Веганството - да споделим опит - 10

  • 53 887
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз ям елдата с наситнени ябълки, мед и орехи или с масло, сол и чубрица (и разни зеленчуци според сезона, но не винаги)
иначе имам и брашно и правя блини - много хи харесвам  Mr. Green

lux, не мога да помогна за цикъла. от година и половина се радвам неистово, че моят го няма  Mr. Green

# 526
  • София
  • Мнения: 5 347
ХРЯН има в момента по пазарите Simple Smile

Стържете хора, слагайте в лимонов сок/ябълков оцет и се радвайте на вкус-трепач Simple Smile


Елдата - има елдени сагети в био багазините - перфектни са за пробутване, ако се налага

Иначе в моето семейство  толково много я обичаме, че половин лимон(домати), зехтин и малко маслини и всичко се изяжда

Всъщност влязох да ви покажа това http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5390

въпросната персона беше вегетарианка и то от стабилните

# 527
  • Мнения: 782
Благодаря за отговорите  Hug

До момента май не съм пробвала само с мед и орехи, но едва ли ще му харреса. Медец на всичко слага моя син. Ще пробвам да я пробутам и в някоя салатка, не съм се сетила. Между другото, точно със салатка накарах семейството си да прояде жито и спелта  Mr. Green

lux , хормоните ти още не са в ред, щом кърмиш. Та може и от това да е. Аз също кърмя една 9 месечна дама. Цикълът ми пропуска да дойде понякога или идва по два пъти в месеца /това в жегите преди време/ и т.н. Можеш да отидеш на лекар, ако се притесняваш.  Simple Smile

Вчера попаднах на уникално оранжева тиква, която не се стърпях да купя и кача в детската количка  hahaha Направих от нашия любим тиквен крем - тиква на пара или печена, орехи, фурми ... пасирам и става нещо божествено. Принципно слагам и мед, но този път тиквата и фурмите си свършиха работата относно сладостта. А, сложих и малко пчелен прашец. Баткото и таткото ометоха всичко  Laughing

# 528
  • София
  • Мнения: 5 242
Какво е "слуз" и защо се чистим от нея?  Rolling Eyes

# 529
  • Мнения: 1 725
kashmir, в предния ми пост има линк с информация за въпросната слуз.

Shada, сега се сетих за елдата - ако ползваш от тъмната елда, да не би детето да не я харесва заради аромата и вкуса? Може да пробваш да даваш от светлата елда, която е сурова и с неутрален аромат за разлика от тъмната, която има топлинна обработка /мисля, че я бланшират или препичат, не знам точно/.

# 530
  • София
  • Мнения: 5 242
 Embarassed Оу, извинете, сега ще я прочета. Мерси много!

# 531
  • Мнения: 234
Simple Smile Благодаря ви момичета, Simple Smile Но май другия път трябва да почакам малко повече, верно че хормониите не са ми в ред още, а сега като не приемам и допълните женски хормони от "месото" хахах хептен се побърка организма ми,
Днес всичко е наред Simple Smile  Peace

и съм много щастлива от нещата които ми се случват чрез вашите съвети

# 532
  • София
  • Мнения: 921
[
Всъщност влязох да ви покажа това http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5390

въпросната персона беше вегетарианка и то от стабилните

ако говориме за солта в частност то и аз съм забелязала, че болшинството хора слагат сол на ястията си преди да са опитали.

# 533
  • Мнения: 1 725
Веган участие в Черешката на тортата - ти си звездата.
Много приятна вечер. Някои от вас сигурно са посещавали блога на момичето, а тези, които не са - Think About Organic.

# 534
  • София
  • Мнения: 5 242
 Heart Eyes Ммм супер. Сега остава да намеря от къде да следвам блога й.

# 535
  • София
  • Мнения: 921
http://vanillka.com/

А това знаете ли го?
Има страхотни рецепти!

# 536
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

няма такъв глагол в българския език.
казва се "говорим".

извинявам се за отклонението от темата, но чистотата на езика е не по-малко важно от чистотата на храната  Peace

заСлон, доколкото виждам само са ползвали името ѝ и съвета за солта...ама рецептата не е от нея  Thinking

как приготвяте спагетите от елда? моите се слепват бързо... често ги купуам, ама май само в супи ги ям Thinking

# 537
  • Мнения: 234

няма такъв глагол в българския език.
казва се "говорим".

извинявам се за отклонението от темата, но чистотата на езика е не по-малко важно от чистотата на храната  Peace

заСлон, доколкото виждам само са ползвали името ѝ и съвета за солта...ама рецептата не е от нея  Thinking

как приготвяте спагетите от елда? моите се слепват бързо... често ги купуам, ама май само в супи ги ям Thinking


а миеш ли ги със студена вода след като се сварят ?

# 538
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
не, консумирам ги топли и не ги мия със студена вода.
интересува ме с какво ги сервирате  Simple Smile

# 539
  • Мнения: 5 714
Спагети и макарони не се мият със студена вода след сваряването.

Ася, досега съм ползвала/опитвала като разновидност такива от елда и от спелта, но не приготвям много често. Затова и идеи нямам много. Сервирала съм ги с доматен сос + патладжан, лук, чесън, босилек. Вместо патладжан, може и бамя. Или съставките на табулето, като вместо кус кус/булгур, макароните. Ползвала съм и един китайски зеленчуков замразен микс, който задушавам в повечко вода и мазнина (гроздово олио). Зелеви на пара - броколи, карфиол, брюкселско зеле + някакакъв зелен сос - семена/ядки + нещо зелено, лимон и повечко вода. В изброените идеи не са ми се слепвали макароните.

Забравих...не ги варя в сол и мазнина.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 18:51 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт