Новият слънцезащитен крем на Мустела е с парабени

• 15 176
  • 139
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за информацията, Бояна! Определено касае всички нас и децата ни.

За протокола, аз купих за детето Бочко 50-ти фактор, няма парабени и струва 6 лв., ако някой го интересува, но не съм го ползвала, та все още не мога да кажа дали съм доволна.

# 61
  • n/a
monikss, виж, това, което си написала - еднакво качество за всички пазари - много добра идея.
Това категорично ми харесва!

# 62
  • София
Какъв ще е този стандарт? За забрана на парабените в козметиката? Или в детската козметика?
Едва ли може да се постигне. Нали и Мустела са казали, че го правят заради майките, а не заради
стандарт или доказана вреда. Именно на основание, че вредата не е доказана, а в днешно време
вероятно е и недоказуема, едва ли може да има такъв стандарт. По-вероятно е да се търси
вариант за изрично указване и маркиране, че даден продукт е БЕЗ парабени (обратното ще е
по-трудно и неприложимо).
Стандарт, който не позволява да сме аутлет за изостанала в чуждестранни складове козметика, например. Или да ни продават по- некачествени продукти на два пъти по- високи цени. Като сме толкова малък и незначителен пазар да не продават тук. И най- вече да не ни цакат с топла бира като правят подвеждаща реклама на сайта си или като продават серия без парабени, чийто най- скъп артикул е с парабени.

# 63
  • n/a
Да, Бояна, разбрах и яростно подкрепям. Има си всякакви основания, морални най-вече.

# 64
За съжаление,е практика в БГ да се дават бонуси под всякакви форми-електроуреди,пари,почивки,ваучери за търговски вериги, на лекари и фармацевти,за да ни пробутват продуктите на определен фармацевтичен гигант-те могат да си го позволят.
Разбира се,това не е доказуемо.
Същото се случи и с разследването на БГ медия,но не помня дали беше bTV,относно разликата в перилните препарати,които се продават в БГ и в "белите" страни от ЕС. След разпален репортаж се случи какво?!?!?!
Замазаха ни очите,че са еднакви.За мен журналистите си изпросиха точно такъв бонус от световните гиганти,за да ни убедят в неща,на които моят личен опит категорично противоречи.
Извинявам се за оф-топика,но ситуацията ми се струва сходна.

# 65
  • София
За съжаление,е практика в БГ да се дават бонуси под всякакви форми-електроуреди,пари,почивки,ваучери за търговски вериги, на лекари и фармацевти,за да ни пробутват продуктите на определен фармацевтичен гигант-те могат да си го позволят.
Същото се случи и с разследването на БГ медия,но не помня дали беше bTV,относно разликата в перилните препарати,които се продават в БГ и в "белите" страни от ЕС. След разпален репортаж се случи какво?!?!?!
Замазаха ни очите,че са еднакви.За мен журналистите си изпросиха точно такъв бонус от световните гиганти,за да ни убедят в неща,на които моят личен опит категорично противоречи.
Аз бонуси не взимам, дори нямам място за реклами в блога, ще се постарая да разбера в случая за какво точно става въпрос. А в големите медии е трудно да си обективен, защото след една седмица обективност съответната медия може да остане без нито една реклама. Ето, фирмата вносител на Мустела, всъщност е една от най- големите фирми за внос на лекарства- A&D Pharma
http://www.adpharma.com/#/8/bg/marketing_sales/201/93
Дано не процедират с лекарствата така, както с кремовете.

ПП Като им чета историята не се и учудвам, че си правят каквото си искат. Стойността на копанията на борсата била 566 милиона евро, за първата половина на 2007-ма са направили 191 млн евро оборот. http://www.klassa.bg/news/Read/article/4539_%D0%A0%D1%83%D0%BC%D … D0%B7%D0%B0%D1%80

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 15:21 от Бoяна

# 66
В сайта на Мустела гледам вече са променили състава  Mr. Green
Между другото скоро ми подариха най-обикновената класическа Нивеа. Сравних съставките с нашенска Нивеа - еднакви са. Въпреки това обаче има разлика в аромата.

# 67
  • София
В сайта на Мустела гледам вече са променили състава  Mr. Green

Промениха го, похвално, но за трите дни, в които се мотаха да го направят вече има направени доста скрийншотове на предишното съдържание Mr. Green
И сега сайта им е още по- подвеждащ, защото сега всичките им продукти са без парабени и в рекламата и в съдържанието, но по данни на приятели от много градове в България, включително и София в аптеките са налични само слънцезащитни спрейове с парабени на Мустела. И със срок на годност най- рано края на 2012-та, а най- често края на 2014-та. Това означава, че те си се произвеждат или на стари флакони се пренабива надписа със срока на годност. Нито едно от двете не е добре за бъдещите продажби на въпросната марка.
Ще видим дали ще ми отговорят нещо в понеделник или не.

