Веганството - да споделим опит - 10

• 54 004
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Листа от смокини слагат в суровата туршия кисели краставички, неземен аромат става, Дао Simple Smile

Сладкото от зелени смокини се прави със син камък ЗА ДА Е ЗЕЛЕНО Simple Smile
 аз пък още преди сто години като чух що за аргумент е това и никога не съм слагала...

в Созопол съм, ако някой ще ходи да бере смокини на някое тайно място, пишете ми, заедно да берем (че само ни се карат като спасяваме смокинете да не падат долу захвърлени...)

смокини, още бадеми Simple Smile

има и Аполония, може да се видим и вечер Simple Smile

ЗаСлон, и сега какво тук искаш да умра от слюнкозадавяне а?а?а?Simple Smile)) вярно, че днес още не съм се разписала откъм нормално ядене и сигурно е заради това Simple Smile)))

дааааааааа,и аз сега от 2-3 часа (преувеличавам, ама толкова ми се струват) чета за това сладко - наистина - само, за да останат зелени се слага, масово рецептата е със супена лъжица син камък (меден сулфат); а попаднах на блога на една жена, която от стара книга на баба й беше споделила рецепта - слага се 1 грахово зърно на около 60-70 смокини, но стига съм досаждала - разбрах, че и без него може!

за съжаление аз вече се разписах в Созопол още юни месец, иначе с голяма радост щях да бера смокини и бадеми с теб!!! хубаво изкарване - искрено ти завиждам  Blush

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 16:50 от Dao

# 421
ЗаСлон, няма да ходя на Аполония. Аз брах смокини само на къмпинг Смокиня.

Днес се запознах с един нов плод за мен - изкл. вкусен, вирее навсякъде, красива, декоративна форма на малко дръвче - хинап.

https://www.google.bg/#hl=en&gs_nf=1&tok=oIm2wbEZfw8jxsJ … =1366&bih=629

много се гоовори напоследък за силата на содата дори като антираково лечение. продължавам да чета по въпроса.

https://www.google.bg/#hl=en&gs_nf=1&tok=oIm2wbEZfw8jxsJ … =1366&bih=629

# 422
  • София (Възраждане)
Ане, линковете са еднакви, би ли коригирала  bouquet

# 423
Ане, линковете са еднакви, би ли коригирала  bouquet

Mooimeiske, вторият е сода лечение в гугъл Simple Smile

# 424
  • София
относно содата: имам позната, която я пие и ѝ се отразява добре, дори ми е споделяла, че дори и здрав човек трябва да пие сода с лимон всеки ден

# 425
  • София
може би ще ви е интересно: за животните, научно доказано, че имат съзнание:

http://blogzaserioznihora.blogspot.co.uk/2012/09/7-2012.html?m=1

# 426
Дао, благодаря ти много, че сподели!  Hug

Онзи ден за пръв път ходих в пекарната на Слънце и луна на Княз Борис. Митко искаше пица. Направиха му само със зеленчуци, тофу и леща...уникална!!! Бих се хранила с удоволствие всеки ден там, ако беше  по-евтино!

# 427
  • София
Щастливата, в Созопол ни направиха тподобна пица, в стария град, в началото на най-лявата от трите улички. Пицарията е с италиански продукти и държи на качеството. В менюто има цели 8-9 вегетариански пици!!! Пълен прецедент! една от тях е с изобилие на белтъчни съставки (за резил не мога да си спомня какви, защото аз само я опитах) и като се махне кашкавала (италиански) , остава веганска. Цени- прекрасни, за много добро качество и перфекно обслужване! само да си намеря флаерчето и ще напиша името на пицарията.

Иначе в Созопол само още едно заведение става - Баракуда, на крайбрежната улица. С най-голямата кухня е в града, препълнено вечер. Ние ядохме два пъти  по обяд салата, която няма равна....

От домашни розови домати от личната градина на собственика, цели, само почистени и разрязани с няколко линии на ножа, печени чушки, малко краставици, лилав лук пак така нарязан с няколко разреза, шепа маслини (в менюто е с домашно сирене и шунка, ние взимаме сиренето)
В година като тази, с провалена реколта домати, това беше абсолютното пиршество.....

Домашните домати, които купувахме в района бяха много увредени.... Жалко за всички производители, и био-то и конвенционалното е съсипано...

