Веганството - да споделим опит - 10

• 53 824
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Моля за помощ, тези хапове стават ли са пиене? Мъжът ми си ги купил от аптека в София http://www.healthaid.co.uk/shopexd.aspx?id=308
 Linseed Oil, Modified Starch, Glycerol, Carrageenan, Disodium Phosphate, Medium Chain Triglycerides, Lecithin.  
Тази опаковка е 14 лв.
Не видях да пише БЕЗ ГМО.

Компютърт ми е с проблеми и нито мога да търся, нито да намирам  Joy
И въобще ако на някой му се занимава, дайте му идея какво да пие за Омега  3-6-9. Щото предишните му две покупки от аптека бяха отврат потресаващи. КУпил витаминчета А и Е в соево масло и какви ли не химикали. После аптекарката се заклела че само витамините му продава, айде пак соево масло и желатин му продала.

Жени, преди 2 години какъв сироп много ценен си разделиха твоето и моето дете?  

# 61
ЗаСлон ,
хаповете  аз лично не бих ги предпочела. Едно, че са само от ленено олио/ масло/ / неговото съотношение не е най- балансираното/ и второ, че имат стабилизатор/ емулгатор динатриев фосфат. Той е известен с риска си от редица странични ефекти.
/В редица продукти и препарати се използват негови натурални алтернативи, имащи същия стабилизиращ и антиоксидиращ ефект/.  Peace
Ако искам да си направя профилактика за омегите, бих си купила студено пресовано конопено олио и всеки ден бих го добавяла към храната по малко, докато свърши цялото шише.
Също, за известно време бих наблягала на повечко авокадо и орехи.
В краен случай ще си поръчам нещо от сорта на балансираните омеги от водорасли на Udo's Choice
спомням си,че преди време бях пускала линк на такива продукти, но не можах да си намеря поста.  BlushИ други са пускали, Вери, Жени, и други от компанията. Simple Smile Hug

# 62
  • София
Усмивка, благодаря! 

asyalein, непременно се организирайте, много беше хубава нашата среща! тогава я направихме точно около пристигането на Реалист Simple Smile

Бебенцето на моята приятелка посети хомеопат и имаме обрив със заден ход Simple Smile

# 63
  Чай от папуда

Папудата е вид дребен боб, зелен на цвят.Известен е още като птичи боб, бебриджа или мунг-дал.

30гр. папуда се варят 40 минути в 300 мл вода.След това котлона се изключва и се добавят 1.5 гр. чаени листа.Прецежда се и се пие охладен.Тази напитка отнема „вътрешната горещина", разхлажда в летните жеги и облекчава подпухването.Полезно е да се пие и при слънчев удар, раздраснителност, жажда, световъртеж, главоболие, зъбобол и възпаление на гърлото.

# 64

привет! появявам се ей-така...за да споделям и да чета споделеното   Simple Smile   всъщност една приятелка ме окрили да публикувам снимката със салатата и ето ме тук  Simple Smile

нека да се представя първо  Simple Smile  голям любител съм на салатите от снимката по-горе. освен тях имам и други любими лакомства. търся и май няма да спра да търся Истината за мене във всички посоки - в конкретния случай търся Истината за това, с което се храня. Вървам, че човек е това, което яде. Също така човек е това, за което мисли и това, за което чувства. Те са си вързани нещата и според мене изчистването най-леко може да започне с изчистване в подбора на храната.

Споделенета снимка е на салата, която в основата е от накълцана на дребно коприва и листа от глухарче, след това съм нарязала див копър и авокадо, украсила съм с едни от любимите ми ядливи цветя - цвета от глухарче, маргаритки и горва ливадна. Овкусяването е стандартно - хималайска сол, лимонов сок и студено пресован зехтин   Flutter  

остана само да ви пожелая добър апетит!

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 12:15 от Lovelly

# 65
  • София
ЗаСлон, и аз бих предпочела да си набавям омегите с храна- чия, белени конопени семена.
За дървените играчки- доста хубави предложения са дадени, а аз се сещам за едно магазинче в района на Семинарията, което е само за дървени детски играчки.
Lovelly, много вкусно изглежда Peace...и красиво!

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 16:09 от Мигла

# 66
Lovelly
Добре дошла!  bouquet
Прелестен букет, страхотна идея!
Истината е в нас и около нас, остава ни само да я пазим и да се придържаме по- здраво към нея.
Пробвала ли си някога да готвиш някакви цветя?

Момичета, колко често миете основно хладилника/ със размразяване/?
Уикенда го мих,плакнах  дори и с чаено дърво, реших, че много съм го била запуснала, цяла 1 година измина от предното размразяване. Crazy

За днес правих кюфтета с елда и водорасли+лук   и салата от настъргано колраби, много магданоз, червена чушка, зелен лук и дип от авокадо+ябълков оцет +сол и  сусамов тахан.

Видях една рецепта с пълнено запечено колраби и имам желание да се пробвам Simple Smile

# 67
Mamagemelar,
Много благодаря за рецептата!   bouquet Точно навреме идва.
Снощи мъжът ми имаше страхотно главоболие, явно от жегите, понеже цял ден го пече слънцето.
Ти имаш ли опит с този чай за такива случаи?
Какво означава "1.5 гр. чаени листа"? Зелени, бели, черни? И горе- долу това какво количество е?

Предложете  моля, нещо изпитано за главоболие. Сърцето ми се свива като гледам как се мъчи, а понякога от преумора или от силно слънце моят мъж страда от силно главоболие. Cry

# 68
take a smile ,сега открих тази рецепта-постнах я тук,именно заради подходящите хора в темата  Heart Eyes
чаят мисля,че не трябва да е черен  Thinking
лавандула на слепоочията ползвам аз,или настъргани картофи  Heart Eyes
http://bulgarian.cri.cn/827/2011/12/28/1s109287.htm  пробвайте това/много интересни неща из сайта,между другото  Wink/

Как да се освободим от хроничното главоболие и световъртеж
Следващият изометричен натиск помага за преодоляването на главоболието, както и за предпазването от него (време — около 2 минути):
1. Както седите, отпуснете рамене. Наклонете глава надясно, доближавайки ухото си до дясното рамо.
2. Поставете дясната си длан върху дясната страна на глава та. Поемете дълбоко въздух и притиснете ръката към главата. Натиснете силно и задръжте въздуха.
3. Бавно издишайте напълно, извадете ръката си и наклонете глава още по-близо към дясното рамо. Повторете още два пъти.
4. Повторете към лявата страна три пъти.
5. Изправете глава и поставете възглавничките на пръстите си върху костите в основата на главата. Поемете дълбоко въздух и изометрично притиснете пръсти и глава едни към други.
6. Отпуснете ръце в скута и отворете долната челюст, като издишате през устата. Поемете дълбоко въздух и изтеглете долната челюст навън, като издърпате долните зъби към горна та челюст. Издишайте, отворете уста и отпуснете челюстта.
7. Стегнете още веднъж челюстта. Издишайки, освободете главата и я оставете да падне напред към гърдите.
8. Поемете дълбоко въздух, обхванете главата с длани, като с върховете на пръстите изтегляйте главата нагоре и едновременно с това съзнателно я натискайте надолу. Докато издишате, отпуснете натиска на пръстите и позволете на гла вата си да пада още по-надолу. Повторете два пъти. При пос ледния път, издишайки, сключете пръсти на тила и с лакти при тиснете главата надолу.              

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ГЛАВОБОЛИЕ ЧРЕЗ ИЗОМЕТРИЧЕН НАТИСК.
Освобождаване от главоболие.
Упражнението може да се прави както по време на главоболие, така и по друго време. Според Дона, редовното му изпълнение препрограмира мозъка да не изпитва главоболие. Действа добре и при виене на свят. Време: не по-малко от 3 минути.
NB! Упражнението е най-ефективно след изчистване на чакрите и стимулиране на точките против главоболие, което елиминира и появата на моментно главозамайване при натиска!

Hug По-здрави!   bouquet  bouquet

# 69
Здравейте, момичета. Нямам възможност да  прочета старите теми, за това исам да ви питам дали веганството или суровоядството биха помогнали при депресия? Извинявам се, ако въпроса ми не е за тука.
Благодаря!

# 70
  • София
mayamom , имам конкретни наблюдения при моята пирятелка, която от близо 100 кг стана 70 за 1 година с режим на Гайдурков и още в първите няколко дни изчезна депресията, който тя не ми каза, че е имала. Нито пък на него Simple Smile
В първите седмици и месеци беше много стриктна, огромен процент сурова и веганска храна. Може би тогава е било 100%.
Тя е от над 15 г вегетарианка Simple Smile

Тя е човек, който се влачеше в буквалния и преносния смисъл на думата. Когато я видяхме след 1 месец на този режим, летеше , също и в буквалния и в преносния смисъл. Като се сетя за нея и аз изпитвам щастие да я познавам Simple Smile

Моето лично мнение е, че трябва да имаш помощник лекар, който да потърси дефицити на разни вещества в тялото ти, но от холистична гледна точка. И да  направи твой индивидуален режим.

И напълно вярвам, че ще изтикаш депресията в миша дупка!.

Lovelly, ти ни изненада, тук не е на почит яденето на цветя  Joy
И като казвам да семейството, че са ядливи, не щат!
Моля кажи какво е третото цвете, не го разбирам.
Много вкусно изглежда!

# 71
Mamagemelar ,
хиляди благодарности!  bouquet

mayamom ,
според мен, биха, да.
Друг е въпроса на какво се дължи подобно с/е , дали е хронично, изникнало изведнъж в резултат на стрес, хормонален дисбаланс и т.н. Добър специалист е нужен/"точен човек за точния случай"/ , а такива обикновено са дефицит. Confused

Момичета, сутринта беше новолуние. Написахте ли си на листче желанията? Wink
още не е късно. Peace Hug

# 72
Чувала съм за тези листчета с желания  Simple Smile
take a smile, после какво правим с листчето?

# 73
аз си го пазя....след време /години/, когато усетя, че му е дошло времето, го хвърлям Simple Smile

# 74
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Предложете  моля, нещо изпитано за главоболие. Сърцето ми се свива като гледам как се мъчи, а понякога от преумора или от силно слънце моят мъж страда от силно главоболие. Cry

от какво е главоболието?
при мен също се завърна.

- някой път се повлиява добре от слабо кафе (аз кафе обаче не пия по принцип, може би затова действа).
- също ако болката се хване в самото начало добре се повлиява от гинко.
- изпарявам ментово масло в арома лампа
- магнезий
- акупресурен масаж - има точки по лицето и по ръцете
- хомеопатия

NB! Упражнението е най-ефективно след изчистване на чакрите и стимулиране на точките против главоболие, което елиминира и появата на моментно главозамайване при натиска!
това как се прави?

повтарям си поканата към майничките  Hug
всички ли сте извън града?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт