До Мюнхен с кола

• 26 144
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
Пънч, питах зълва ми, която живее в Мюнхен за Байерн тикета и цитирам точно нейния отговор
"С Байерн-тикет може да се пътува само с регионалните влакове (RB и RE); с бързите (IC, ICE) - НЕ.
През седмицата билетът важи от 9 ч. сутринта, през уикендите няма часово ограничение".

# 46
  • тук-там
И аз за хотели - кой район от тези е най-подходящ - с кола сме, но ми се иска да има наблизо и градски транспорт. Изобщо не познавам града, а трябва да резервирам... ooooh!

Sendling
Ramersdorf
Unterhaching
Schwabing-Freimann

# 47
Bayernticket важи за придвижване с всякакъв вид транспорт из цялата провинция в рамките на 1 ден- от 9h сутринта до 3h през нощта в работни дни, а през уикенда и на офиц. празници е целодневно, т.е. отпада сутрешното ограни4ение след 9h. Транспорта, който може да се ползва са автобуси (освен ако не са 4астни), метро, трамваи и влакове S-Bahn, RB i RE. IC i ICE не могат да се ползват. Струва 22€ за 1 4овек, a всеки допълнителен пътник, най-много още 4 4овека, доплаща по 4€. T.e. ako ще пътувате 2ма 4овека билетът ви ще струва 26€.

Придвижването между Гармиш и Оберамергау става с автобус за окoло 40 мин.

От Мюнхен до Фюсен най-удобно се пътува с влак за около 2h. Погледнах на сайта на дой4е бан влакът е един на всеки 4ас, като на не4етен 4ас е директен, а на 4етен е с прека4ване. Много странно, но го имайте предвид.

Wild_rabbit, и аз не познавам кой знае колко Мюнхен, но Sendling ми се струва най-близо до центъра / Мариенплац/. Unterhaching в никакъв слу4ай, щом метро не ходи до там, това не е Мюнхен  Wink

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 14:35 от Azalee

# 48
Много ви благодаря  bouquet

# 49
@Wild_rabbit: Sendling или Schwabing-Freimann. Зендлинг попринцип обаче е разтегаемо понятие, така че ако искаш кажи точен адрес?

Поздрави,

# 50
  • тук-там
Ох, ами аз вече запазих в Unterhaching - Fresh inn е хотела. Нямам никакво време, а непрекъснато се изчерпват местата. С кола сме, ако е от значение. Много ли е кофти - мога да го канселирам все още. Embarassed

# 51
Еми не, фатално не е . Ще хващате S-Bahn /градската железница/ и ще слизате на Marienplatz. По пътя ще подминавате една от големите метроспирки на Мюнхен Източната гара- Ostbahnhof - Munich East.

В смисъл - има и по-централни локации, но транспорта в Мюнхен е добър. Последните влакчета са към 23.

Поздрави,

# 52
  • София
Чета, чета и не мога да се ориентирам - как е по-добре да се пътува от Мюнхен до замъците - с кола или с транспорт)? newsm78

# 53
  • Русе, у дома
Чета, чета и не мога да се ориентирам - как е по-добре да се пътува от Мюнхен до замъците - с кола или с транспорт)? newsm78
И аз тука да следя за инфо. Мислим да идем другия месец при сестра ми, но с децата и с колата. Фюсен пак е в задължителната ни дестинация. Аз съм ходила до там и с влак и с кола. С колата беше значително по-бързо и лесно. С влака пък е някак - приключенски, но и по-изморително. С влака пътувахме около 2 часа, после от банхофа до двореца си е доста път, не знам дали има превоз с автобус. Но не е много пътя, без деца - бива.

# 54
замъкът е в съседното село- Швангау. Към 5 км са до там.

С кола е по-удобно. Но и обществ. транспорт е добре организиран. От гарата във Фюсен до центъра в Швангау има автобус. Нагоре към замъка се върви пеша. Не съм сигурна дали нямаше някакво туристи4еско влак4е. Ние сме ходили пеша или с колела.

# 55
Здравейте и от мен! И на нас с мъж ми ни предстои пътуване до Германия и темата живо ме интересува. Ние ще летим от Пловдив до Франкфурт на 11-ти окт. и обратно на 18-ти. Т.е. имаме 7 нощувки, 2-3 от тях ще са в Мюнхен. Дайте ми съвет за интересни места, между които да разпределя другите дни! В Франкфурт има ли смисъл според вас да останем 2 нощувки или по-добре да идем на друго място? Колебая се за Карлсруе, Дрезден, Нюрнберг... Знам, че са на съвсем различни места, но така като гледам цените на влаковете са едни и същи за тези разтояния. В Мюнхем мислим да сме последните 3 дни и от там направо с влака да пътуваме през нощта за летището в Хан.

# 56
големи обиколки ще правите.

Бих дала съвет да се концентрирате в само централна Германия, или само в южната 4аст. А не да галопирате на юг пък после пак на север... Ще спестите от време за път и транспортни разходи. Транспортът с влак е бая скъп. Особено придвижването извън съответната провинция- например Франкфурт- Мюнхен билета само в едната посока е 100е. толкова е и Мюнхен- Дресден.

като идея давам-> Франкфурт/Майн- Нюрнберг- Дрезден- Лайпциг
или Франкфурт/М- Щутгарт- Мюнхен- Нюрнберг

# 57
Привет, момичета!  bouquet
Ние се завърнахме на 26ти от нашата екскурзия. За 6-7 дни успяхме да посетим Фюсен (с 2 нощувки)- разгледахме градчето, посетихме замъка Нойшванщайн и си направихме разходка и до съседното градче Швангау. Фюсен е просто приказка, има уникална атмосфера! В Швангау също е интересно да се разходите. А за съжаление Нойшванщайн в момента е в процес на реставрация отвън и голяма част от фасадата му е покрита със скелета и мрежи. Въпреки това наистина се насладихме на замъка  Sunglasses
На третия ден заминахме за Залцбург (там имахме 1 нощувка). Успяхме да разгледаме замъка Hellbrunn с неговите trick fontains (уникално и много забавно изживяване  Laughing), отидохме до катедралата Dom Salzburg, разходихме се из централните и търговските улички, видяхме и родната къща на Моцарт. На другия ден разгледахме двореца Mirabell с неговите разкошни градини с фонтани и статуи. На обяд отпътувахме за Мюнхен. В Мюнхен имахме 3 нощувки. Първият ден отидохме на Marienplatz, където в 17 часа гледахме Glockenspiel. Качихме се и горе на кулата в кметството, откъдето гледката просто ни спря дъха. После се отбихме и в Hofbrauhaus  Wink. Целия следващ ден го отделихме на зоопарка. Времето беше разкошно- топло и слънчево, а дъщеря ни беше много щастлива от разходката.
Последния ни ден беше изцяло за шопинг.
Изкарахме една чудесна екскурзия и непременно ще отидем отново  Simple Smile

# 58
  • Burgas, Bulgaria
Punch,как ти се видя Мюнхен,оправда ли очакванията ти?Моето пътуване наближава и много се вълнувам.Доволна ли си от хотелите и изобщо къде е хубаво (в кой район ) да отседне човек?И ако може да казеш как да се придвижа до зоопарка?

# 59
  • Linz
А конкретно зоопарка как е? Нещо друго интересно за деца?

Общи условия

Активация на акаунт