# 68
Сигурно ще измислят нещо от сорта на човешка грешка при набора на текста. За наше удовлетворение биха могли и да накажат въпросния служител ...

# 69
  • Пловдив
Освен известно количество клиенти да не си купуват Мустела, си мисля, че нищо друго няма да се случи.

# 70
  • София
Сигурно ще измислят нещо от сорта на човешка грешка при набора на текста. За наше удовлетворение биха могли и да накажат въпросния служител ...
Проблема не е в текста, а във факта, че във Франция и останалите по- богати страни от 2008-ма не пускат на пазара слънцезащитни кремове на Мустела с парабени, а явно произвеждат такива специално за нас. Или ни пробутват залежала стока с подменен срок на годност.

А нашето удовлетворение се простира отвъд Мустела, си мисля. Много големи компании постъпват с нас по същият начин, ако често ги засичаме и сме недоволни, не купуваме и им пращаме проверки ще се коригират. Никакъв капитал не е по- силен от критична маса хора, затова трябва да имаме претенции. Мое мнение, разбира се.

Освен известно количество клиенти да не си купуват Мустела, си мисля, че нищо друго няма да се случи.
Искаш да кажеш, че зялата история е безсмислено занимание? (Не се заяждам, питам откровено) Аз си мисля, че много неща, от които сме недоволни са в наши ръце и можем да ги променим, а не да купуваме и да си мълчим. Или да не купуваме и да си мълчим.

# 71
  • Пловдив
Не, историята има смисъл до толкова, колкото се запознаваме, че в тия продукти има нередност. Съответно не си ги купуваме. И защото се чувстваме излъгани - не купуваме нищо повече от марката. Ако това се случи достатъчно на брой пъти продуктите няма да се купуват и компанията ще трябва да промени поведението си.

# 72
  • n/a
Не съм съгласна. Напълно позитивно смятам, че поводът е достоен да се разгърне в нещо
значително надхвърлящо едната марка и едната серия, далеч извън рамките на частния
случай.

Хареса ми идеята за стандарта и се надявам да се появят хора, които са компетентни по
пътищата за тази промяна. Повечето от нас пътуват. Повечето от нас са под обстрела на
рекламите - не само в България, но и навън. Не е редно, под една и съща реклама (опаковка,
серия и т.н., все характерни признаци за разпознаване) в единия край на Европа да се продава
един продукт, а в другия - друг. Ако са различни, то трябва да се предлагат по различен начин.
Мисля, че не можем да очакваме да се поддържат еднакви или близки до еднаквите цени, но
това не е и толкова нужно.

# 73
  • Пловдив
Аз съм черногледа Simple Smile Ако надхвърлим групата от тук бих била щастлива. Но се съмнявам.

# 74
Аз бонуси не взимам, дори нямам място за реклами в блога, ще се постарая да разбера в случая за какво точно става въпрос. А в големите медии е трудно да си обективен, защото след една седмица обективност съответната медия може да остане без нито една реклама. Ето, фирмата вносител на Мустела, всъщност е една от най- големите фирми за внос на лекарства- A&D Pharma
http://www.adpharma.com/#/8/bg/marketing_sales/201/93
Дано не процедират с лекарствата така, както с кремовете.

ПП Като им чета историята не се и учудвам, че си правят каквото си искат. Стойността на копанията на борсата била 566 милиона евро, за първата половина на 2007-ма са направили 191 млн евро оборот. http://www.klassa.bg/news/Read/article/4539_%D0%A0%D1%83%D0%BC%D … D0%B7%D0%B0%D1%80

Въобще не визирам теб в тази схема,напротив-възхищавам ти се и те подкрепям!
Но тези неща,за които говоря,са факт,колкото и да е грозен.Разбира се,има медицински лица,които все още имат съвест и не го практикуват.Вече не се изненадвам защо много продукти са много по-скъпи в БГ-трябва да се избиват пари за реклама.
Те хората са го измислили отдавна.Абсолютно същото е положението с марките,които са ви се поставят на първите рафтове в супермаркетите-около половината от цената,която плащаме,е заради скъпа реклама.
За медиите е абсолютно вярно.

Общи условия

Активация на акаунт