# 428
  • на острова на мечтите
Тази година открих в шкафа доматени семенца, които една съседка ми подари преди време. Рекох си, не е случайно, убедена съм,че няма случайни неща в живота ни, и ги насадих ей тъй, като на шега. Изтичаше им срока за годност и нямах кой знае какви надежди, но... пораснаха растенийца, разсадих ги и накрая ги насях на двора. Няма дори на местният зеленчуков пазар домати с подобен вкус. Не преувеличавам! Нямат нужда нито от сол, нито от миене Mr. Green, не са пръскани с нищо.Милите, страдаха много в жегите, но преживяха!
Гушкииииииииииииии

# 429
Тази година открих в шкафа доматени семенца, които една съседка ми подари преди време. Рекох си, не е случайно, убедена съм,че няма случайни неща в живота ни, и ги насадих ей тъй, като на шега. Изтичаше им срока за годност и нямах кой знае какви надежди, но... пораснаха растенийца, разсадих ги и накрая ги насях на двора. Няма дори на местният зеленчуков пазар домати с подобен вкус. Не преувеличавам! Нямат нужда нито от сол, нито от миене Mr. Green, не са пръскани с нищо.Милите, страдаха много в жегите, но преживяха!
Гушкииииииииииииии
Ейй, пък как ти завидях.......... Grinning

# 430
  • на острова на мечтите
Вчера правих тортата с грис, ябълки и малини, някой тук я беше написал! Стана страхотна!
Къде сте изчезнали! Форумът е изтънял!
 Честит празник Вяра, Надежда и Любов!
 Много здраве на имениците Hug  bouquet

# 431
Наистина всички са се изпокрили.
Пък мина най-отпускарското време, хайде да пишем вече:)))

Аз да споделя, че покрай това захлаждане ми се върна желанието за готвени неща и започнах повечко да си хапвам. Не успявам само със салатка да се наям, хапва ми се и друго - пълнозърнеста филийка с пастетче от нахут, сандвичи някакви, оризче, бобче, леща...

Вчера правих набързо ориз със спанак, много вкусно стана, сложих му повечко черен пипер и така добре  ни затопли...
А и какъв апетит ми се е отворил...ям, ям и не мога да се наям, продължавам да съм гладна. Просто... Crazy

# 432
момичета, малко извън темата. заповядайте на арт панаира или изкуство за най-малките пред Народния този уикенд. аз ще съм там на декупажния щанд - салфетна техника ще показваме. знам, че миналата година писахме тук. ще ви чакам, невероятна креативна радост е за децата и възрастните. това може би вече го знаете Simple Smile

www.easyartbg.com

аз ям здраво елдени салати с микс от зеленчуци, печени червени чушки с чесън и ябълков оцет, много магданоз. бавно около моето въздържание от месо и мъжът ми, че и децата не ядат. всичко става постепенно и хубаво Simple Smile всъщност той никога не е бил много месояден. не подценявам и кръвната ни група и на двамата АБ.

относно содата: имам позната, която я пие и ѝ се отразява добре, дори ми е споделяла, че дори и здрав човек трябва да пие сода с лимон всеки ден

да содата, продължавам да чета. прочитам, че е много добър чистител на черния дроб. детоксикация и прочистване на този орган е важна. признак за натоварен черен дроб са разширените вени, каквито имам. след прочистване се свиват, твърдят изпитали.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 11:58 от Анe

# 433
  • София
Ане, въобще не е извън темата! Ние сме редовни (ние - от тази тема Simple Smile )
Но не знаехме ,че и ти си към тях!

Нали даже и срещи си правихме, доста неуспешни, на миналите празници....

# 434
Ане, ние също се разписваме на панаира с кратко присъствие. На мене лично в един момент лудницата ми идва вповече, на детето също, затова понякога бързо се омитаме. Ще минем обаче със сигурност. Ще се радвам да се видим.

Момичета, 29-та страница на нашата темичка е нещо свръх зацикляща. Мисля, че ако я преминем, ще тръгне темата. Joy Бутайте смело. hahaha

Снощи направих кьополу от патладжан и печени чушки с магданоз, зехтин, пресен лук и чесън. Нямам търпение да го опитам...тези дни си спомних колко обожавам печени чушки, направо на всичко ги слагам, на всичко!

Кои от Вас /знаете ли, че според новите правила за бг книжовен език, приеха ги мин седмица, с главна буква трябва да се пише не само уважителното Вие, Вас, Вашите, ами и множественото чисто/ хапват тофу и какво точно купувате? А някой използва ли био маргарините, направени от маслини и зехтин, има ги в Био Мага?

Общи условия

Активация на акаунт