Веганството - да споделим опит - 10

• 53 899
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • на острова на мечтите
точно тях имам предвид. не е отрова, феромони са и молците се подлъгват, че това там е партньор и се залепват.
ама пак си е гадно да загинат така залепени де Sick
таааа, мутантите не ходят на лепенките, нито един няма лепнат, но аз се лепнах няколко пъти, както и пакет брашно Rolling Eyes
newsm78 а иди кажи,че не са захитрели!
Нямам други идеи, които могат да ти помогнат Thinking Явно "твоите" молци си падат по избрани био храни! Опитай да вземаш по малко, да ги консумираш навреме, за да не се задържат! Последният път видях молци между пакетите на пазара, откъдето купувам семена, местно производсво, които струват наполовина от това, което плащам в билковият магазин, а и  в закупените ми оттам овесени ядки бяха плъзнали молци Crossing Arms Та явно когато ги закупуваме вече имат яйчица  newsm12

# 511
  • София
А ако се държат в хладилник, напр. овесените ядки? Моя приятелка (и те имаха проблем баш с молци) ми каза, че държи брашното, ов.ядки и пчелния прашец в хладилника.

Днес замразих лещата (правила съм го и с боб), май за 1 денонощие трябваше, и после в буркан - така се унищожавали (уж, надявам се) ако има следи от разни гадинки. Но не знам при кои неща може да се прилагат тия тактики...

# 512
  • София
При всички сухи продукти разбира се Simple Smile

Но съм чувала различни версии за фризера, май минимума е 2 денонощия.

Данилу, варианта с белината е много токсичен, тя е БОВ (бойно отровно вещество).

# 513
  • София
аз по принцип си държа боба и нахута във фризера постоянно, имам пакети и навън, но никога досега не ми се е разваляло каквото и да е; като изключим този гаден купешки сух пащърнак, но не затова влизам, наскоро ми казаха лек срещу лютенето на очите при рязане на лук - пробвах решението вчера вечерта и се получи Simple Smile

лютенето се предизвиква от фитонцидите (летливи части от етеричните масла, които трепят микроби), та фитонцидите налитат на места с висока влага и затова при белене и рязане на лук люти на очите; решението е обилно да си навлажнявате устните по време на целия процес, за да ходят към очите - и наистина не люти Simple Smile

# 514
Моят опит с НЕлютенето на лука.....     Laughing
Когато обеля лука, винаги го мия.Откакто открих тая "тайна", никога не съм "плакала" при рязане на лук.

# 515
Споделете какво готвиете напоследък....идва ред на тиквата пак и прекрасните мъфини с нея, само трябва да намеря рецептата. Embarassed

# 516
Споделете какво готвиете напоследък.........
Пастет за мазане от тофу, сушени домати, соева майонеза, орехи, подправки
кафяв ориз с чушки и моркови
броколи на пара с дресинг
варени кестени
зеленчуков гювеч с нахут
пастет от печен патладжан, сушени домати, чесън, хранителна мая, подправки
леща с моркови
ориз с шийтаке и пюре от карфиол
пай с карфиол и чери доматки
гювеч от карфиол, чушки, моркови, доматен сос

# 517
Краси...*,този пастет с тофу и сушени домати в робот ли го мелиш?интересно звучи,а и имам доста сушени домати  Wink

# 518
Може и в робота, но с пасатора става по-фин.

# 519
За  лука, след като го обеля го слагам за 5 минути във вода  и не люти повече, това го знам от мама Simple Smile

# 520
  • на острова на мечтите
Данилу, варианта с белината е много токсичен, тя е БОВ (бойно отровно вещество).

Е, ми то с молците си беше война Mr. Green

# 521
слузобразуващи храни, не че не го знаете.

и да питам каква беше дозата с хряна, срещу слузоутайките в тялото? Мреси!
В таблицата не го виждам.

# 522
Здравейте!

Нормално ли е от розова хималайска сол да остават розови частици, т.е да не се разтваря напълно  Thinking

моля за идеи как да пробутвам  елда за закуска на детето. Със сирене и масло не искам, вие поне знаете защо  Simple Smile Тези дни мернах в един магазин ядки от елда, но се чудя дали след пресоването хранителната ценност остава същата.

# 523
Здравейте момичета, сега на помощ Simple Smile

от няколко месеца вече не ям месо , може би от пролетта не знам точната дата  Rolling Eyes

в началото нямах никакви ороблеми с цикъла си , като последните месеци 2 може би цъкъла ми беше на 26 дни, което се счита за редовен, но имайки предвид че от както имам цикъл си ми идва винаги на 28 ден, може да се счита за нередовен ?!

но този месец го няма вече няколко дни след 28 ден, не знам къде е Simple Smile някой да го намери Simple Smile  Направих си тест тази сутрин, и резултата е "–",  Party въпреки че искам 3-4 деца, мисля че сега две ми стигат поне за следващите 3-4 години,

може ли спирането на месото да обърква хормоните в тялото ми

дали на някой му се е случвало такова нещо ? ще го изчакам до другата седмица и ако не дойде- ще отида на гинеколог и после на изследвания- такова нещо не ми се беше случвало ?

по принцип кърмя, и това си го помислих, но не е типично за мен- особено с ритъма накърмене с бебка, малко е вероятно това да е причинита

ох дано не съм ви объркала и вас Simple Smile

----------------------------------------------------------------------

след като ви се оплаках, малко и да се похваля положителни страни от правилното хранене и хранене без месо

- чист език
- тъмните кръгове под очите ми се изчистват  Laughing
- свалих 3-4 кг откакто се храня правилно  Peace, което е около 1 на месец и мисля за нормално, все пак съм кърмачка Simple Smile
- проблемите със съня ми изчезнаха, спя си дълбоко и не се затруднявам при ставане сутрин
- съсредоточета, но спокойна  Joy

ох има и още много - примерно никакви стомашни болни, колити и др - които съм имала редовно от пубертета насам- да кажа че съм(бях  Rolling Eyes) с язва на дванадесетопръстника, прегъната жлъчка и хроничен колит- нищо не остана, впрочем, проблеми с язвата нямам вече 2 г откакто спрях да пуша и други пържени и пр.
но от както не ям месо не ми се ставало тежко на стомаха Simple Smile

ох имам много да се хваля но стига че да не ви отегча, щастлива съм за случилото се с мен и реших да го споделя с вас   bouquet Hug

# 524
Анe, Пречистване от слуз. Аз така и не успях да го направя това с хряна, защото не можах да се снабдя. Една жена от пазара ми беше обещала и така не донесе. Имам спомени, че ЗаСлон май пробва. Дано сподели и тя за дозата.

Shada, аз скоро открих комбинацията елда, мед и орехи и ми хареса /ако ядете мед, де, сигурно става и с друг подсладител/.
За хималайската сол - и при мен дъното на чашата става червено. Правила съм този разтвор соле с голям кристал от солта. Мисля, че е нормално.

lux, поздравления за резултатите  Simple Smile Аз повече от година не ям месо, но от гастрита не съм се отървала /но при мен си е до емоционално състояние/. За цикъла, ако наистина те притеснява и не е нормално това закъснение, добре ще е да се консултираш с лекар. Аз не съм имала проблеми. Ти само месото ли си изключила?

Общи условия

Активация на акаунт