Новият слънцезащитен крем на Мустела е с парабени

• 15 174
  • 139
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Добро развитие на нещата засега. Браво, Бояна! Ако всички бяха като теб и си търсеха правата, България ще има шанс да стане по-добро място за живеене.

# 16
  • София
Добро развитие на нещата засега. Браво, Бояна! Ако всички бяха като теб и си търсеха правата, България ще има шанс да стане по-добро място за живеене.
Благодаря ти. Аз не търся някакво лично възмездие, просто намирам тази история като обидна за всички ни. Ясно е, че родителите са готови да платят 40 лв за крем не от суета, а заради здравето на детето си и чувството, когато разбереш, че вместо здраве си купуваш скъпа отрова е адски неприятно.

# 17
  • Варна
Разбирам те.
И мен са ме правили на идиот. И аз съм се възмущавала и дирила справедливост.  bouquet

# 18
  • София
Разбирам те.
И мен са ме правили на идиот. И аз съм се възмущавала и дирила справедливост.  bouquet
  bouquet

# 19
  • Пловдив
Тези имат прилично добри съставки, но са нисък фактор - http://www.kozmetika.bg/browse/357_%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0% … D0%BA%D1%82%D0%B8

# 20
Хубаво е, че не си мълчиш и не ги оставяш намира. Ако всички правим така ако не друго, поне ще се съсипят да дават обяснения и ще разберат, че така не може.

# 21
  • София
Всички можете да повдигнете въпроса, защото в случая не се оплаквам от личен проблем, а от това, че пускат на нашия пазар крем с парабени, който е от серия без парабени, на цена за такъв без парабени и това подвежда клиентите.

Ако въпросът ви вълнува попитайте и вие Мустела, КЗП и прочее защо е така? Мисля, че ако всички заедно надигаме глас по подобни въпроси няма да си позволяват толкова волности. Във Франция и Испания хората пищят буквално за всичко, затова и по- рядко им пробутват боклуци или е за кратко, защото веднага някой надига глас. Всички контролни органи на света не могат да ни помогнат, ако сами не предявим претенции. Не можем само да плащаме, нали?

# 22
Разбира се, по-късно ще пиша на официалната им страница и по имейл. А надписът,че е без парабени тук в България ли са го сложили или го пише и на оригиналната опаковка ?

# 23
  • София
Разбира се, по-късно ще пиша на официалната им страница и по имейл. А надписът,че е без парабени тук в България ли са го сложили или го пише и на оригиналната опаковка ?
Цялата серия е без парабени. На опаквоката на този крем конкретно не пише, че е без, а без парфюми и оцветители, но е идентичен като опаковка и етикети с тези в туба и това подвежда. Отделно на сайта им пише за всички кремове, че са без парабени, а в съдържанието на почти всички на същия сайт има по три парабена.

Сега от Мустела не могат да ми обяснят този крем със спрея нова или стара формула е. Вчера сутринта твърдяха, че е нова формула, а вечерта ми звъняха да кажат, че бил мнооого стар продукт, което е напълно невярно, защото срока му на годност е до 2014-та. Тези кремове имат срок на годност по две години, т.е. той е произведен сега. След като отказах да ми подарят кремове без парабени се разбрахме да ми изпратят по мейл документацията на продуктите, които са продавали тук в последните две години и отговор от централата на Мустела във Франция. Засега не получавам нищо, но ще ги почакам, да видим какво точно ще измислят.

# 24
Знам,  че Арома пуснаха серия без парабени, но не знам имат ли слънцезащитни. По принцип не съм им фен, направи ми впечатление душ гел на моя съквартирантка. Сега ме жегна да го проверя и да видим дали и там няма някоя шашма. Признавам си, че не подбирам козметиката си по това дали е с парабени, или не, но за малки деца е недопустимо да се гаврят така, или за хора с чувствителна кожа. Фактът, че веднага са предложили подаръци, веднага ме навежда на мисълта, че са виновни и го знаят и без проверки на документите.

# 25
  • Linz
Изглежда парабените не са толкова страшни. За разлика от други съставки в слънцезащитните продукти с висок фактор...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520550.msg18590421#msg18590421

# 26
  • n/a
Не става въпрос нито за парабени, нито за избор на марка, а ЗА ПОДВЕЖДАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ и
третирането му като идиот. При това, за удоволствието да се изживееш като идиот си плащаш
цена, като да си супер-дупер-готин-европеец. 

# 27
  • Linz
По въпроса с подвеждането не мога да взема отношение, освен да покрепя авторката в търсенето на правата й. Не е някаква новост фактът, че на българския пазар ни пробутват по-нискокачествени продукти.
Препратката е във връзка с притеснените изказвания на първа страница и объркването по отношение на химията в козметичните продукти.

# 28
  • София
По въпроса с подвеждането не мога да взема отношение, освен да покрепя авторката в търсенето на правата й. Не е някаква новост фактът, че на българския пазар ни пробутват по-нискокачествени продукти.
Препратката е във връзка с притеснените изказвания на първа страница и объркването по отношение на химията в козметичните продукти.

Това са и вашите права, аз си върнах парите още вчера, но от аптеката, от която бях купила продукта. Въпросът е принципен, но ми е странно, че с малки изключения всички го приемате като личен казус. Няма такъв, пазарувам козметика главно от чужбина, това е единична проява на нездрав разум, която няма да се повтори преди да ме тресне деменция.

А дали парабените са толкова вредни или не всеки сам може да реши. Аз не ги искам в случая и нямам намерение да плащам за тях. А ако някой не го притесняват може да си купи продукти с прабани, никак не се предлагам като еталон, нито кандидатствам за Майка на годината. Просто не мисля, че един продукт с вредни съставки може да струва колкото такъв с безвредни.

Все една ако някой продава нещо Био, а се окажа, че не е съвсем Био да си говорим колко хора сме оцелели с не- био храна.

# 29
  • Linz
Ясно, че въпросът е принципен, но с единични напъни няма да постигнем резултат. За съжаление вече сме свикнали да се оправяме кой както може- я с покупки от чужбина, я от био-щандове.

Ами там е работата, че не всички сме биохимици, за да можем да преценим коя съставка е вредна и коя- още по-вредна. Непрекъснато излизат опровержения на едно или друго. Винаги съм се информирала и съм се опитвала да правя най-доброто за децата си, а в много случаи е излизало, че систематично ги тровя. Честно казано вече не знам и с тази слънцезажитна козметика какво да правя.
Както и да е, включването ми в темата беше опит да успокоя разтревожените.

Общи условия

Активация на акаунт