Веганството - да споделим опит - 10

• 53 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Привет!     Grinning   
Да побутна и аз темата.....
Щастливата, аз купувам тофу, защото гледаме да не ядем сирене (поне не по много). Взимала съм всякакво-в кутиите, в пакетчета по 200 гр май бяха, с подправки.....Първо го мариновам няколко часа с тамари, лимонов сок, чесън, черен пипер , червен пипер, каквото се сетя.После го запичам на фурна или на тиган, че е по-бързо.Стана много приятно на вкус, мъжа ми го оприличи на паниран кашкавал.Слагам го в салати, в сосове за паста, към зеленчуци....
Веднъж купих от този маслиновия маргарин, но нещо не ни хареса.Изядохме половината и другия седя, седя в хладилника и замина в кофата.
Аз вече редовно си правя есейски хляб в дехидратора, също зеленчукови кюфтенца, крекери....

# 436
  • София
Щастливата, дай доказателство за Нашите потребители Simple Smile
Аз не съм следила такава дискусия и неприятна развръзка и съм много изненадана...

Ако на тази смес от патладжани и печени чушки добавиш тофу, става идеално пробутване на безвкусното тофу. Но то трябва предварително да е пасирано, за да не се усеща и зърнестата му структура.
Аз правя всякакви такива бърканици и ги наричам пастети. Но много ме притеснява това, че тофуто е домашно, без никакви консерванти и дори сол, и го давам само първите 2 дни на децата.

# 437
Ехаааааа, стигнахме 30-та страница, а? Сега ще видите какво писане ще падне... Joy

Краси, ние изобщо не ядем сирене. Но досега и тофу не сме яли. Веднъж сестра ми ми беше купила и го опитахме - въобще не ни хареса. И ви питам защото сега миналата седмица взех едно немско с магданоз, че пътувахме и да го мажа на детето, и много, много ми хареса! Ама ей така - както го отварям, така го ядем. Нито го овкусявам, нито го мариновам, нито го запичам. То си е като сирене, дори като крема сирене и много ми допадна.
Питах и за маргарина, защото пак същия ден взех за първи път и на Митко му хареса. ОПитах и аз - не е лошо. Бих замествала с него маслото, когато ходим някъде, където децата масово мажат масло по филиите.

Ох, кьопоолуто го ометохме, кошмар, толкова вкусно нещо няма!!! Мазахме върху препечена филийка на Хмелбред...вкусотия!

ЗаСлон, това домашно тофу откъде го взимате? Иначе аз питах за тофуто не защото искам да го вкарам в менюто или да го вмъквам някъде, а защото за пръв път ми хареса и бих си хапвала и исках да видя кои от Вас също хапват. Hug
Иначе за новите правописни правила - отнася се само за второ лице, множествено число. Нали при мн.ч. има първо лице - ние, второ лице - вие, трето лице - те. Има и "Вие", което не е множествено число, а учтива форма, досега само то беше с главна буква, то е когато се обръщаш към ЕДИН човек учтиво, а не към много хора, както е примерно "момичета, вие какво хапвахте днес". Тук при това изречение "вие" не е учтива форма, а просто личното местоимение за второ лице, множествено число, мисълта ми беше, че вече и то трябва да е с главна буква, не само учтивата "Вие" форма към един човек. Има и доста други нови правила, които...хм...примерно разрешено е вече да казваш "колежка", тоест - вече има включена такава дума в женски род, защото да казваш "колега" на жена било много префърцунено, може май и депутатка, но не може министърка и ... логика да търсиш. hahaha
Ето примерен линк за новината: http://www.kaldata.com/forums/topic/199790-%D0%B1%D0%B0%D0%BD-%D … 0%B2%D0%BE%D1%80/

# 438
  • София (Възраждане)
Въпреки че не е по вегански въпрос, не мога да не взема отношение по новите правописни правила. "Вие" с главна буква! Crazy Ами, изглежда ми като престараване с цел доказване че БАН върши някаква работа, логика не виждам, не и ако "аз", "ти", "той","ние" и "те" се пишат с малка буква. Въобще, скепиточно съм настроена към появата на нови усложнени и непрагаматични въведения в правопис и граматика. Струва ми се редно точно обратното, разумно следваве на говоримите форми и конституирането им като правописни.

# 439
  • София
Този био маргарин ако е същият който купувам от Балев понякога много ми харесва. но ми идва малко възсолен. Един ден като ми дойде музата съм се заканила да пробвам да направя подобен:)

# 440
Mooimeiske, с две думи - просто се чудят какво да измислят:)

Bunnie, не знам дали е същият, този, който аз взимам, изобщо не е солен. Thinking

# 441
  • София
момичета пиша набързо, за да споделя: резултати от 2-годишно изследване върху мишки, хранени само с ГМО царевица

на английски:
http://www.reuters.com/article/2012/09/19/us-gmcrops-safety-idUSBRE88I0L020120919

на руски (има и снимки):
http://www.newsru.com/world/19sep2012/rats.html

# 442
  • София
Посочете моля тук, в темата  артикули от магазините, които стават за вашите веганчета и вегетарианчета - готови, пакетирани или непакетирани индивидуално, но удобни за продаване, не скъпи

ще се включат в асортимента на голям столичен доставчик на храна в училищните лавки и столове

става въпрос за 12 училища

и за реална възможност да има какво да се купи от децата (ни) в училище!

