Болнични пижами, кръвно и скъсени шийки, няма да се даваме, АВГУСТ ще сме олимпийки

• 33 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Мааалко си по-високо, не е от съществено значение. Нямам обремененост, нямаме в родата диабетици. Баща ми вдигаше по едно време малко, но не е диабет, а от възрастта. С малко режим всичко му е ок.

# 61
Линеа-та Негра я преглъщам лесно, но тлъстите и тъмни ареоли наистина ме погнусяват  Sick нищо, че са си мои  hahaha

абсолютно съм съгласна с теб  пфффффууууууу  ooooh!  чак немога да се гледам

дали след раждането ще се оправят???  newsm78

# 62
Линеа-та Негра я преглъщам лесно, но тлъстите и тъмни ареоли наистина ме погнусяват  Sick нищо, че са си мои  hahaha

Абсолютно   Sick

# 63
Здравейте Simple Smile

Радвам се за Ноемврийското момиче

Би-би - очаквах, а и ми се щеше да ти се размине... Hug

Чак сега си дойдох. Запознах се с доктора, който ще изражда бебчо живот и здраве. Разгледах родилна зала - обновена, добре оборудвана. Разгледаха бебчо, установиха, че ръбчето на плацентата е доста ниско. Пуснаха ме да ходя на море и ми казаха да я карам кротко все пак  Mr. Green

Бюти - прочети на Аутан-а дали може. Нашия го дадохме на госпожата за децата - докато са на планина и няма как да погледна. Или питай в аптеката.

за линията - първия път имах, сега не или ако има нещо почти не се забелязва.

Отивам да подремна малко  Hug

# 64
Йупииии, ето меее. Връщам се доволна от преглед на малкият. За мое учудване, все още е главично... мислих, че се е врътнал след толкова шаване тези дни, но не.  newsm78 Или пък да се е врътнал два пъти. Вече сме 1797 грама, почети 1 и 8. Доктора каза, че абсолютно отговарям на седмицата си. Ехографа му изчисли според мерките коя седмица трябва да съм и ми изписа 29 и 4 дни, а аз съм 29 и 5 дни. Изключително съм доволна, а най- доволна съм от изгледа. Момичетааа- видях си личицето на 2 D. Не можах да повярвам, всичко се виждаше идеално, дори миличкият ми се прозяваше. Доктора вика- "Виж, виж прозява се". То нямаше нужда да ми го каже, всичко се виждаше идеално. Ааааах, че съм щастлива, не можах да се стърпя да не се изфукам.

Олее, току що прочетох, че на Блонди бебето било едричко, а е само 100 грама над моето, а тя е 2 седмици пред мен. Знам, че това не е точно хич с тегленето, но ... Според другият доктор бебчо е кило и 600. Хммм... ама хич не са им вярни значи, може ли 200 грама разлика да ми дават. Че и този, дето ми го измери кило и 600 ми вика, едричко е. А този кило и 800 ми вика нормален е.  newsm78 А сега де. Ако не се лъжа, мисля, че MaryJane вече беше 2 килца.  Joy Бебето и де. Оххх, ама значи защо не ги теглят еднакво ?!?

Ааа, изписаха ми желязо. Казах, че на изследването ми е било добре, но док каза, че след седмият вече, към края, трябва да се пие, не зависимо, дали е добре или не. Уфф, и пак нови глобули- аман.

bi_bi , съжалявам мила. Силно се надявам да има начин да се овладее този гестационен диабет, но да си призная хич ме няма в това, а и хич дано не ми се налага да се започнавам по- отблизо. Simple Smile  Hug

За нощниците по 14 и 50 от вида, който показах, че съм си купила. Кино Лъки Синема. Точно отсреща, леко по- дясно, по пътя за нагоре към центъра, има на ъгъла магазинче с хубави стоки, на прекрасни цени. Едно малко от типа на комунистическите магазинчета, такива ламаринени, но вътре е бая голямо. Ама как се изказах, все едно помня нещо от социализма, ама. .. Продават вносни чаршафи, нощници, хавлийки, дори и за новородени. Много хубави стоки и на доста добри цени според мен. Мен една приятелка ме светна, и ми каза, че било евтинко. Ще скоча да си купя още една, че 14 и 50 си е цена. Simple Smile loa, beauty_ ако съм го обяснила кофти ми пишете. Simple Smile

