Веганството - да споделим опит - 10

• 53 818
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Мигла ,Благодаря много   bouquet ,добре съм  Simple Smile
лекари не посещавам  Rolling Eyes

имам страшно много тиквички,мое производство,не знам има ли начин да ги съхраня,че е абсурд да ги изядем  newsm78

# 46
Сурови тиквички, нарязани на кубчета, слагам всяка година във фризера за зимата. Друг вариант е да ги консервираш в буркани, както се правят киселите краставички.

# 47
o,Shada ,зарадва ме  Hug  ,а как ги ползваш после?предполагам не ги размразяваш предварително  newsm78

# 48
Изтървах темата....    Grinning
Отивам да я чета. 

# 49
o,Shada ,зарадва ме  Hug  ,а как ги ползваш после?предполагам не ги размразяваш предварително  newsm78

Не се размразяват. Замразените зеленчуци се слагат във вряща вода.  Simple Smile

# 50

Не се размразяват. Замразените зеленчуци се слагат във вряща вода.  Simple Smile

хм, аз пък си размразявам някои зеленчуци... newsm78
Например чушките, които си замразих есента цяла зима си ги размразявах, бяха си супер.
С каква цел не се размразяват, а направо във вряща вода? Знам го това за замразените зеленчуци от магазина, граха примерно, но нали там технологията на замразяване е друга?

# 51
  • София
Ех, как се посмях  Joy
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663429.0
Въздържах се да напиша моя отговор, но не можах да не споделя с вас Simple Smile
Прегледайте и първата страница, забавата продължава Simple Smile

мамагемелар,
аз също имам свръх количества домашни тиквички понякога , тогава идва моя час - тиквички плакия!
нарязват се на шайби, между тях малко други всякакви зеленчуци и зелении, лук най-отгоре , в тава с връх (връх като плато Simple Smile ) и се пече до кафеникаво по ръбчетата..... При сервиране се слага зехтин, тахан, чесън, сол, лимон, копър, магданоз..... каквото падне. Мммммммм, много лесно и вкусно! Оползотворяват се страшни количества сурови тиквички! Отделят много вода при печенето и  обемът им спада

имам и рецепта антипод - печени  на котлона тиквички.... голяма врътня, но адски вкусно! Почиства се после загорялото и се овкусява подобно на пържени тиквички с кисело мляко - чесън, лимон, зехтин, копър и готово! Лошото е, че ги ядем на принципа на палачинките - докато се пекат Simple Smile

# 52
уф,лошото е,че са наистина много  Crazy -едни баби объркали  семето  за тикви ,пък една недогледала /аз  Mr. Green/ посадила общо тикви и тиквички ....към  50корена   Whistling
нищо-правих пълнени вчера,днеска бяха на фурна/с чесън,копър и кис.мляко после/,за утре мисля киш  newsm78  hahaha Joy

# 53

хм, аз пък си размразявам някои зеленчуци... newsm78
Например чушките, които си замразих есента цяла зима си ги размразявах, бяха си супер.
С каква цел не се размразяват, а направо във вряща вода? Знам го това за замразените зеленчуци от магазина, граха примерно, но нали там технологията на замразяване е друга?

Ако става въпрос за цели чушки за пълнене, аз също ги размразявам преди готвене ... то иначе няма как да се напълнят. Всичко друго-не! Знам, че ако се размразват си губят полезностите, но защо - не съм информирана  Peace

Mamagemelar, утре ще ти напиша една рецепта с домати, чесън и т.н ... мисля, че ще ти допадне ... сега кърмачето ме зове  Wink

# 54
Момичета, скоро трябва да купувам подаръци за две деца и много ми се иска да са някакви дървени играчки. При нас по магазините няма и ще се ориентирам към он-лайн поръчка. Предполагам, че има тема за играчки из форума, но ако някой от вас е купувал моля да сподели  Simple Smile . Благодаря предварително!

# 55
Palia,
май съм мяркала тема специално за дървени играчки Rolling Eyes /не съм писала в нея./
За каква възраст ще избираш ? От нашия опит с дървени играчки, бих препоръчала серпентина, влакова композиция-комплект, конструктор, каскада за топчета / извинявам се за наименованията, не съм сигурна на бг дали така се казват/;Имаме играчки на HABA , EICHHORN и от конструкторите на Baufix.. синът ми от 6 месечен , та дори и до днес има една любима Trix се казва, на HABA, с нея могат да се правят няколко фигурки, например -цвете, звезда и пирамидка. Simple Smile

# 56
  • София
  Палиа, разгледай и тези три страници http://lili-s.prodavalnik.com/. Както и тук http://katinatoys.com/  http://malchugani.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid … &limitstart=0

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 00:53 от cmilena

# 57
Палиа, погледни и това - http://koto-bg.com/bg/index.php?option=com_content&task=blog … id=2&Itemid=4  Hug

Момичета, не знам дали следите както става с нашата държава...безумия...закона за горите, шистовия газ...  Sad

# 58
Момичета, благодаря за линковете  Hug
Някои играчки толкова ми харесаха, че ги искам за себе си  Laughing
take a smile, за две момченца на 1 г. и на 5 г. търся играчки. Играчките на HABA ме впечатлиха. Много ми хареса my first ball track.

# 59
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

след седмица си летя към Бг.
ако някой има желание за среща в Пд, да свирка  Simple Smile
също, ако може някой да подшушне, откъде да си взимам що-годе свестни плодове и зеленчуци Praynig

Общи условия

Активация на акаунт