Веганството - да споделим опит - 10

• 53 854
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Lovelly, приятна е ! Ти къде живееш?  В България наистина не съм виждала някой да яде цветя, това имах предвид, че не е на почит. От детството ми помня в списание Бурда как слагаха в салатите всякакви цветя....

bouquet   ЗаСлон, ти ме разкви    Laughing   аз живея точно при тези, дето са слагали още навремето цветя в салатите    Sunglasses

Lovelly , много интересна рецепта за палачинките. Simple Smile
Дървесен бъз това ли е? От него ли правят Holunderblütensirup?

Simple Smile   Simple Smile  take a smile   Simple Smile   това, което виждам на линка изглежда съвсем същото, като това, което бера у нас и предполагам, че дървесен бъз се превежда като Schwarzer Holunder на немски    Simple Smile

Вчера си правих салатата и вътре сложих /освен моито любими листа от коприва и глухарче/ ситно нарязани листа от моркови    Simple Smile   според свекър ми е по-добре да се ползват листата от колкото корените на това растение, защото в листата се съдържат всички състваки, които ги има и в корените, но в по-голямо количество.
Накой има ли повече опит, защото аз започнах да консумирам листата на морковите сравнително отскоро    Wink

хубави емоции ви пожелавам     bouquet

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 11:21 от Lovelly

# 106
  • София
малко спам в този мой пост,  в темата за Чистата храна
но ще има и вегански храни, надявам се
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=541500.msg22340137#msg22340137

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Накой има ли повече опит, защото аз започнах да консумирам листата на морковите сравнително отскоро    Wink

аз консумирам листата на репичките, ако са свежи.

може ли някой да ми припомни къде беше магазина за био храни в Пд, който скоро беше коментиран?
някой знае ли от къде мога да си купя свестен хляб в Пд? центърът ме устройва.

# 108
може ли някой да ми припомни къде беше магазина за био храни в Пд, който скоро беше коментиран?
някой знае ли от къде мога да си купя свестен хляб в Пд? центърът ме устройва.
Не е съвсем в центъра...Балев Био Маркет е в МОЛ Пловдив.Срещу него е и Пикадили, в неделя си взех от там страхотен пълнозърнест хляб с квас, не с мая.На вид като по -къса франзела.
А "Зеленбио" е в центъра, ул. "Скайлер" 3.Това е първата дясна успоредна на главната, като тръгнеш по Заимов.  И той е доста добре зареден.
Също здравословния съвсем на центъра, в пресечката до чешмичката.От няколко месеца имат и биощанд.

# 109
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Краси...*, мерси  Hug

# 110
  • София
Замразявате ли за сурова консумация череши? Моля, споделете опит!
Моите са в перфектно качество, домашни, сладки, твърди и въпреки че вече свършват, бих искала да направя и замразени.

# 111
Замразявате ли за сурова консумация череши? Моля, споделете опит!
Моите са в перфектно качество, домашни, сладки, твърди и въпреки че вече свършват, бих искала да направя и замразени.

Замразявам и после пасирам в сладолед. Simple Smile
Малкият ги хрупка и замразени ей така просто, понякога не остават за сладоледа. Joy

# 112
  • София
Нямам вече косопад - световна новина  Joy
Исках да ви кажа, дано го отразят и в успоредната реалност Simple Smile

Мазах се десетина пъти с много люта вода (много е приятно  Simple Smile ) , а винаги след миене обливах с ябълков оцет. Изпих 2 опаковки бирена мая.
Но мисля ,че изчезна по същата причина, по която и дойде - някаква сезонна. Намерих си старо хомеопатично и съм написала - юни, за косопад Simple Smile  Значи тогава пак през май и юни са били мъките....

Пожелавам на всички с косопадни проблеми да напишат скоро същото!!!

# 113
Аз пък се чудя как да съхраня череши извън сезона. Замразени са ми супер противни, а сушени се провалих да направя... Tired

# 114
Преди когато ви четях бяхте много активни и не  ви смогвах. И се бях отказала да следя темата. Сега реших отново да надникна и се оказва, че е обратното. Няма много активност.
Аз съм на приливи и отливи със здавословното хранене, но откакто се преместих да живея в чужбина много занемарих храненето си. Причините са няколко и ми е трудно да се придържам към рационалното хранене.
Надявам се, като следя такива теми лека полека да се откажа от вредните навици. Но ми е трудно да устоя на изкушението, когато другите в семейството си похапват. Ако живеех сама щеше да ми много по лесно. Живеем в свят на изкушения, нали?  Simple Smile Или може би психически не съм готова, а ми се иска да го направя.

# 115
ЗаСлон, много се радвам, че си оправила проблема с косопада. Странно, но на мен въобще не ми лютят чушките на главата. Пробвах да начукам чушка и да втривам в главата, както и с отвара. Въобще не ми люти, нито ме загрява. Да не би да не правя нещо както трябва?

Аз няма какво много да коментирам. Напоследък не експериметнирам много. Сурови неща почти не правя, защото рецептите са ми твърде сложни и с много съставки, а не си струва само за мен да готвя 1 час и после 1 час да чистя.

# 116
  • София
Нямам вече косопад - световна новина  Joy

много се радвам, ЗаСлон!

# 117
  • на острова на мечтите
Преди когато ви четях бяхте много активни и не  ви смогвах. И се бях отказала да следя темата. Сега реших отново да надникна и се оказва, че е обратното. Няма много активност.
Аз съм на приливи и отливи със здавословното хранене, но откакто се преместих да живея в чужбина много занемарих храненето си. Причините са няколко и ми е трудно да се придържам към рационалното хранене.
Надявам се, като следя такива теми лека полека да се откажа от вредните навици. Но ми е трудно да устоя на изкушението, когато другите в семейството си похапват. Ако живеех сама щеше да ми много по лесно. Живеем в свят на изкушения, нали?  Simple Smile Или може би психически не съм готова, а ми се иска да го направя.

Мила, всичко е въпрос ан организация! И аз отначало, като дойдох тук, на острова, се сблъсках с култура съвсем различна от тази, на която бях свикнала- салатата беше за накрая и то половин маруля за 10 newsm78, но после ,след като обаче си турнах 20 кила отгоре, започнаха здравословни проблеми, се върнах към моя си начин на хранене и сега съм в пълна хармония с мене и околните

# 118
  • София
ей цяла седмица ни вопъл, ни стон в нашата темичка, аз се върнах от отпуска, но май всички останали са изчезнали да почиват

# 119
Май всички наблягат на суровото в тези горещини. Аз лично много рядко включвам котлона, и обикновено пека на него директно тиквички и патладжан. Пък може и да почива народа, къде сте, ееййййй?

Общи условия

Активация на акаунт