Линеа негра, ми аз си мисля, че нямам, още повече, че имам видимост и под пъпа, но мъжа ми казва, че имам някаква си  (явно е бледа доста, аз нищо не виждам), та явно аз не я различавам. Обачеее и на мен пъпчето вътре ми е тъмно кафявично, но ето сега пак се разголих, ми аз линия не виждам, вижте- пъпчето-да, бая си е кафяво вътре. Simple Smile

Успех на всички, които днес са на лекар. Да се отчетете с прекрасни новини.  Praynig  Hug

Ммм и да ви питам нещо, тъничкото одеалце ми е поларено, а от другата страна ми е пелена. Дали, ако го изпера ще му направя нещо ?!? Спрямо полара говоря. Simple Smile Мерси предварително, момичета. Simple Smile

# 65
  • София
Би-би, миличка, не се притеснявай и ядосвай, всичко ще е наред Hug Важното е, че
сте го хванали и ще можеш да вземеш нещата в свои ръце. И аз си задавам същия въпрос като ferriy  Thinking Как да разберем ние, които за първи път ще раждаме и нямаме база за сравнение с предишно детенце как е било, и аз нямам наследствена обремененост, не съм качила много кг, бебето си отговаря, а по кръвни изследвания глюкозата ми е 4.5 Thinking
Блонди, не се притеснявай, всичко ще е наред с ЯМР, поне хората там наистина са предпазливи и проверяват всичко, много по-добре да са така прецизни, отколкото като тук - точно сами да се информираме и да гадаем да си поставяме диагнози Crossing Arms А ти за какви паласки говориш, като с тази диета - сигурно още повече си отслабнала Simple Smile и съседа ти човека му е направило впечатление, че с напредването на бременността - коремът ти му се вижда по-малък Hug
Бюти, ти защо ще се обременяваш, като Анди не е с по-високо тегло за седмиците си newsm78  За комарите - и аз съм чувала, че оцета много помага - но при охапване, а като превенция за бременни - нямам идея, може би наистина виж Бочко, макар че моите племенници, едната беше само на 1 год. (миналата година) и я мажеха с Аутан.
Дбс, хубава работа си свършила Flutter А как така ръбчето на плацентата е доста ниско newsm78 за ръбче не бях чувала ooooh! За теб не би трябвало да е проблем защото така или иначе ще си секцио, нали.
Успех на всички други, които са на преглед. Ще чакаме хубави новини Hug
Ивка нещо не е писала вчера и днес Confused
Кашпичка, ти верно почти нищо не казавш - как си, какво правиш, приготовленията вървят ли, в морето няма начин да не се цопниш Flutter
babyAty , браво Flutter

# 66
Не съм писала от няколко дни, но ви следя стриктно  Simple Smile Първо и аз да кажа за заглавието -толкова е сладурско  Heart Eyes Блонди,   bouquet И да кажа и аз, че си имам лека линеа негра (барабар с мъхче и косми върху нея  Shocked , но и аз като Блонди не и се връзвам толкова, колкото на тлъстите ореоли.
Иначе стерилната урина ми е чиста Simple Smile И съм супер хепи! Но док. заподоздя, че имам анемия, понеже съм слаба и пуснахме изследване за желязо и магнезий.
Успех на всички, които са на прегеди днес и браво за хубавите резултати и порасналите бебоци на тези от вас, които вече са минали.
Специално на bi-bi и пожелавам с лека диета да се справи с повишената захар. Добре, че сте го хванали този ГД, сега всичко ще е наред  Peace

# 67
Beauty явно преди да влезнем в 7мия ни удрят топлите вълни...  Laughing
И на мен постоянно ми е топло...а за вчера направо не искам да приказвам....Излязох чак към 10 вечерта и направо не понасях допира на дрехите по тялото си..Естествено като се видях с приятелките,всичките изпаднали във възторг се  втурват да ми пипат корема ... и аррррррр  Twisted Evil Crazy (ама какво са виновни те...радват се...аз съм най-малката от цялата компания  Embarassed )
branka07 и на мен никой нищо не ми казва...само ме питат има ли някой в родата с диабет...Но никой не казва нищо.Не виждам лошо да казват,все пак тези изследвания си ги правиш да видиш дали всичко е наред (ако не е да го хванеш навреме) и за свое успокоение.А и не ги плащат те,нито пък на тях им взимат кръв!  Laughing

Утре трябва да ходя да си взема изследванията за антителата...да видим какво ще стане ..не съм много на 'ти' с тези антитела...информирах се доколкото мога в и-нет.И стерилната урина...пф..дано нямам бактерии,дано съм се изчистила вече...ям червени боровинки и пия вода постоянно...никак не ми се иска да ме слагат на хапчета,но утре ще си каже. Praynig
На ФМ съм чак в края на месеца ... дето вика BabyAty ще се учудя ако е все още главично разположена,че се мята като риба на сухо,ще ми продъни корема  #Crazy

Аз да ви се оплача освен жегата и безсънието тази нощ...не стига,че заспах в 5 и нещо сутринта...ами в 7 се събудих,защото някакъв чичко си ковеше нещо...друг пък дърва ли режеше не знам  ooooh! По едно време полудях...и когато в 8 тъкмо се унесох...попа започна да бие камбаната...еййййй  #Cussing out направо откачих....И все пак успях да поспя 3 часа,което си е направо идеално! Tired
И още нещо : искам да ви благодаря на всички мами,някак си като ви чета и се успокоявам ужасно много,че всичко ще мине наред и някак си по-позитивни мисли ми вкарвате в главата!Благодаря!  Hug Hug Hug( аз съм си позитивно настроен човек,но сега още повече)

teffita искрено ти пожелавам да нямаш анемия,а иначе за стерилната урина: бравооо  Grinning

За линеа негра и аз нямам още...но не ме и бърка особено... Wink

# 68
Блонди, и аз все се чудя как ги измисляш тези оригинални заглавия, страшна си Peace
Екзо, честити ти покупки! Ти май си готова вече за голямото събитие! Но то пазаруването и подготовката са си част от цялата емоция Hug А това , че вече хората си мислят, че е време да раждаме, ти поне имаш основателна причина да си с голямо коремче, все пак носиш 2 бебета! А аз какво да кажа, всеки ден някой ми казва - ооо, ти май скоро ще раждаш, и ме питат едно ли е бебето #Crazy И аз като кажа, че е 1 и имам още 2 месеца  - Shocked Shocked
Кат88, сънувах, че ми звъниш по телефона, само не разбрах защо, че малкия ме събуди  hahaha Викам си , сигурно са си спретнали среща и аз като не съм влизала в темата тя ми звъни да ми каже. Нооо, като гледам никой нищо не споменава, освен Бейби Ати. Ама то и времето е едно... Ние сме вече по-добре, така че ако искате и времето позволява, да се видим Peace
Успех на всички на прегледите! Моят  е в четвъртък и нямам търпение да си видя бебка Heart Eyes
Принцеске, късмет си извадила ти с такова поспаливо бебе Hug И ние спяхме до 10 като беше малък Станислав и излизахме, когато другите се прибираха вече Mr. Green, с тази разлика, че това се случваше, защото по цяла нощ не спеше, мяташе се в кошарата и мрънкаше. Нито спи, нито буден, само колкото мен да държи будна Crazy. До 2 години точно, докато му излезе и последното зъбче, не е спал никога повече от 2 часа непрекъснат сън. След това започна да си спи по цяла нощ и сега с топ не мога да го събудя дори Mr. Green
Михи, много хубаво си обяснила за пренаталното развитие на бебо, относно емоциите на майката. Ако това е вярно, горкото ми дете ooooh!, ще бъде страхливо и нервно.... Embarassed Мен още ме държи страха от земетресенията и въобще не съм спокойна, най-вече като дойде време за лягане вечер. Будя се нощем и постоянно си въобразявам че тресе..  Tired Даже съм решила да отида да ми баят, вярвам не вярвам, незнам какво друго да направя Confused
Би-би, много неприятно това с диабета, но не се притеснявай, всичко ще е ок! Дано спазването на диетата е достатъчно да влезнат в норми нещата и да не стигаш и ти до инсулин Praynig Hug
Блонди, милата, и ти от едно на друго - амниоцентеза, диабета, сега ЯМР. Всичко ще е наред, ще видиш Peace Камито си е добре! Ама това чакане като знам колко е трудно  Hug
... тлъстите и тъмни ареоли наистина ме погнусяват  Sick нищо, че са си мои  hahaha
И аз така, ужасни са! Twisted Evil А линеа негра ми се появи първо над пъпа, нагоре още преди месец, а сега започна и надолу по коремчето да слиза.
Бейби Ати, браво за прегледа! А за кг на бебета съм чувала какви ли не разминавания - дори с 1 кг разлика преди и след като се роди Crazy Така че, не се връзвайте много Peace