Ще създадем списък, който може да се ползва и от всички други желаещи -  училища, в университети, в околните на училищата магазинчета, които сега изземват клиантелата (нашите деца) от училищата, от МАГАЗИНЧЕТАТА В ЗООПАРКА, КАФЕНЕТАТА В ТЕАТРИТЕ (там е голяяяма мизерия) и  т.н...

Артикулът би трябвало да включва : име на фирмата, тел и мейл за връзка, име на артикула с грамаж и цена (ако може и аналогичният артикул от масовия вариант да се посочи с цена и грамаж, за сравнение)

Срокът е 2 дни, побързайте!

Мислех да искам разрешение от модератор за тази дейност, но тъй като ще настане изобилие от фирми, НО  С ПОСОЧВАНЕ САМО НА ЧАСТ ОТ ДЕЙНОСТТА ИМ, не мисля, че някой ще види в това реклама.

(тоест за останалата част на асортимента им ние сме критични и НЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ КОНСУМАЦИЯ Sad )

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 09:28 от ЗаСлон

# 443
Тези фирми български ли трябва да бъдат? Аз живея в чужбина и тук има артикули, които купувам на детето си от био магазина, но в бг. сигурно ги няма.

# 444
  • София
blumchenn, трябва да са достърни за доставка  и да са с подобна цена на масовите.
Търсим удобство за фирмите зареждащи училищата.

Към момента тези лавкаджии зареждат накуп от Метро - вафли, бисквити с крем, шоко-десертчета, кубети, брускети, амарети, боядисан в бяло и кафяво хляб (според наредбите трябва да се предлага и пълнозърнест хляб)
....боядисани пици с нещо отгоре и поляти с .... да не казвам с какво, знаете

От българските био магазини много малко неща са достъпни като цена.

# 445
  • София
има едни гевречета Тарали. Много са хубави, съдържат съвсем малко неща и са достъпни като цена.

# 446
момичета пиша набързо, за да споделя: резултати от 2-годишно изследване върху мишки, хранени само с ГМО царевица
на английски:
http://www.reuters.com/article/2012/09/19/us-gmcrops-safety-idUSBRE88I0L020120919
на руски (има и снимки):
http://www.newsru.com/world/19sep2012/rats.html

И на български http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5142551

За тофуто - веднъж взех, българско май беше и не ми хареса. Проявявам интерес към това немското - Щастливке, откъде го взехте? Бих пробвала пак.

ЗаСлон, а на Санифар някои от продуктите - Крекери, имат и медени вафли и др.

# 447
  • София
Mooimeiske, с две думи - просто се чудят какво да измислят:)

Bunnie, не знам дали е същият, този, който аз взимам, изобщо не е солен. Thinking

заинтригува ме.
може да дадеш линк или снимка да го видя как изглежда?

# 448
  • София
ЗаСлон, Карфур имат доста голям асортимент от своя био марка - всичко им е на много нормални цени и на мен лично ми харесва на вкус дори повече от немските. Като голям търговец според мен те имат капацитета (логистика, количества, че и професионализъм) да зареждат ясли, детски градини, училища. Най-вероятно ще могат да предложат и по-солидни отстъпки за количества, пак защото са големи.

# 449
Подкрепям предложението за САНИФАР - крекерите им са хубави, и солените, и сладките.
Тези също са ни любими - http://www.sanifar.com/index.php?option=com_jportfolio&cat=19&Itemid=26

Тарали взимам рядко, но нямат кой знае какви вреднотии, просто са с бяло брашно.

Бих включила и обикновените оризовки. Ама марки не знам.

Палиа, и аз въобще не харесах българското тофу, дето сестра ми ми го донесе преди две години. Обаче това... Crazy Днес пак специално ходих до Биомаг-а да си взема. Има го там - в Биомаг, 4,70 лв. струва, а в БИО БАЛЕВ е 5 лв. То е немско, на Lord of Tofu, ето го http://www.balevbiomarket.com/bio-tofu-s-magdanoz.html, на това пише Тофу с магданоз, вариантът, който взимам аз, но всъщност на снимката, а и по състав е другият вид - с копър, пипер и доматено пюре. Има и един трети вид - с босилек. Пробвала съм само този с магданоз. Наистина се влюбих. От пръв поглед. Crazy

Бъни, пише - "Био маргарин от маслини" - ето го тук: http://vitaway.bg/index.php?page=shop.product_details&catego … =1&Itemid=184
Можеш да кликнеш на снимката да го видиш по-отблизо.

Общи условия

Активация на акаунт