Веганството - да споделим опит - 10

  • 54 033
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 106
Не се уморявам така, както преди.Сега мога да измина няколко км, и като се прибера, не ми се налага да лежа поне час, за да си почина, а направо си действам по задачите....и още мога да пиша, ама дълго стана....


Вярно е това, специално при мен откак спрях месото се получи същото. Преди преплувах 20 метра и се задъхвах, сега плувам без почивка по 250, преди можех да правя само една обиколка на стадиона и трябваше да почивам, сега правя 10 без да спирам. Това. че месото дава сила и енергия си е чист мит. Според мен е най-близко до същинската природа на човека е да бъде вегетарианец. Пробвах да съм суровоядец ама не стана, изтощих се бързо физически, макар, че се подмладих. Сега съчетавам суровоядство и вегетарианство.

# 406
  • Мнения: 495
Здравейте! А мен ме интересува по какъв начин да си набавям калций?Освен млечните продукти,ми е забранен и сусамовият тахан.

# 407
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Здравейте! А мен ме интересува по какъв начин да си набавям калций?Освен млечните продукти,ми е забранен и сусамовият тахан.
Ох, аз хич не съм наясно с тези проблеми newsm78 При мен хубавото е,че мога да ям сусам, всякакви видове семки, банани и варива! Но къде точно има калций newsm78 срам не срам- не знам EmbarassedСъс сигурност калций има в бананите, н о оттам нататък newsm78
Нека помагат останалите момичета! Аз много ги уважавам за познанията им и им се възхищавам най-искрено newsm10
Аз с вегетарианството подобрих много проблемите си с псориазиса. Но си мисля, че там млечните имаха повече пръстче Grinning

# 408
  • София
  • Мнения: 1 417
точно калцият при веганството не е никак трудно да се набави, ето един бърз линк с количества калций във всеки продукт:

http://kulinaria.bg/healthy/interesno-za-hranite/21-veganski-izt … hnitsi-na-kaltsiy

и вижте на какво попаднах: веган блини с череши:
http://thinkaboutorganic.com/tag/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD- … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

смятам да я пробвам почивните дни:)

# 409
  • Мнения: 495
 Благодаря,Dao!

# 410
  • Мнения: 891
За месото, млякото и яйцата ми е ясно, че вредят, но защо веганите отричат и меда не разбирам.

# 411
  • София
  • Мнения: 1 417
Cotton_Soft, човек може да е веган и поради етични причини, не само здравословни. В този смисъл тази част от веганите, която не консумира мед, възприема правенето на мед от пчелите като експлоатация на насекомите - т.е. вече опираме до етичните норми. Иначе не съм попадала на нездравословности относно меда, с изключение, когато се нагрява до голяма температура.

# 412
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
точно калцият при веганството не е никак трудно да се набави, ето един бърз линк с количества калций във всеки продукт:

http://kulinaria.bg/healthy/interesno-za-hranite/21-veganski-izt … hnitsi-na-kaltsiy

и вижте на какво попаднах: веган блини с череши:
http://thinkaboutorganic.com/tag/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD- … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

смятам да я пробвам почивните дни:)
Благодаря Hug!Много ми е полезна информацията. Боже, колко неща не съм знаела newsm78 Ама сега няма череши Crossing Arms Уфа! Трябва да чакам да дойде пролетта, или да си направя сладко от нещо друго  chef Ще го измисля. Захладя и сега мога да включвам фурната Party

# 413
  • София
  • Мнения: 1 417
забравих и да спомена нещо, което просто са си мои мисли относно калция: ако организмът ни не може да усвоява калцият както трябва или му подаваме повече отколкото му е необходимо, излишъците се натрупват под формата на шипове или други подобни образувания - пак казвам: това са си мои размишления, ама да споделя все пак, ако някои има по-достоверна инфо по въпроса - да сподели Simple Smile иначе се подразбира, че това, до колко усвояваме всички полезности и изхвърляме всички отрови, си зависи от организма

danilu, убедена съм, че мармалад от сини сливи или сладко от малини ще свърши чудесна работа  Peace

# 414
  • Мнения: 1 267
точно калцият при веганството не е никак трудно да се набави, ето един бърз линк с количества калций във всеки продукт:

http://kulinaria.bg/healthy/interesno-za-hranite/21-veganski-izt … hnitsi-na-kaltsiy

и вижте на какво попаднах: веган блини с череши:
http://thinkaboutorganic.com/tag/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD- … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

смятам да я пробвам почивните дни:)
Благодаря Hug!Много ми е полезна информацията. Боже, колко неща не съм знаела newsm78 Ама сега няма череши Crossing Arms Уфа! Трябва да чакам да дойде пролетта, или да си направя сладко от нещо друго  chef Ще го измисля. Захладя и сега мога да включвам фурната Party

сега правя сладко от смокини, любимите ми.
набрах ги днес на къмпинг Смокиня, а останалите купих от една баба за 2,50/ кг. Някои дори предлагат за лев и петдесет.

Югоизтока е рай за смокинята и бадема. Уви старите насаждения изчезват.
В Бургас сега има доста улични смокини, но може и още.

# 415
  • София
  • Мнения: 1 417
и аз обожавам, но от зелени - никога не съм правила и не знам как става, а в созопол ароматът на смокините е едно от любимите ми неща

# 416
  • Мнения: 1 267
Дао, от зрели правих снощи, днес от зелени.
Безумно лесно става.
Рецепти има много в нета.
Зелените само се варят в три води и задължително се набучват игла или вилица преди варене.
Прави се и за двата варианта захарен сироп - на килограм плод - килограм захар в 300 гр. вода.
Да много рафинерия идва  Rolling Eyes, демек захар, но пък е безумно вкусно наситина.

Все още има смокини на къмпинга, въпреки, че е доста урбанизиран вече.
Смокините са големи, гъсти дървета, на моменти дори трудно се берат. Но не знам кой би се наел да насади още корени, ей така на полза роду и в името на смокинята, чиято среда тук е напълно естетствена.
не съм видяла смокинова градина. а дървото дава много плод.

смокини има по цялото Черноморие, но целия внос на изсушени е от арабския свят и Турция.
тази година студа унищожи голяма част.

Къмпинга е замърсен, толкова пластмаса има. по-скоро зоната зад дюните, около пътя.  Sad Ще видим дали не можем да се организираме и да бъде изчистен в началото  на октомври. мастити хотели и комплекси " дремят"отзад, едва ли ще има инициатива затова.

# 417
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

благодаря за рецептата, аз все с яйца и мая ги правя  Blush
някой знае ли дали мога да дам и на бебето от тях, след като са с бакпулвер  newsm78
захар няма да слагам вътре, та не ми е проблем Simple Smile

# 418
  • София
  • Мнения: 1 417
Дао, от зрели правих снощи, днес от зелени.
Безумно лесно става.
Рецепти има много в нета.
Зелените само се варят в три води и задължително се набучват игла или вилица преди варене.
Прави се и за двата варианта захарен сироп - на килограм плод - килограм захар в 300 гр. вода.
Да много рафинерия идва  Rolling Eyes, демек захар, но пък е безумно вкусно наситина.

Все още има смокини на къмпинга, въпреки, че е доста урбанизиран вече.
Смокините са големи, гъсти дървета, на моменти дори трудно се берат. Но не знам кой би се наел да насади още корени, ей така на полза роду и в името на смокинята, чиято среда тук е напълно естетствена.
не съм видяла смокинова градина. а дървото дава много плод.

смокини има по цялото Черноморие, но целия внос на изсушени е от арабския свят и Турция.
тази година студа унищожи голяма част.

Къмпинга е замърсен, толкова пластмаса има. по-скоро зоната зад дюните, около пътя.  Sad Ще видим дали не можем да се организираме и да бъде изчистен в началото  на октомври. мастити хотели и комплекси " дремят"отзад, едва ли ще има инициатива затова.

Ане, обандежди ме - от време оно знам, че за да може да се консервира зелената смокиня се обработваше с някаква отрова или нещо подобно и то по специален начин .... това винаги ме е спирало дори да се интересувам по-активно от рецепти за такова сладко, ще се разтърся и за зелени смокини и за рецепта!!! благодаря ти!!   bouquet

а относно "Смокиня" ние няколко години поред почиваме в Созопол, но на плаж ходим на кваците - и на мен ми направи впечатление, че смокиня вече прилича на анкх-морпорк, каравани, бунгала и палатки наблъскани едно връз друго - голям хаос, много боклуци и занемареност, но има хора, които явно си го харесват, защото е пълно:)))

за насажденията: не съм много в час, но при положение, че вирее по нашите географски ширини, ще е грехота да не ги отглеждаме... съседите ни по къща, когато бях малка имаха смокиня, не знам дали още я имат и даваше много плод, аз от тогава обичам смокините, катерех се по дувара само и само да душа листата - ненормална работа Crazy

# 419
  • София
  • Мнения: 5 349
Листа от смокини слагат в суровата туршия кисели краставички, неземен аромат става, Дао Simple Smile

Сладкото от зелени смокини се прави със син камък ЗА ДА Е ЗЕЛЕНО Simple Smile
 аз пък още преди сто години като чух що за аргумент е това и никога не съм слагала...

в Созопол съм, ако някой ще ходи да бере смокини на някое тайно място, пишете ми, заедно да берем (че само ни се карат като спасяваме смокинете да не падат долу захвърлени...)

смокини, още бадеми Simple Smile

има и Аполония, може да се видим и вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт