Веганството - да споделим опит - 10

  • 54 304
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 234
Спагети и макарони не се мият със студена вода след сваряването.



Простете но защо не се мият със студена вода? Rolling Eyes

# 541
  • Мнения: X
не, консумирам ги топли и не ги мия със студена вода.
интересува ме с какво ги сервирате  Simple Smile
Ето аз какви съм приготвяла:

http://www.hihonas.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%90%D0%A1%D0%A2%D0%90

# 542
  • Мнения: 5 714
Спагети и макарони не се мият със студена вода след сваряването.

Простете но защо не се мият със студена вода? Rolling Eyes

Така знам от една потребителка тук - 10 c's, която живее в Италия и от италианците в квартала ни. Така се измива нишестето.

Една статия по въпроса:
http://www.finecooking.com/articles/cooking-pasta-properly.aspx

2 страници е.

# 543
  • Мнения: 234
Спагети и макарони не се мият със студена вода след сваряването.

Простете но защо не се мият със студена вода? Rolling Eyes

Така знам от една потребителка тук - 10 c's, която живее в Италия и от италианците в квартала ни. Така се измива нишестето.

Една статия по въпроса:
http://www.finecooking.com/articles/cooking-pasta-properly.aspx

2 страници е.

Благодаря ти Вер за полезната информация,

да кажа аз как приготвям пастата независимо каква е тя, осолявам  и варя - ако ще слагам сос в пастата не я мия, но ако ще остава за следващия ден, я мия за да не се залепне една за друга заради нишестето.

Но разбира се италианците си знаят най - добре Simple Smile   bouquet

# 544
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Ето аз какви съм приготвяла:


ама тези са от динкел, те имат друг вкус Thinking
ти така прави тези от елда ли?  newsm78

аз имам ей такива - соба спагети
търсила съм рецепти и май до сега никоя не ми е допадала особено и затова на супа ги ям. че и бързо се сваряват.

Вери, на тези соба не им върви много доматен сос  Thinking
ще трябва пак да се ровна за рецепти, ама малкия пак се е лепнал за мен и сега иска и той на компа  ooooh!

# 545
  • Мнения: 5 714
Тия соба спагети ги гледах в китайския последния път и не взех, защото имаха и пшеница.

Аз съм правила само чисти елдени макарони (спирали, пеперудки) с доматен сос и ми допадна. Затова и писах.

# 546
# 547
  • Мнения: 782
От всички сосове, които приготвям, май само един ще ви пасне.  Laughing
 Домати, лук, чесън, авокадо и босилек - пасирам и заливам Simple Smile

# 548
  • София
  • Мнения: 1 418
ако обичате завъртяни неща, моят сос няма да ви хареса - супер обикновен е; една от класически заливки за спагети, независимо какви са: счуквам чесън със сол и босилек, заливам със зехтин; оставям престой малко, за да може зехтинът хубаво да попие ароматите и с това заливам спагетите - не е много (лъжичка-две на порция според вкуса), но е ароматно, ниско калорично и към него може да си добавите каквото искате, за свежест често си режа и суров домат

Palia, с голямо удоволствие изгледах епозида. Много ми хареса - отношението на жената и гостите й, изборът на меню, поднасянето на ястията, аранжирането. Въобще - имаше лекота, стил, премереност и добронамереност. Благодаря ти, че сподели!

и да питам относно прочистването с хрян и лимон за слузта: правил ли го е някой, който има гастрит, язва и въобще чувствителни лигавици; аз например горчица обичам, но не мога да ям - слагам съвсем малко върху нещо друго и доста го маскирам лютивото, иначе започва да ми гори още в носа, устата, хранопровода, ако е в чист или почти чист вид, ще си гарантирам доста болки в стомаха; та пак (ако сте забравили въпроса от словоизлиянията ми): пробвал ли е някой хрян с лимонов сок, при положение, че има проблемен стомах и чувствителни лигавици и какъв е ефектът?

# 549
  • Мнения: 5 714
Дао, не мога да помогна.

Палиа, би ли ме ориентирала към предаването, в което са темперирали шоколад?
Мерси предварително.

# 550
  • Мнения: 1 730
Palia, с голямо удоволствие изгледах епозида. Много ми хареса - отношението на жената и гостите й, изборът на меню, поднасянето на ястията, аранжирането. Въобще - имаше лекота, стил, премереност и добронамереност. Благодаря ти, че сподели!
Dao, точно това ми допадна и на мен.


пробвал ли е някой хрян с лимонов сок, при положение, че има проблемен стомах и чувствителни лигавици и какъв е ефектът?
И аз се присъединявам към питането  Simple Smile


Вери, мисля, че става въпрос за първия епизод, третата минута от видеото.

# 551
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Тъкмо да подскоча, че спагетите се мият със студена вода и прочетох, че се отнася за спагети от елда. Предполагам, че се мият,защото елдата има леко горчив вкус. Но в Италия, никой не мие спагети Naughty Веднага след сваряване се добавя зехтин, или сосът  който сте предвидили за гарнирането им! Ако варите прясно разточена паста, приготвена от твърда пшеница,т.е. тази която се използва тук за приготвянето на паста, във водата се добавя лъжичка олио. Твърдата пшеница не е толкова брашняна,т.е. няма толкова нишесте.
http://www.google.it/url?sa=t&rct=j&q=grano%20duro&s … ijs84fT6xjPXQVADA/url?sa=t&rct=j&q=farina%20di%20grano%20duro%20pasta&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CB8QtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DkKr6jyCmV0o&ei=g8-DUK78BcKA4gS9roHYCg&usg=AFQjCNGKAhtfL8jC9cun49rdhRxVtviPEw

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 13:40 от danilu

# 552
  • Мнения: 1 732
Анe,
много хубава табличка    bouquet

спагети ядем всякави . Последната година- две  предпочитаме най- вече стъклените/не оризови/. Тях винаги преплаквам  със студена вода, след 1-та минута гореща. Май това си стои като препоръка на упътването.
Други видове спагети не помня да съм преплаквала.

Dao , не съм правила такива опити с хрян и лимон. По принцип тези храни имат агерсивни вещества за стомаха/ лигавиците и бих била доста предпазлива, дори и да съм с нечувствителен стомах.
Може би има начин да се направи такова пречистване, с определени схеми/комбинации, подбор на храни/течности и режим.

чували ли сте за биоетика и биоправо? неотдавна срещнах доста инфо и бях силно впечатлена.

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 22:20 от take a smile

# 553
  • София
  • Мнения: 5 279
Я да питам и вас  Hug -  обяснете на човек, който не готви  ( аз  bowuu) как се правят задушени зелеленчуци? Слагаш замразения микс в ратопено масло и бъркаш ли?  Rolling Eyes

# 554
  • Мнения: 5 714
Palia, благодаря! Simple Smile

Take a smile, не съм чувала.

Kashmir, това е запържване.
Задушаване е в масло/мазнина и малко вода или само вода.

Общи условия

Активация на акаунт