Лелеее, извинете ме за фермана... Ама като не съм писала одавна Blush

# 69
  • Обетованата земя
Еййй, много яко заглавие, браво Блонди!   bouquet
То с този ГД много гадно, ние дето сме с първа бременност и ПКК показва нормални стоиност, никога не можем да сме сигурни дали нямаме диабет.  ooooh! Много са кухи нашите лекари, или поне повечето от тях. Сега се замислих за Диди, нали ти беше родила Иво 4,100 кг, да е би и ти да си имала гестационен диабет, но да не си знаела? Защо е бил толкова голям?  newsm03 Извинявам се за тъпите въпроси.  Blush
Фери, и аз си го помислих като ви чета, ама голямото бебе не е индикатор според мен. Може да си родил голямо бебе и да нямаш ГД, както и обратното-да имаш ГД, но бебето да не е голямо. Не съм се интересувала от това, но никога не съм имала някакви основания да се съмнявам че имам диабет.  Rolling Eyes Нито съм качвала много килограми, с Иво качих 9-10, даже малко ми се виждаха. Не знам какви други симтоми има.  newsm78  Сега казват, че беба върви малко по-малка като сравнявам с мерките на Иво, но си отговаря като по книга на седмиците. Мъжът ми се е родил 4.050 кг, почти колкото Иво, може да е наследствено, не знам  Laughing
Биби, Блонди, вас какво ви накара да си мислите, че имате ГД? И след раждането диабета остава ли?  Thinking
Блонди, успех с резултатите на ЯМР, стискам палци!  Hug
 За линия негра, предния път по това време сякаш имах вече, сега имам сууупер леко видима. А за зърната, моите са си нормални, обаче от сукането на Иво бяха станали точно като на клипчето дето Блонди го постна(много беше сладко  Heart Eyes). Сега като спрях да кърмя, едното се възвърна изцяло, другото си стърчи още малко  Mr. Green Ама то беше доста по-пострадалото и израстна наново, след като Иво го изяде.  Crazy Ама си ги харесвам все още, де, на мен ми стават по-тъмни, но не се разширяват поне.
Днес ходих да се записвам на йога за бременни и ме върнаха, питаха ме, ти май си в 8ми месец вече, викам почти. Как ме разконспирираха. Казаха ми като родя да ида. Поканиха ме все пак на едно упражнение да релаксирам.  hahaha

# 70
  • София
Блонди, ти сега спазваш ли режим още, като си на инсулин?

Диди, аз заради баща ми, който е с диабет, съм фамилно обременена, освен това Пепи се роди голям преди термин, качих много кг с първата бременност, кръвно, албумин... А при Блонди се прави задължително на всички бременни. Аз също си помислих за теб, но има и много слаби жени, които развиват ГД, зависи от много неща. Коя друга мама беше с ГД - chy, нали? Ама тя премина направо на инсулин доколкото си спомням. newsm78 Момичетата с първа бременност нямат база за сравнение, затова си мисля, че това изследване трябва да се прави на всички и в БГ.

