Веганството - да споделим опит - 10

• 53 911
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Може ли да ми дадеш линк къде да прочета, защото общо взето нищо не разбрах.  Mr. Green

# 496
Може ли да ми дадеш линк къде да прочета, защото общо взето нищо не разбрах.  Mr. Green
Позволявам си да пусна линк от сайта на Вери и Милен: http://www.recipemagician.com/polezno/triabva-li-da-nakisvame/
Според мен информацията на този линк е едновременно стегната и изчерпателна. Ако обаче ти трябват повече детайли, най-лесно ще намериш на английски в google - потърси за "soak nuts", има вече доста записи и на български - потърси "накисване на ядки". 

# 497
  • София
 Hug Благодаря ти много!

# 498
Момичета, едва ли нещо полезно или интересно ще научите от предаването. Със сигурност има страхотни "бисери" Laughing

Заповядайте,  да се посмеете Wink
Здравословна закуска
На мен фаворит ми стана , че "медът бил богат на много продукти" Mr. Green

Между другото, къде слагате ударението на Елда-та? Crazy

# 499
За елдА и гречкА не бях чувала.  Joy
Заместители, практикуване на вегетарианството...

# 500
А, това е бивша адреналинка от "Господари на ефира". За каква лилава вода говори? При мен не се е случвало.
take a smile, аз слагам ударението на Е и мисля, че така е правилно. С другото ударение съм чувала думата, но ми е странно звученето.

Добре дошла на ada_smiles  Simple Smile

# 501
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не можах да изгледам видеото, много дразнещо говори  Stop

аз продължавам да се боря с молците мутанти. нападат избирателно, основно био продукти. сега каквото купя и го слагам в торбичка с двойно закопчаване отгоре. друго не измислих... Whistling

# 502
  • на острова на мечтите
не можах да изгледам видеото, много дразнещо говори  Stop

аз продължавам да се боря с молците мутанти. нападат избирателно, основно био продукти. сега каквото купя и го слагам в торбичка с двойно закопчаване отгоре. друго не измислих... Whistling
Сложи продуктите в хладилника! Има и листчета, които се залепват на вратичките на шкафа,където държиш продуктите. Казват, че са безвредни за храните! Аз наскоро открих молци при моите зърнени съкровища и поизчистих всичко, минах с белина и после надписах кога съм ги закупила, за да не ми изостават, че тогава се напълват с пепрудки.
Елдата, освен гречка, се нарича "сараченско жито" и в подтемата за " диета с гречка" времето за готвене е около две минути, но се накисва предварително. Има силен диуретичен ефект и всъщност е от рода на амарантите, които не са точно житни продукти, нама глутен, което я прави подходящя за тези, които имат несъвместомост с глутенови продукти. Ако не я изплакнете или измието няколко пъти остава лигава и леко нагарча.
Снощи гледах едно предаване за млякото. Много се зрастроих, особено когато показваха кравите, докарани до състояние да бъдат само доени, толкова нечовешко и грозно #Cussing out

# 503
Ако не я изплакнете или измието няколко пъти остава лигава и леко нагарча.
Това вероятно е за суровата елда. Аз готвя само от тази бланшираната и тя няма слуз, но пък има аромат, който ми допада.

Сигурно знаете темата Природосъобразно хранене - рецепти 1. Миналата седмица ми попадна линк със същите рецепти с малки разлики в този сайт Природосъобразна храна - рецепти. Някой се е потрудил и е направил търсачка, с която лесно се намират рецептите, посочени там.

Вижте едни патета с късмет  Simple Smile

Как патици, спасени от клетка за първи път откриват водата

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 12:55 от Palia

# 504
Сложи продуктите в хладилника! Има и листчета, които се залепват на вратичките на шкафа,където държиш продуктите. Казват, че са безвредни за храните!

написала съм, че съм сложила, но молците не ходят на тях Thinking
нямам толкова място в хладилника  Whistling

Palia, мерси за линка

# 505
  • на острова на мечтите
написала съм, че съм сложила, но молците не ходят на тях Thinking
нямам толкова място в хладилника  Whistling

Palia, мерси за линка
Не съм се изразила ясно. Случва ми се често да говоря така, като че ли хората са ми в главата и ми следят мисълта doh doh Имах предвид едни листчета, които са напоени с някаква смес, на която пеперудките са залепват. Ама сега като го пиша,нещо ме смущава, точната дума на тази смес е "отрова" ooooh!
Палия, много хубаво клипче, а и споделеният материал! Благодаря ти! И да, елдата която аз купувам е сурова. Някъде бях прочела, че е добре да се препече, но аз предпочитам да я ям леко бланширана, без да я умъртвявам съвсем препичайки я.
Отивам да чета за кълновете! Сега съм на вълна кълнове от жито и много ми харесват!

# 506
Имах предвид едни листчета, които са напоени с някаква смес, на която пеперудките са залепват. Ама сега като го пиша,нещо ме смущава, точната дума на тази смес е "отрова" ooooh!

точно тях имам предвид. не е отрова, феромони са и молците се подлъгват, че това там е партньор и се залепват.
ама пак си е гадно да загинат така залепени де Sick
таааа, мутантите не ходят на лепенките, нито един няма лепнат, но аз се лепнах няколко пъти, както и пакет брашно Rolling Eyes

# 507
Ася, виж това Райд против молци в храната - цялата ми къща в молци!!! - да не се случва така, че тези лентички да привличат молци от съседите и отвън.

# 508
Palia, не ги привлича, последните дни не съм хващала молец да лети из нас...
изхвърлих пак много неща Crossing Arms
иначе са придирчиви, не ходят по всички пакети. брашната са отворени и не са заразени, а други пакети, които бяха плътно затворени, са нападнати  newsm78 : просото, даф. лист, грисът ...

# 509
  • София
asyalein, добре ти разбирам тревогата, на мен за първи път в живта това ми се случи като се върнахме от морето началото на лятото - видях, че някакви червейчета ми лазят из кухнята: 1-2 на вечер откривах, малки и бели, тип микро гъсенички; прегледах всичко - нямах развалена храна, каквато и да е храна между другото, защото всичко прясно и непакетирано бях изхвърлила преди да заминем, оставени са само подправки, брашна и т.н.; както и да е зачезнаха след ден-два; но после се появиха пеперудки - молци, но не като тези, които ходят по дрехите, а с  тъмносиви крилца с по една бяла точица на всяко и аз загрях, че това са същите гъсенички, които не съм успяла да хвана и са си станали на пеперудки; отново прегледах по-обстойно шкафа със сухите неща и ги открих: в пакета със сухия пащърнак - самички са се завъдли там и си излизат - нищо друго не ми беше заразено  Shocked изхвърлих го, почистих, няколко дена след това трепех молци признавам си, но с това се приключи; според мен имаш източник отнякъде или ако си го унищожила, просто още не са се излюпили всички пеперудки и затова продължават да се появяват

Palia, страхотно видео!

Общи условия

Активация на акаунт