Веганството - да споделим опит - 10

  • 53 894
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 5 347
черният бъз е отровен и дозата е 1 чаена л. на ден или  +1 вечер
пък ако щете го разреждайте, захарта е най-малкия проблем в такова лекарство
аз не знаех и първия път за да стимулирам децата да започнат да го пият го обърнах на шега/надпревара и изпиха по 2-3-4 лъжички... снощи прочетох , че е отровен

# 661
  • София
  • Мнения: 5 243
Честити ни пости! Известно време нашата идеология ще има повече последователи.  Mr. Green

# 662
  • София
  • Мнения: 5 347
Последната събота в Дриймхаус нямаше нито едно ястие с млечни, не знам дали беше случайно, забравих да питам. Снимала съм масата (блок-масата Simple Smile ), някой ще ми помогне ли да покаже снимката? Тоест искам мейл на когото да пратя снимката и той да я публикува тук.

# 663
  • Мнения: 5 714
"Известно време нашата идеология ще има повече последователи"
Ако не се приема за диета. Wink

За бланшираната елда - вчера сготвих следното и много ни хареса:

задушени в гроздово олио и вода 4 глави лук и 5 малки патладжана; после добавих червена белена леща и бланширана елда; след това домати, добро количество сушен босилек, чесън; при сервиране - сол.

предстои ми да пробвам следното, споделено от една приятелка  Heart Eyes
- нахут, бланширана елда, прясно зеле и морков.

Бяла/зелена/светла/сурова елда я покълвам и я ядем така.
Simple Smile

# 664
  • Мнения: 495
За сока от бъз-моята дъщеря тежи 31,500кг.От 2 години и давам 1 с.л. сутрин.Пие около месец ,почивка...Така,че тази доза не е отровна.

# 665
  • Мнения: 1 732
Dao ,  Hug разбрах те
Вери, страшна рецепта Flutter непременно ще се пробва
благодаря много за разясненията за сиропите.    bouquet

бях обещала да разкажа за замразените сармички, когато им дойде времето. Изядоха се с голям успех. Съвсем нямаше неприятни последици, от които се опасявах/ беше ме обзел страх за ботулинова спора/бактерия/  /все се вкарвам в хоръри/. Crazy
ЗаСлон , ако искаш, прати на моя мейл, преди време съм публикувала твои снимки тук Simple Smile

# 666
  • Мнения: 223
Аз да кажа за зелето с нахут и червена чушка - някой беше споменал преди време, че е готвил такова - ами стана ни любима храна, плюс копър.

# 667
  • София
  • Мнения: 5 243
Ще споделите ли рецепта за най-вкусната крем супа от червена леща, която сте яли?  Hug

# 668
  • Мнения: 5 714
"Нашата любима крем супа от леща е с червена такава ( по принцип е турска рецепта - мерджемек, но аз съм я преиначила). От известно време така я правя като ни се дояде:

глава лук, 3-4 картофа, 2-3 моркова; като поврат 10-на минути, слагам 1 чаша червена леща и оставям още 10-на мин; малко преди да махна от котлона, слагам скилидки чесън; като поизстине, слагам зехтин, сол, лимон и магданоз и пасирам. Който не иска да слага накрая мазнината, задушава с нея зеленучиците в началото."

# 669
  • София
  • Мнения: 5 243
 Hug Мерси, ще я пробвам утре.

# 670
  • София
  • Мнения: 5 246
За сока от бъз-моята дъщеря тежи 31,500кг.От 2 години и давам 1 с.л. сутрин.Пие около месец ,почивка...Така,че тази доза не е отровна.
Момичета ама бъз и бъзак са две различни неща. Освен това отровно е ако се бере неузрял бъзак- т.е. зелени плодчета, а не черни. Също така се пие само по 1 чаена лъжичка сироп. Аз я разреждам с вода и става като сок.
Вери- страхотна рецепта. Аз сега готвих патладжан. Обаче малко се чудя доколко е безопасен  за малки деца  и го беля и изсиквам със сол предварително. Та моята манджа беше с патладжан, грах, чушки, лук, морков и булгур. Повечето ми манджи са бърканици в тенджера LaughingДругият вариант е да ги пека като запеканки покрити с фолио. Рядко сколасвам кюфтенца да опека. Суровите неща са безкрайно богати салати.
А картоф и леща, бобови добре ли е да се комбинира.  newsm78Аз избягвам. Картофите гледам само със зеленчуци да ги смесвам, без зърнени даже.

# 671
  • Мнения: 5 714
Ми в индийската кухня се комбинират: леща/нахут/грах с картофи. Грах с картофи ям от дете. В постния гювеч има грах, зелен фасул, картофи и други нещица. Колко е хубаво не знам. Откакто сме на растителна храна не съчетавам РХ с веганство и суровоядство.

Картоф със зърнени - комбинирала съм, но по-рядко: елда, амарант, киноа, които ги водят псевдо зърнени. Като споменах елда, бланширана ям от 7-8 години, а мъжът ми от по-рано. Почитател е на руската култура, русофил. Wink  Laughing Суровата елда открих в Канада.

За патладжана - от много време не соля и отцеждам, когато го готвя термично. А за беленето - беля, само когато ще го мариновам в сурово състояние.
Всъщност в детството ми патладжан се ядеше пържен с млечен сос; такъв с доматен сос като минаваше пак предварителна запръжка и на гювеч. За първите 2 случая се осоляваше и отцеждаше след това, за гювеча - не. Никога не сме го белили.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 20:21 от Вери

# 672
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
За патладжана - от много време не соля и отцеждам, когато го готвя термично.

аз също, но просто установих, че тези патладжани, които купувам тук, нямат черна вода.
докато тези в Бг имат.
предполагам, защото последните са расли на слънце, а тези дето аз ги купувам растат сигурно на ел. крушка  Mr. Green

# 673
  • Мнения: 5 714
 Joy
И на мен това ми минава през акъла - как са расли.
Но аз съм си брала и от ферма, зрели под слънцето. Не са горчиви.
Отделно има различни видове патладжан; някои са с по-нежна ципа и по-меки на вкус така да се каже - като белия и светло-лилавия.

# 674
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
разбира се, че има различни. аз за черния сорт говорех.
но е възможно наистина да е подобрен сорт, защото и семки няма  Thinking, а ципата му е доста дебела...

та като написа, че на слънце е расъл - при нас и да грее слънце рядко става горещо. и да стане, е за кратко. а на патладжанът ми трябва време да узрее... затова си мисля, че не може да развие чернотия... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт