Новият слънцезащитен крем на Мустела е с парабени

• 15 164
  • 139
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Бояна, на кой мейл да напиша едно възмутено писмо - в сайта открих само webmaster@expanscience.com?

ПП Много ме вбесиха - България, Румъния и Украйна са с парабенен крем, другите - без (дори Хърватска е в групата на по-белите народи)

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 15:14 от RумиK

# 31
Браво за желанието да се разправяш с тях. За съжаление, козметика на скъпи и прескъпи фирми е пълна с боклуци, а детската еее....не знам как да се изкажа, просто ужасна.
Миналия месец станах половин химик, докато открия подходяща слънцезащита и за мен и за децата, направо онемях от съставките на продукти за деца, но това е положението. Не виждам оправия, за това и единственото, което правя е да ползвам минимално козметика и да подбирам каква, до колкото мога.

# 32
  • София
Ясно, че въпросът е принципен, но с единични напъни няма да постигнем резултат. За съжаление вече сме свикнали да се оправяме кой както може- я с покупки от чужбина, я от био-щандове.

Ами там е работата, че не всички сме биохимици, за да можем да преценим коя съставка е вредна и коя- още по-вредна. Непрекъснато излизат опровержения на едно или друго. Винаги съм се информирала и съм се опитвала да правя най-доброто за децата си, а в много случаи е излизало, че систематично ги тровя. Честно казано вече не знам и с тази слънцезажитна козметика какво да правя.
Както и да е, включването ми в темата беше опит да успокоя разтревожените.
То е ясно, че не можем да се предпазим от всичко и няма нужда и да се стремим. Тук единственият въпрос е за какво си даваме парите. Преценила съм, че не искам парабени и мога да си го позволя и не е редно да ми ги пробутват. Същото е и с много други неща.

И е факт, че произвеждат за нас боклуци, факт е, че ЕС позволява това, но защо ние го позволяваме първо като купуваме боклуци и второ като регулаторните ни органи позволяват тези боклуци да се продават. ЕС не ни забраняват да имаме свои стандарти. Да въведат БДС за кафе, препарати и козметика и фирми Като Проктър и Гембъл и Мустела ще си пробутват боклуците другаде. А сега свен, че ние сме достъпни като пазар плащаме и най- висока цена за въпросните боклуци.

# 33
  • София
...
ПП Много ме вбесиха - България, Румъния и Украйна са с парабенен крем, другите - без (дори Хърватска е в групата на по-белите народи)

Много са нагли  Stop

За малкия ползвам  http://www.mustela.bg/bg/main.html#/baby-products/solar-protecti … cate-fragile-skin , само че стария - без парабени. Гледам, че новият има  Tired

# 34
Бояна, на кой мейл да напиша едно възмутено писмо - в сайта открих само webmaster@expanscience.com?

Доколкото видях, тук има контакти на представители в Европа http://www.mustela.fr/fr/main.html#/informations-legales/mentions-legales , аз писах на consomustela@expanscience.com , а имейлът на българските представители е office.sofia@adpharma.com .

# 35
  • София
Аз писах на мейла от международния сайт - българския не ме задоволява Wink

# 36
Те не само от мустела ни прецакват, ами и останалите фирми за козметика... А колко хора си купуват прах за пране от чужбина само защото е по-качествен.
Понеже говорим за слънцезащитни кремове - този е проверен и изпитан  Peace

# 37
Подкрепям Бояна. Същевременно съм изненадана, че никой  до сега не споменава "Бочко" - не купувате ли българска козметика за децата си?

# 38
  • София
Подкрепям Бояна. Същевременно съм изненадана, че никой  до сега не споменава "Бочко" - не купувате ли българска козметика за децата си?
Бочко съм купувала, но за други цели, доволна съм. Не знаех, че имат слънцезащитни кремове.

И във въпроса ти има резон, защото по- малките производители, каквито са българските не могат да си позволят да поемат такива рискове каквито гигантите. На Мустела не им пука, че днес ние знаем, че са зле, децата ни ще пораснат и след година- две съвсем други хора ще си купуват техните продукти. А загубите за тези година- две са в рамките на "бълха ги ухапала". Трябва да настояваме да има някакъв солиден български стандарт, който да не позволява всеки гигант да произвежда и внася тук некачествени продукти.

# 39

Заради това отношение на тая фирма и един продукт не бих ползвала. И с усърдие ще ги хваля.

# 40
Знам, че темата не е "Какъв слънцезащитен крем ползвате за децата си",
но може да е полезно да се знае, че "Бочко" имат и детски продукти с висок фактор на защита -
30 и 50. Според сайта им, нямат парабени. Цената им е повече от прилична.  Пробвала съм ги - кожата ми е много светла и на мен ми действат много добре.  Вярно, че има разлика между
33-годишната ми (тапирска) кожа и нежната детска,  но все пак давам един глас "за".

# 41
  • Sunshine state
Браво,Бояна!Правиш нещо много хубаво за всички нас будалите,които живеем в Б-я и купуваме "качествената" стока на ЕС.Изобщо не приемам историята ти като лична,а като кауза,защитаваща нашите права.
Изключително нагло е да пробутваш подобни боклуци на хора,които отделят от залъка си,за да си ги позволят. Close

# 42
  • София
Бояна, много ми се иска да има повече хора като теб. Може би нещата ще се променят и след време България няма да е помийната яма на Европа (и не само).

Аз пък вчера видях, че Панадол Бебе съдържа парабени - пише си го на листовката. Ще замине в кофата и ще търся аналог без тях, ако има такъв.

# 43
  • София

Аз пък вчера видях, че Панадол Бебе съдържа парабени - пише си го на листовката. Ще замине в кофата и ще търся аналог без тях, ако има такъв.
Не бързай да изхвърляш Панадола, лекарствата имат и други вредни съставки, но за бебе в някои случаи няма алтернатива.

Парабените са вредни, но в случая със слънцезащитните кремове са най- зле, защото УВ лъчите на слънцето правят реакция с тях и кожата. Лекарствата се предполага, че не се дават за щяло и нещяло, а само в случай на нужда и в случая на Панадола за не повече от 3 дни. Дано не се налага, разбира се, но си го пази, според мен. Peace

# 44
  • София
Нещо с Мустела не можем да се разберем май. Вече започнаха да ми обясняват, че парабените не са вредни, но майките били истерясали и затова ги махнали. Отговори на въпросите ми по същество все още няма.
Първият въпрос е "Защо слънцезащитен спрей без парабени във Франция е на цена от 12 евро, т.е. около 23 лв, а у нас същият продукт, но с парабени се продава по 38 лв?" Останалите са в блога.

http://boyanalambert.blogspot.com/2012/06/blog-post_07.html

Питайте и вие, но изпращайте въпросите си към Мустела, а не към мен. В крайна сметка всеки от нас е купувал по нещо тяхно и хубаво да знаем, нали?

Общи условия

Активация на акаунт