# 71
Би_би, кофти това с диабета. Ти имаш ли референтни стойности, при мен твоята стойност отговаря на нарушение, но все още не диабет. Но все пак е различна лаборатория....Марков по какво отсъди, че може да имаш ГД? аз докато постна и ти си писала

Моите стойности са идеални:
0 мин- 4.9
60 мин-9.1
120 мин-4.6

Аз правих изследването заради фамилна обремененост, и качвам доста килограми,  даже вчера доктора каза, че според него няма нужда, защото нямам никакви индикации за ГД, но за да се упокоя аз....

Месечинке, по повод докторите, за първи път се радвам на такова внимание, и ми стана мило, за това си го похвалих....

Тук е невероятен дъжд 3 часа вече, няма да се оправи това време......

# 72
  • Обетованата земя
Ясно, Биби. Ами Иво се роди 2 дни след термин. Не знам, никой от докторите ми не е изказвал такова съмнение, а тогава бях нова гражданка на Стара Загора и обикалях всички най-известни в града, докато си избера  Crazy Та това наистина е тъпо, че това изследване не е задължително, ако може така незабелязано да мине. Аз нямам нито албумин, нито високо кръвно, и двете бременности са ми... пу-пу да не се урочасам.  Laughing Аз затова и се реших толкова скоро на второ. Едната ми баба на старини получи диабет от стрес, друг болен нямаме. Точно говорих с мама, тя нали е акушерка и каза, че много едри бебета се раждат и без ГД. Няма да се вкарвам във филми, вярвам че моят случай не е такъв.  Mr. Green А има ли лоши последствия за бебето?

# 73
Диди, ако имаш ГД и не се спазва режим, няма начин бебето да не стане голямо. Просто потокът на глюкоза към него е в много високи нива и то си трупа килограми.  Crazy Иначе и аз с Кики качих само 6кг, ама си имах диабет и голямо бебе пак  Crazy Само дето, незнайно защо тогава, никой с нищо не ме следи, кой знае как съм го карала на крак  Twisted Evil
Но иначе голямо бебе не е задължително да е свързано с ГД, да. При нас, а и в другите държави, както казах, се прави рутинно, а аз казах на моя док, че съм имала и с първата бременност. А то имаш ли с първата, 98 процента ще имаш и с втората.  Tired
За след раждането - не, не остава, той затова се казва гестационен диабет, а не диабет, т.е. трае по време на гестационния перидо. После има малко следене сле драждането и до няколко дни се възстановява. Получава се от хомроните на плацентата, затова не става веднага, а обикновено след 26-та седмица. Има завишен риск за диабет тип 2 на дърти години. Пирмерно от 10 жени с ГД, една ще получи над 60г (примерно 60) диабет тип 2. Да се надяваме, че с Биби сме от другите 9  Joy

"...След като Иво го изяде"  Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha

Би би, има два вида инсулин, ако ти се налжи - бърз и бавен. Бързият се слага след всяко хранене (3 пъти) и действа веднага. Той се предписва, ако с диетата нивата не се регулират, защото и това е възможно. При мен с диетата са ок, затова бързият ми стои в хладилника  hahaha Бавният се слага само вечер, преди да заспиш и той е за нивата сутрин на гладно. Трябва да са под 5.5, а моите бяха около 6.5. И понеже това вече не се регулира с диета, ми дадоха бавния, на минималната доза съм (засега). Така че е важно да следиш при теб кой инсулин е проблемния. Ако с диетата са ти нивата ок и този на гладно е в нормите, няма да стигнеш до инсулин, дано  Hug  Но ако не пазя диета, всичко ще отиде по дяволите. Т.е. инсулинът изобщо не изключва диетата, той е допълнителна екстра към нея  Mr. Green

Тая тема трябваше някаква инсулинова да я кръстим  hahaha

Бебето след раждането се следи внимателно в болницата от педиатри за нивата на кръвната захар. Има вероятност да изкара малко по-тежка жълтеница. И Биби, имай предвид, че на майки с ГД малко по-бавно и по-трудно слиза кърмата, т.е. помпата при нас е задължителна, да знаеш, ще ти постна ако искаш по-подробно обяснение за това.

# 74
  • София
О, пости ми всичко, любима!  Hug Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт