайки си главицата под мишницата ми и си запуши ушите. Накрая се напика от страх в скута ми . Confused Crazy

# 72
  • Nederland
Честит рожден ден на Ивет! newsm51 newsm51 newsm51
Да е здрава, много щастлива и винаги усмихната! И много успехи в училище и спорта! Hug
Весел празник Магиbouquet

Мопси, милата Ноеми! Hug Следващият път сигурно ще е по-успешен! Grinning

Мила, приятно стягане на багаж и лек път! Hug
В БГ е голяма жега в момента. И тук не ми допада т. нар. "лято", но и на жега не издържам. Но вие ще сте на морето, там си е поносимо. Grinning

Кора, Честита ви радост! Hug

Никси, да се похвалиш после с резултата! Hug Ти какво учиш?

Приятен ден момичета! Даже е и слънчев!!! Laughing

# 73
Мила, много рано вашата ваканция бе... Ние сме от 7 юли. Дано се времето се задържи като днес, че инак не се трае  Tired

И ние обвалвахме една глоба ама тц. Били сме спряли на място за зареждане на магазин. На знака според мъжа ми пишело в работни дни, а ние бяхме в неделя, обаче след безумна кореспонденция накрая си платихме 60-те евро. Аз затова спирам само в подземен паркинг. Поне е ясно кое как  Whistling

Мопси, уникален образ е твоята щерка  hahaha. Пълна програма  Mr. Green

Кора, евала за куража! Те като близнаци ще си растат. Имам аз един приятел децата му са родени в една година, ама от 2 бременности  Mr. Green Едното е януари, другото ноември Crazy

Тони, уча горско стопанство. То за кво ли ми е в тая Холандия, ама други планове имах като се хванах на хорото. Бях го зарязала, ама реших, че е грехота на края баш да се откажа и ей ме на студентка на стари години станах пак  Tired

Ние днес имаме среща с юфката на дребосъка. Да видим как му върви училището на първолака...

На мен много добре ми се отрази слънчицето в БГ. Всичко живо мрънка, че е жега, а аз като гущер се припичах цял ден. Голям кеф. Първоначалния шок е малко кофти, на стълбата на самолета, ама се свиква бързо на топличко. Майка ми като я видях направо се стреснах, като за плаж беше облечена, а ние с дънки, пуловери и якета  doh

# 74
Маги, честито на пораснала девойка! Да е здрава, щастлива и винаги усмихната.
Хаха Никси, да и мен облеклото винаги ме шокира. Да гледаш ботуши и якета нон стоп и изведнъж летни дрехи си е странна работа.
Вие май се падате юг и сте преди нас във ваканция.
Кора, Моя мъж и брат му и те имат подобна разлика. Но явно и е дръжало влага на свеки от двамата, защото е потретила чак след 6 години.  Laughing Ама ти може и по рано де.   Laughing  Wink
Тони, никакво кино вече или да ходи с татко си.  Mr. Green
Аз веднъж сложих билетчето от автомата на таблото на колата, но като съм затворила вратата е паднало на седалката. Платихме си 50 евро (беше преди 5-6 годни, сега май е  90 ) На билета пише да е на видно място, а седалката не е. Отсвирха ни оспорването естествено. От тогава стриктно проверявам дали е на мястото си.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт