Веганството - да споделим опит - 10

• 53 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Направих ги криво-ляво.  Laughing

# 556
  • София
За хряна с лимон - пробвайте, дозата е според човека!
аз бях с много чувствителен стомах, но откакто си имам принципи  това нещо се редуцира до 99%

щом и децата ми го ядат, значи е само въпрос на доза!

започнете от близване, увеличете на 2 капки, после кафена лъжичка, накрая чаена... СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА СОКА, БЕЗ ХРЯН!

имам приятелка, която изяде дозата на цялото ми семейство за 2 седмици, само за 2 дни....и питаше за още Simple Smile

В земя на заем има тема за прочистването с хрян, четете там, аз не съм експерт, само казвам че е много апеттно и че на гладно чисти слуз

# 557
Здравейте хора! Търся хубав сапун направен без животинска мазнина, много ми е важно (извинявайте ако не съм нещо по темата или вече е писано по въпроса, ще съм благодарна и на лични някой да ме светне ако намери време). Благодаря ви предварително, ако не вас просто не ми идва на ум кой друг мога да попитам, че ми омръзна да ме гледат като чалната по аптеките  Blush

# 558
Какво е Betelgeuse, Машина?
Вече втори път го срещам...

За сапуни - виж това:
https://www.facebook.com/lavandulovosinio

# 559
  • София
много евтин вариант за ръце и пране е зехтиновия сапун в Джъмбо ( само това купувам оттам Sad  и бягам)
зелен е, продава се в прозрачно фолио , пакетът е 4 бр.
аз преминах изцяло на него за ръце, понякога и за чинии и за пране

в аптеките няма нормални сапуни, всичките са с парабени, лаурито-рети-тили и тн
всъщност... ако има на Веледа ?

# 560
Здравейте хора! Търся хубав сапун направен без животинска мазнина, много ми е важно (извинявайте ако не съм нещо по темата или вече е писано по въпроса, ще съм благодарна и на лични някой да ме светне ако намери време). Благодаря ви предварително, ако не вас просто не ми идва на ум кой друг мога да попитам, че ми омръзна да ме гледат като чалната по аптеките  Blush
Аз поръчвам от http://www.iherb.com/ сапуните на Kiss My Face и Dr Bronner.
Ако не обичаш онлайн пазаруването, вариант ти е някой от био магазините.

# 561
  • София
здравейте, ползвам глицериновите сапуни на българска роза:
http://www.bulgarianrose.bg/index.php?p=product&id=144 (продават ги в карфур и на други места, но в карфур са най-евтини)

не знам обаче дали използват животинска мазнина, мисля, че не, но нищо не пречи да им драснем мейл и да питаме

ЗаСлон, на мен лимонът не ми пречи, дори го консумирам ежедневно, ям цели парчета без какъвто и да е подсладител и водата си пия с лимон също - действа успокояващо на стомаха и червата. За хряна ми беше питането, затова дадох и примерът с горчицата. Четох "Земя на заем", но там няма нищо съществено - всички казват пробвай и виж как ще ти понесе. Аз не искам да пробвам. Имала съм такива болки в стомаха, че не съм можела да ходя. Затова подобни проби не са ми по вкуса. Имам гастрит от 2-ри клас - на нервна почва. Доказан. Сега съм на 35. Багодарение на веганството и умереното вегетарианство нямам редица от проблемите, свързани с това. Но съм убедена, че гастритът не е изчезнал. Най-много да съм предотвратила язва. Не съм си правила гастроскопия скоро и нямам намерение да гълтам пак маркуча. Въпреки това, лигавиците ми остават чувствителни (меко казано). И затова искам опит от човек в подобно състояние. Ако такъв ми каже яж хрян, ще ям, иначе не бих се осмелила. Който е страдал сериозно от стомах, ще ме разбере.

# 562
# 563
Машина, откъде си?
Прекрасни сапуни от зехтин на една фирма от Сирия има в две магазинчета на пазара в Красно село и на този на Иван Вазов. И цената им е прилична, защото всичко останало, което съм виждала, ужасно се изхвърля в цената.

# 564
Благодаря ви за съветите! Живея в Пловдив и наистина съм пропуснала да спомена, че търся за сапун за ръце. Повечето от течните сапуни, доколкото знам (или чета на опаковката) не съдържат животински мазнини, но мъжа ми ги мрази заради факта, че оставят чувство на..неизплакнатост..честно казано и на мен не ми харесва това им качество на течните...търси се твърд сапун, на глицеринова или още по-добре на основа на растителни мазнини, лесно да се намира в големи количества и да не отстъпва по измиващи качества на конвенционалните.  Grinning

# 565
Здравейте!

Нормално ли е от розова хималайска сол да остават розови частици, т.е да не се разтваря напълно  Thinking

моля за идеи как да пробутвам  елда за закуска на детето. Със сирене и масло не искам, вие поне знаете защо  Simple Smile Тези дни мернах в един магазин ядки от елда, но се чудя дали след пресоването хранителната ценност остава същата.

Шада, извинявай, че късно реагирам, чак сега забелязах питането ти. За хималайската сол- и на мен ми правеше впечатление, четох уж за насищане на разтвора и други подобни, но не смятам , че това е причината. Отдавам го по - скоро на %-тно съдържание на водонеразтворими минерални с-я. Отдавна не обръщам внимание.
С елда правя кюфтета, манджи със зеленчуци-тип ризото , запеканки, пълня чушки, елда на кълнове в салата и палачинки от елдено / някъде бях срещнала "елдово" - моля за извинение, не знам как е правилно/брашно.
пресовани пълнозърнести ядки също купувам: в миксове от по 3, 4, 5 или 6 зърна. Считам, че са качествен продукт и са с добра хранителна стойност.

Днес проверих в магазнина какво пише на опаковката на стъклените спагети относно плакненето. Приготвянето е накисване в студена вода и след това 1 минута в гореща; не се плакне повече с нищо Simple Smile. Аз практикувах отново плакнене-накрая , явно по мое желание, за да отстраня въображаема пяна , утайка и подобни Laughing

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 23:18 от take a smile

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

това не е ли от Галактическия стопаджия?

кейл много обичам с фъстъчено масло и зелено тай къри  Mr. Green

# 567
  • София (Възраждане)
От кварталната аптека купувам ето такъв сапун
Скрит текст:
, по състав е също като този от Джъмбо, струва 2 лв.

# 568
това не е ли от Галактическия стопаджия?
Да, проверих. Благодаря! Simple Smile
Не обичам научна фантастика и затова ми е убягнала като гледам доста информация около този "феномен". Пообразовах се. Simple Smile
Падам си по поведенческите анализи, криминалета, разследвания, език на тялото, анализ на стила на писане и всякакви такива (тематиката е обширна). Wink

# 569
Здравейте,не знам къде да попитам, Embarassed
Къде може да се продаде около тон био мурсалски чай,пита производител?Ще съм благодарна за съвет   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт